Nebyla jsem si jistá, jestli za různými názory na zákazy a příkazy stojí zejména generační rozdíl, mmch. proto, že si dámy z MP věkově zařazuju velmi pomalu (nejen věkově), ale potvrdila jsi mi, že na tom něco bude.
Stěžovací vlákno
To bych byla hodně nerada, kdyby nám někdo bez soulasu lezl na střechu. Musel by vniknout na pozemek, po žebříku na střechu a aby nepoškodil střechu, musel by to umět.
Taky me napadlo, ze cizi chlap na strese neni nic prijemneho :D:D mozna jestli nebyly mysleny bytove domy a panelaky, kde o strese ani nevite
Tak bytovky a paneláky jaksi obvykle nemají kotle/komíny, takže tam není proč kam lézt :) Samozřejmě, že by to nebylo tak, že Vám najednou z ničehonic vleze cízí člověk na střechu. Ale dkyž by přišli úředníci s tím, že mají podezření a potřebují ověřit chemické složení Vašeho kouře, museli byste ho tam pustit. Jinak na tohle jsou školení odborníci, kteří se živíé tím, že lezou na komíny a měří....
Nevím, jestli je Vám příjemnější přítomnost cizí osoby doma, která s eprohrabuje kotlem tak asi cílil nový zákon dobře :) Mě by teda byla milejší ta střecha ;)
To, že už je potřeba se na ty lidi topící petkama nějak dostat je ovšem fakt, na tom se asi shodneme....
me sere nutny vedlejsi efekt tech nefunkcnich zakonu - ze lidi pak jeste vic ztraci duveru v ceskej pravni system, takze to jeste vic podporuje ruzny blby nalady, ze kterych pak tezi ruzni "povedu stat jako firmu".
vidíš, tak v něčem se přece shodnem:-)
+ barbucha atd....mě děsí, kolik je těch dobroserů, co vědí, co je pro ostatní dobré, a taky jim to zařídí. Šrouby se utahují za poslední 2-3 roky neuvěřitelným tempem :-(
Taky se bojím, kam to směřuje, protože ty konce už vidím velice zřetelně. (říkám jako nekuřák, přiznivce zdravé stravy, používač MHD, atd.). Protože dámy, co to zažily, vědí, co vidí.... Obdivuju Jiná realita, protože je podle mě jediná věkem mladá, která to taky vidí. Ostatní mladé dámy ne. Je to tím, že se musí sama živit, ne ze státního, a na venkově k tomu?
"Každý by chtěl tvé dobro - nenech si ho vzít! " :-)
Já jsem taky z těch mladších (ještě mi nebylo 30) a souhlasím s Vámi. Protikuřácký zákon mi přijde jako velké omezování podnikání, stejně tak zavřené obchody ve svátky. EET pro změnu jako šmírovací nástroj.
Me nakrkl lehce dneska jeden oranizator, kdyz mi poslal meail, jestli muzou mit na docich jako teda ty otevreny varice. na DREVENYCH docich. Asi nema MOZEK. Tak jsem napsala, ze samozrejme, ze neexistuje. Prinesou si pomalej hrnej cha cha. ja se fakt picnu, nekdy je v praci legrace.
ad zavřené obchody ve svátek - celkem by mě zajímalo, co by ti, co proti tomu tak brojí a pracují v soukr. sektoru, typu nejrůznější kanceláře a firmy s klasickým pětidenním provozem, řekli na to chodit do práce ve svátky, když by to bylo jen na libovůli zaměstnavatele / podnikatele... však si najděte práci v kanclu, který má víkendy / svátky pravidelně volno... to by bylo breku, myslím :-)
Dneska navečer jsem byla nakupovat v Tesco v Brně Krpoli. Teda takhle natřískané parkoviště jsem ještě neviděla. Nakoupila jsem, co jsem potřebovala a mazala odtud, a jsem ráda, že ve čtvrtek a v pátek nebudu muset do žádných obchodních domů jít, obávám se, že to bude vypadat jako při nájezdu kočovných hord. Jo, taky jsem nakupovala poslední dárky, nepopírám, ale zaskočilo mě to, tohle Tesco nikdy nebývalo tak zalidněný jako třeba Globus nebo Makro...
Ty už nepůjdeš nakupovat?! To ale přes svátky zahyneš hlady![]()
No ještě chci dojít v pátek pro chlebíčkové veky a salát, ale to mám zamluvené tady u nás v pekárně, takže vezmu i chleba a vše ostatní už tak nějak máme :) hlavně zásoby pro kočkouny. To jsem ještě dneska táhla dva pytle steliva, neb zoohit - nebo pošta - mi to už prý nestihnou do pátku dodat.
To byl taky jeden z důvodů, proč jsem tam jela. Nicméně neobávám se, že bych zhynula hlady. Za mého mládí obchody bývaly zavřené normálně celé vánoce a kupodivu, nikdo nikdy nezhynul. A to jsme neměli auto na odvoz nákupů, vše co bylo potřeba, jsme tahali pěšky v taškách. Jak my mohli přežít...
ad zavřené obchody ve svátek - celkem by mě zajímalo, co by ti, co proti tomu tak brojí a pracují v soukr. sektoru, typu nejrůznější kanceláře a firmy s klasickým pětidenním provozem, řekli na to chodit do práce ve svátky, když by to bylo jen na libovůli zaměstnavatele / podnikatele... však si najděte práci v kanclu, který má víkendy / svátky pravidelně volno... to by bylo breku, myslím :-)
Když by mi vadilo pracovat o víkendu/ve svátek, tak si najdu jinou práci, kde by se o víkendu nepracovalo. Nikdo mě přece nenutí pracovat někde, kde mi to nevyhovuje.
Ja myslim, ze clovek uz s tim tak trochu pocita, kdyz zamestnani hleda, ne? Prece kdyz jako zdravotni sestra zadam o misto v nemocnici, tak me snad nemuze prekvapit, ze po me budou chtit vikendove smeny - naopak jako ucitelka na zakladce zase pocitam s volnymi vikendy. Predpokladam, ze zamestnanci supermarketu take znají podminky, nez misto vezmou.
Stežuju si na to, že jsem velenemehlo ![]()
Už se nikdy nemohu ukázat v Douglasu v HK. Dnes jsem tam díky vlastní neohrabanosti kabelkou shodila a rozflákala dva Mexx testery. Vůbec jsem nevěděla, jak danou situaci vyřešit a tak jsem tam jen stála, přešlapovala, mlčela a omlouvala se. Pak jsem potupně zaplatila vybranou rteňku.
Utěšuju se tím, že jsem tam letos nechala opravdu hodně peněz ![]()
jasně, ale pokud by to bylo ponecháno na libovůli zaměstnavatele ve všech oborech (zdravotní sestra fakt není klasické petidenní zaměstnání, o kterém jsem psala), tak by asi moc kanceláří, kde by se ctily víkendy a svátky nezbylo. a ty co by zbyly by asi moc dobře neplatily, jinak by měly na to fungovat i přes víkend a svátky. a fakt by mě zajímalo, tak by se na to lidi tvářili, když by jim ostatní dávali stejné argumenty, jako teď u těch supermarketů... furt tak nějak trvám na to breku :-)
vsadím se, že jsi nebyla první ani posledni, a že toto jsou věci, které se prostě stávají a obchody s tím počítají, zejména ty typu sephora, douglas, fann atd... malé obdchůdky to možná mají trochu jinak. takže fakt stačí omluva a netřeba se tím dále trápit...
No viem si predstaviť ako ti bolo. Ja by som sa pod zem prepadla. Stačí že som minule zhodila džem v obchode. Predavačke som sa ospravedlnila a s úsmevom poďakovala že som jej to oznámila. Asi sú ľudia čo to tam nechajú a idú preč. Samozrejme sa to nedá porovnávať s testerom, ale ako píše nolita určite s tým počítajú. Ale určite je to nepríjemná situácia. A nemehlo som aj ja.
Nie ale v našom DM, kde som svojou nešikovnosťou zhodila tekutý prášok a vylial sa. Ponúkla som sa zaplatiť, aj keď odo mňa nikdy nikde nechceli platiť za niečo čo som rozbila. Dokonca sa mi stalo, že už som rozbila nie celkom lacnú vec za pokladňami v inom obchode a predavačka ma poslala si vziať druhú. Späť k DM, predavačka mi vynadala že čo som robila, hlasno vyjadrovala otrávenie z toho že to bude musieť upratovať a samozrejme že ma nechala aj zaplatiť. Povedala by som že aj v DM počítajú s tým že niekto niečo rozbije. V tom istom DM sa mi stalo, že som si zabudla peňaženku a prišla som na to až pri nablokovaní, za mnou dlhá rada a predavačka mi vynadala že čo ona teraz má ako robit. Fakt som sa skoro rozplakala ako mi bolo úzko. Do konkrétneho DM už nechodím, vždy je tam prázdno, predavačky sa na celú predajňu ohovárajú navzájom, už som písala aj sťažnosť no. Ešteže máme ešte 2 iné.
jasně, ale pokud by to bylo ponecháno na libovůli zaměstnavatele ve všech oborech (zdravotní sestra fakt není klasické petidenní zaměstnání, o kterém jsem psala), tak by asi moc kanceláří, kde by se ctily víkendy a svátky nezbylo. a ty co by zbyly by asi moc dobře neplatily, jinak by měly na to fungovat i přes víkend a svátky. a fakt by mě zajímalo, tak by se na to lidi tvářili, když by jim ostatní dávali stejné argumenty, jako teď u těch supermarketů... furt tak nějak trvám na to breku :-)
Coz o to, to je pravda.
no přesně tak, snad si hledám místo podle svých požadavků a ne naopak - že bych nastoupila do nepřetržitýho provozu a snažila se ho zakázat, abych mohla mít volný víkendy?:-)))
já mám třeba ověřeno, že bych nedávala noční, takže bych si takovou práci fakt nehledala. a s dětma samozřejmě potřebuju volný víkendy a večery, kdybych děti neměla, je mi to fuk.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.