Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline continuity
43129 příspěvků moje polička 21. prosince 2016 12:09
Reakce na Kokoska:

a ze se kdysi v letadlech kourilo, i ve vlacich a taky v kancelarich. je to prekonany zlozvyk, vsichni se shodnou, ze kourit je spatne, ale budeme se tomu donekonecna prizpusobovat. taky se nesmi lejt alkohol na verejnych prostranstvich a kolem toho jsem zadny povyk nezaznamenala.

co se zakazem tech vozitek v centru Prahy, taky to jednomu hezky zlikvidovalo podnikani - a mne ta vozitka nervy, kdyby neprisla ta vyhlaska, zacnu to normalne strilet z praku.

Offline slniecko admin
19569 příspěvků moje polička 21. prosince 2016 12:10
Reakce na barbucha:

Chápem rozhorčenie nad štátnou buzeráciu, u nás je ešte ďaleko horšia a naozaj kvôli nej už skončilo veľa drobných živnostníkov, ktorých som poznala, ale krčmy, krčmy teda nie. Chľastať sa evidentne bude za akýchkoľvek podmienok a za akékoľvek ceny....

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 21. prosince 2016 12:11
Reakce na Unnamed:

Tak i s tou vasi definici, kolik nas tady do te kategorie zapada? Ja myslim, ze minimum. A nesouhlasim, ze zivot na vesnici je tezsi. Ty vyzvy se lisi, to bez debat, ale celkove urcite clovek nemuze hodnotit jedno jako jednodussi.

Tak já třeba opravdu ze státního živena byla (když jsme byli v ČR), a to z jednoho prostého důvodu - věda se prostě na vlastní triko dělat moc tedá, pokud na to potřebujete specializované přístroje. A základní výzkum se v průmyslu moc nenosí, přesto je nutné, aby ho někdo dělal...... A nemyslím si, že bychom to ve všem měli jen jednodušší, ono se to možná zdá při pohledu z venku, ale už jen tlaky na vzdělání/praxi/stáže atd. jsou čím dál tím větší...... A to už nemluvím o publikační činnosti, grantech a tom, že na některých místech (ve státním sektoru) se bohužel ještě stále bere jako důležitý faktor docházka ale nikdo neřeší, že měříme i o víkendech a po nocích případně že po nocích píšeme články i když nejsem přímo přítomni v práci..........

Offline barbucha blogger
35855 příspěvků moje polička 21. prosince 2016 12:19
Reakce na whiskas:

"Volný přístup do soukromejch bytů (pro "topný" inspektory)!".

Tak tato "taškařice" mi nějak unikla.

http://zpravy.idnes.cz/novy-zakon-o-ochrane-ovzdusi-dit-/domaci.aspx?c=A151030_223757_domaci_ale

Offline Kokoska
34953 příspěvků moje polička 21. prosince 2016 12:21
Reakce na continuity:

Já tahle omezení fakt jako buzeraci nechápu a divím se, že je kolem toho takový povyk. Taky se lidi smířili s tím, že je povinnost se připoutat v autě. A je to moje auto a můj život, tak snad by to mohla být moje volba, jestli si tu hubu o přední sklo rozbiju nebo ne. 

Je mi celkem jedno, jestli některá hospoda zkrachuje kvůli zákazu kouření. Pokud není provozovatel schopný udržet si hosty jinak, jeho problém. A pokud někdo opravdu nevydrží bez gigarety během oběda, je mi ho upřímně líto.

Dál už se k tomu vyjadřovat nebudu, myslím, že není nutné opakovat názory a argumenty ze všech stran pořád kolem dokola.

Offline barbucha blogger
35855 příspěvků moje polička 21. prosince 2016 12:26
Reakce na slniecko:

Neboj se, s chlastem taky něco udělají... u nás se myslím nějak vrhli na ty nálevny aspoň (kde prodávaj sudový víno).  Pouhej konkurenční boj - a vida, i ten jde ošetřit zákonem (za příslušný obolus).

Osobně očekávám ještě větší zpřísnění. Možná prodej, provozovanej a kontrolovanej výhradně státem (švédskej model). A pak to skončí jako s cigaretama - stát ti milostivě flašku prodá, ale už ji nebudeš mít kde vypít  Protože zdraví lidu!

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 21. prosince 2016 12:27

No jak to tak čtu, tak ten zákon stejně bude bezzubý..... Je to spíe taková ukázka, že se snaží něco dělat ale ve výsledku to bude pravděpodobně nefunkční. Předpokládám totiž, že pro to, aby mohli kontrolovat obsah kotle budou muset mít důvodné podezření podepřené důkazy a ty v současné době není možné získat. Mám známou, co se živí měřením emisí z komínů a abyste prokázali, že někdo topí čím nemá, museli byste odebrat vzorek přímo těsně u jeho komína a na to potřebujete povolení majitele, což většinou nedostanete..... Dle mého by bylo teda logičtější, kdy se zavedlo, že při odůvodněném podezření je možné měřit těsně u komína i bez povolení, pak by nebylo třeba kontrolovat kotle (a tudíž omezovat domovní svobodu), rozbor unikajícího kouře by s největší pravděpodobností stačil....

Na druhou stranu já si myslím, že je důelžité mít možnost tyto lidi odhalovat.U zákazu kouření argumentujete tím, že člověk do kuřácké hospody chodit nemusí. No a tady jde o to, že Vám třeba soused topí pet flaškama - co s tím uděláte, máte se přestěhovat?

Offline Unnamed
1141 příspěvků moje polička 21. prosince 2016 12:29
Reakce na A666:

Ale ja jsem ani naznakem nenamitala, ze lide zijici ze statniho to maji jednodussi. Jen jsem reagovala na ten vyrok - jen jsem upozornovala, ze tech tu je mensina. A to vase zkusenost nerozporuje. Opakuji, ze ja netvrdim, ze lide, kteri jsou placeni statem, to maji jednodussi. Stejne tak tvrdim, ze se neda pausalizovat, ze lide z mesta maji zivot jednodussi.

Offline barbucha blogger
35855 příspěvků moje polička 21. prosince 2016 12:31
Reakce na A666:

Důvodné podezření? Jak si tak tipuju ten náš vší lid, bude bohatě stačit, že máš větší jahody než soused... a udáníčko bude na světě

Povolení majitele teď právě není třeba. Jsi povinná je k sobě pustit, pod pokutou padesáti tisíc. Co si vybereš?

Offline Lilly_Ku
4537 příspěvků moje polička 21. prosince 2016 12:32
Reakce na A666:

tos mi pekne nahrala: stvou me polovicaty zakony, ktery jakoze maji resit nejakej nezadouci fenomen, ale jsou tak neucinny, ze v podstate zadne reseni neumoznuji.

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 21. prosince 2016 12:34
Reakce na Unnamed:

Ale ja jsem ani naznakem nenamitala, ze lide zijici ze statniho to maji jednodussi. Jen jsem reagovala na ten vyrok - jen jsem upozornovala, ze tech tu je mensina. A to vase zkusenost nerozporuje. Opakuji, ze ja netvrdim, ze lide, kteri jsou placeni statem, to maji jednodussi. Stejne tak tvrdim, ze se neda pausalizovat, ze lide z mesta maji zivot jednodussi.

Asi sjem to špatně napsala, já právě s Vaším příspěvkem a s tím, že je blbost paušalizovat souhlasila a chtěla to ukázat na příkladu mě jakožto státního zaměstnance :) mě právě taky přijde zbytečné řešit, kdo to má ejdnodušší, protože jsou zase lidé, kteří prostě nedovedou žít ve městě. Vše má své pro a proti a každý si musí ujasnit, co je pro něj lepší a u čeho pro něj ta pozitiva převažují :)

takže souhlasím s Vámi, že paušalizovat, že jediný kdo má ok názor ho má proto, že to má těžší neb žije na vesnici a živí se sám (předpokládám OSVČ) je trochu mimo......

Offline Lilly_Ku
4537 příspěvků moje polička 21. prosince 2016 12:34
Reakce na barbucha:

a kdyz treba takhle pises o "vsim lidu", tak to sama sebe povazujes za svetlou vyjimkou ve vetsine udavacu, nebo jak to presne myslis? tehle externalizaci "typickych ceskych rysu" na ostatni uplne nerozumim. 

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 21. prosince 2016 12:35
Reakce na Lilly_Ku:

tos mi pekne nahrala: stvou me polovicaty zakony, ktery jakoze maji resit nejakej nezadouci fenomen, ale jsou tak neucinny, ze v podstate zadne reseni neumoznuji.

To mě taky :D Těch zákonů je strašně moc a opravdu jsou to elckdy jen takové "zákony pro zákony", které jsou třeba ve výsledku nevymahatelné anebo zavádějí samolepku k označování kuřáckých a nekuřáckých hospod :)

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 21. prosince 2016 12:38
Reakce na barbucha:

Důvodné podezření? Jak si tak tipuju ten náš vší lid, bude bohatě stačit, že máš větší jahody než soused... a udáníčko bude na světě

Povolení majitele teď právě není třeba. Jsi povinná je k sobě pustit, pod pokutou padesáti tisíc. Co si vybereš?

Jási opravdu nemyslím, že by se to nějak hojně zneužívalo, podle mého se toho budou právě ti úředníci bát, jak by to dopadlo, kdyby žádné důkazy nenašli. Navíc na menších vsích se může klidně majiteli donést, že se k němu chystají na kontrolu a bude zrovna topit dobře......

Jinak v tom zákoně je snad specifikována kontrola kotlů, ne kontrola emisí. Mě by přišlo logičtější umožnit kontrolu emisí, kdy nikomu nenaruším jeho domovní svobodu, protože to, že mi někdo vyleze na střechu a bude měřit emise u komína většinu lidí nezasáhne tolik jako nutnost ukazovat obsah kotle......

Offline whiskas
21093 příspěvků moje polička 21. prosince 2016 12:38
Reakce na barbucha:

Jasně, udáníčka, takový český fenomén, který se vždy ujme (viz EET) .

Offline Unnamed
1141 příspěvků moje polička 21. prosince 2016 12:39
Reakce na A666:

Aha, tak to je moje chyba, spatne jsem to pochopila. Souhlasim.

Offline barbucha blogger
35855 příspěvků moje polička 21. prosince 2016 12:42
Reakce na Lilly_Ku:

a kdyz treba takhle pises o "vsim lidu", tak to sama sebe povazujes za svetlou vyjimkou ve vetsine udavacu, nebo jak to presne myslis? tehle externalizaci "typickych ceskych rysu" na ostatni uplne nerozumim. 

Ano, přesně takhle to myslím. Nejsem volič estébáků, ani obdivovatel jejich metod, a v životě bych nepodala jediný udání.

Když se podíváš, jak dopadly volby, kdo měl většinu (a to ani nemluvím o "prezidentovi")... tak ta většina (voličů) musí být s těma metodama srozuměná - a soudíc dle reakcí na internetu zjevně stále je. Logicky potom já a názorově mně blízcí jsme v menšině, čili výjimka...

Nemusíš tomu rozumět a nemusí se ti to ani líbit, ale tak to prostě je

Offline Lilly_Ku
4537 příspěvků moje polička 21. prosince 2016 12:47
Reakce na barbucha:

dik za vysvetleni.

Offline Lilly_Ku
4537 příspěvků moje polička 21. prosince 2016 12:49
Reakce na A666:

me sere nutny vedlejsi efekt tech nefunkcnich zakonu - ze lidi pak jeste vic ztraci duveru v ceskej pravni system, takze to jeste vic podporuje ruzny blby nalady, ze kterych pak tezi ruzni "povedu stat jako firmu".