Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 22. prosince 2016 09:47

ne, myslela jsem to tak, že to že svátky a víkendy jako dny pracovního klidu (nebo jak se to přesně označuje) jsou přece taky svým způsobem státní regulace ne? ale ta nikomu nevadí. ovšem kdyby nebyla a podnikatelé / zaměstnavatelé by si mohli dělat co chtěli, a bylo by na jejich libovůli, zda ve své firmě zavedou pracovní víkendy a svátky a noční - děti/neděti, říkali bychom totéž, co teď ohledně supermarketů? jsem si celkem jistá, že ne, a že by se volalo po nějakém zásahu a regulaci ze strany státu. jinými slovy, chápu, že pro někdo může vnímat zavření obchodů přes svátky jako omezení, ale je potřeba se na to podívat z obou stran.

tak, a tímto končím, chodím se sem bavit, kritizovat outfity a chlubit se tím, co jsem si koupila, ne řešit vážné věci, na to stačí reál život ...  

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 22. prosince 2016 09:57
Reakce na nolita:

Offline viktorka_od splavu
49353 příspěvků moje polička 22. prosince 2016 10:00
Reakce na nolita:

jo, jasně, jenže... kupodivu znám spoustu lidí, kteří o víkendu pracují - samozřejmě doma a zas další kteří by mohli, ale prostě to nedělají. a já po nedobrých zkušenostech při pohovoru do současného zaměstnání měla opravdu požadavek, že pracovat mimo pracovní dobu nechci, vyjma výjimečných situací. protože jedna věc je "libovůle" zaměstnavatele, a druhá otvírací doba školky/družiny atd. prostě když pracovat nemůžu, tak nepracuju, děti do děcáku nedám. jak to dělají prodavačky netuším, ale asi to nějak zařízeno mají, jinak by holt dělaly něco jiného...

co se týká té státní regulace, asi dobrý jsou ty příplatky, ty snad platí podle zákoníku práce pro každého, pokud to není vyloženě podvodník. nevim teda jak je to teď, za sobotu bývalo něco navíc a za neděli ještě víc. plus, pokud jsou placené přesčasy, tak si opravdu (normální) zaměstnavatel spočítá, jestli se mu vyplatí dát víc peněc do mezd, nebo nechat lidi doma.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 22. prosince 2016 10:04

U nas v praci je 75% priplatek za nedeli a svatky a nikdo z toho tedy nijak odbazany neni a rvacky o tyhle sluzby tedy nejsou.:-D

Mne to nejak extra nevadi u obycejnejsich svatku,ale na vanoce chce byt asi kazdy doma.

No ne vzdy a kazdy ma na vyber.

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 22. prosince 2016 10:08

Ale vzdyt ty pises o necem uplne jinem, nez nolita. 

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 22. prosince 2016 10:10

Áno príplatky za prácu nadčas, cez víkend a vo sviatky sú, len zabúdate na to že nie každý chce byť v práci od nevidím do nevidím len kvôli príplatku. Niekomu stačí základná mzda. A samozrejme že ak odmietnete tak Vám zamestnávateľ začne omieľať že Vám prácu nadčas môže nariadiť(neviem ako v Čr ale na Slovensku je to 150 hodín ročne!). V prípade že máte variabilnú zložku platu je to ešte horšie, pretože ak nechcete prísť o časť bonusu alebo odmien tak do tej práce pôjdete a nebudete si robiť problémy. Samozrejme že z práce môže odísť, ale nie každý si to môže dovoliť.

49353 příspěvků moje polička 22. prosince 2016 10:12
Reakce na jinx:

tak to jsem to asi nepochopila:-) cas opustit sit a bezet pro posledni darky, nez mi zavrou;-)

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 22. prosince 2016 10:15

Ja jsem jeste nebyla schopna koupit papir, do kteteho to zabalim. Timto si na sebe stezuju 

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 22. prosince 2016 10:19

a ja sa sťažujem, že nielenže som nakúpila darčeky pre všetkých blízkych, ale musela som si nakúpiť aj sama sebe, lebo všetci moji milovaní si odmietali zaťažovať svoje hlavy rozmýšľaním. Dúfam, že to aspoň zabalia sami, ale pre istotu im kúpim aj baliaci papier

Offline whiskas
21093 příspěvků moje polička 22. prosince 2016 10:23
Reakce na betsey:

Objednaná kabelka pro maminku stále nikde, nemám ani žádnou zprávu o odeslání (5 dní už je dost), takže jsem včera psychicky nevydržela a koupila jí jinou. Vsadím se, že zítra pijde sms, že si mohu tu původní vyzvednout (na pobočce Baťa) 

Offline Unnamed
1141 příspěvků moje polička 22. prosince 2016 10:26
Reakce na nolita:

Presne. Zive si dovedu predstavit, jak by to tady vypadalo bez vsech ci vetsiny regulaci. Nevim, ze by to nekde fungovalo. Zbytecny regulace je dost (ja tedy ten zakaz prodeje o svatcich nepokladam za dulezity ci nejak prospesny), ale ani jeden extrem nebude fungovat.

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 22. prosince 2016 10:29
Reakce na whiskas:

no jasné, to je zákon :-) Ale zasa ani dve kabelky nemôžu byť na škodu, či?

Offline whiskas
21093 příspěvků moje polička 22. prosince 2016 10:33
Reakce na betsey:

Tak to určitě, nebo si minimálně bude moci vybrat .

49353 příspěvků moje polička 22. prosince 2016 10:34
Reakce na jinx:

prosim, prosim hlasim, ze papir mam!;-)) (jeste aby bylo co balit)

ale jsem si vzpomnela, k te revolucni myslence plosneho zruseni volnych vikendu, ze jeste pamatuju pracovni soboty. takze slo by to, neze ne;-P

49353 příspěvků moje polička 22. prosince 2016 10:51

a timto si stezuju, ze su stara jak hnedy uhli!;-(

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 22. prosince 2016 10:59

jo, jasně, jenže... kupodivu znám spoustu lidí, kteří o víkendu pracují - samozřejmě doma a zas další kteří by mohli, ale prostě to nedělají. a já po nedobrých zkušenostech při pohovoru do současného zaměstnání měla opravdu požadavek, že pracovat mimo pracovní dobu nechci, vyjma výjimečných situací. protože jedna věc je "libovůle" zaměstnavatele, a druhá otvírací doba školky/družiny atd. prostě když pracovat nemůžu, tak nepracuju, děti do děcáku nedám. jak to dělají prodavačky netuším, ale asi to nějak zařízeno mají, jinak by holt dělaly něco jiného...

co se týká té státní regulace, asi dobrý jsou ty příplatky, ty snad platí podle zákoníku práce pro každého, pokud to není vyloženě podvodník. nevim teda jak je to teď, za sobotu bývalo něco navíc a za neděli ještě víc. plus, pokud jsou placené přesčasy, tak si opravdu (normální) zaměstnavatel spočítá, jestli se mu vyplatí dát víc peněc do mezd, nebo nechat lidi doma.

tedy ten Vas prvni odstavec mi neda,ze se k nemu musim vratit.:-D

Ja sem tedy v praci dost znevyhodnena prave na ukor tech detnych.No taky se mi to nelibi,ale neda se nic delat,ale asi by to taky slo rict,ze kdyz nemate hlidani tak nepracujte vubec.Treba zabirate misto nekomu bezdetnemu.Mne prece Vase deti taky nezajimaji ani do kdy je skolka.:-D

Myslim,ze by to chtelo trochu tolerance a ne jen koukat bezohledne na svoje zajmy.

Offline Potrefenáhusa
38861 příspěvků moje polička 22. prosince 2016 11:00

upřímně se přiznám že bych se z pracovních sobot potento, zažila jsem to v jedný práci, kde se vyžadovala minimálně jedna sobota v měsíci a jako jo, zaplacený to bylo na ty poměry celkem slušně, ale jinak to bylo peklo. 

Jinak teda vám všem závidím, že máte dojem, že si člověk může vždycky práci vybírat mezi xy možnostmi přesně podle svých požadavků, ve velkých městech ještě možná, ale věřím, že leckde prostě vezmou, co je. Já třeba vím, že u mě by dlouhodobě nejel vlak přes výrazně brzkej začátek pracovní doby, ale jinak bych spoustu nepříjemných požadavků asi překousla. Jsem ráda, že zrovna ta práce o víkendech je nějak regulovaná.

49353 příspěvků moje polička 22. prosince 2016 11:10
Reakce na Zarinya:

nežádám aby se kdokoliv zajímal o moje děti:-) jde o dohodu výhradně mezi mnou a mým zaměstnavatelem.

Potrefenáhusa no já si nijak zvlášť vyskakovat nemohla/nemůžu, o to vůbec nejde. vzít nepříjemnou práci, protože peníze holt člověk potřebuje vs. některou práci prostě dělat nemůžu - viz ty noční nebo i ten brzkej začátek, kdysi ještě jako mladá plná sil jsem chodila pár měsíců na šestou a málem jsem na to umřela, hrozný. na druhou stranu jsem dost dlouho pracovala na zkrácený úvazek (protože ta otvíračka školky) a samozřejmě oproti bezdětným kolegyním (viďte Zarinya :-) jsem měla práce úplně stejně, ale o to nižší plat. no, nežádám po nikom aby mi to zařídil líp

Offline Potrefenáhusa
38861 příspěvků moje polička 22. prosince 2016 11:17

no já myslím, že je prostě dobrý zaměstnance proti kapitalismu fakt trochu chránit

což teda říkám jako chráněnej státní zaměstnanec. Zároveň mám teda pocit, že by bylo dobrý trochu přestat dřít OSVČ, fakt nevím, kde vzniknul dojem, že každej, kdo podniká, vydělává miliony nebo krade nebo obojí. Štve mě to asi stejně jako řeči o tom, že kdo nepodniká, je neschopnej idiot, kterej nic neumí.