Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Online Sweet Potato
40378 příspěvků moje polička 26. prosince 2016 10:55
Reakce na Zarinya:

Pirát?! Někde jinde jsem četla o kulometu. Šmajrá. Jaká to byla původně?

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 26. prosince 2016 10:58
Reakce na Sweet Potato:

Jo. Kulomet mi vadil nejvíc.

Offline Guinea Pig
519 příspěvků moje polička 26. prosince 2016 11:00
Reakce na Sweet Potato:

S tím souhlasím. Já myslím, že spousta nových pohádek je pěkných, spíš lidi koukají na ty staré svojí dětskou optikou a pořád čekají, že se u nové budou cítit stejně. Jenže to kouzlo dětských očí prostě znova nepřijde, to je marný. Osobně nechápu oblíbenost třeba Pyšné princezny, Dařbujána a Pandrholy a podobných dělnických odrhovaček.

Z nových se mi líbí ty výpravné a vtipné, takže z těch, co jsem zachytila letos: Anděl Páně, Tři životy, Princezna a písař, Šťastný smolař, Dvanáct měsíčků, Tři bratři, ... atd atd.

Z čeho teda každoročně lezu po zdi, to jsou filmy paní Poledňákové. To by byly tak hezké filmy, kdyby je někdo předělal

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 26. prosince 2016 11:02
Reakce na Sweet Potato:

Zlatovlaska.

Online Sweet Potato
40378 příspěvků moje polička 26. prosince 2016 11:05
Reakce na Guinea Pig:

Ano. A dnešní děti pohádky bohužel moc neberou.

Filmy paní Poledňákové mi nevadí, až na ty maminky. Už jako dítěti mi ty ženský letos na nervy a nechávala jsem, proč si těch pár dní bez dětí nedokážou užít. Jako matka to chápu ještě méně!

Online Sweet Potato
40378 příspěvků moje polička 26. prosince 2016 11:07
Reakce na Zarinya:

Eh, tak to bych z toho, co jsem o té včerejší četla, fakt neuhodla. A viděla jsem fotku někoho ze zlatou parukou, prosím napište mi, že to nebyla princezna, ale přestrojený podkoní!

Offline Torrah
3392 příspěvků moje polička 26. prosince 2016 11:15
Reakce na Candance:

O jé, tak to doufám, že takhle dlouho čekat nebudeme :)

Offline Guinea Pig
519 příspěvků moje polička 26. prosince 2016 11:16
Reakce na Sweet Potato:

No právě ty maminky mi tam pijou krev. Včera jsem zas viděla Jak vytrhnout velrybě stoličku a zas jsem se rozčílila :) A zas jsem nepochopila, proč je Preissová na Němce naštvaná, když mu o tom dítěti nikdy neřekla. Dneska se zas rozčílim u druhého dílu Tam dlouhodobě nechápu, proč jim zarazí každý zárodek zábavy. Hlavně, že ona celou dovolenou napučená vaří a pere na chalupě.

Online Sweet Potato
40378 příspěvků moje polička 26. prosince 2016 11:21
Reakce na Guinea Pig:

Přesně! Přitom nelogicky nechá dítě na horách s cizím chlapem. Na tom druhém dílu ale miluju ten začátek, jak jedou letní krajinou po prázdných silničkách, to na mne úplně dýchnou a zavoní prázdniny a skoro brečím touhou a závistí.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 26. prosince 2016 11:29
Reakce na Sweet Potato:

blbý je, že myslím, že naprostá většina televizních pohádek s rozpočtem nula nula nic (vedle té ze včerejška) je mnohem lepší, než takováto filmová. nejde o kostýmy, které jsou lacinější, ani o prostředí, které je papundeklové a ne mořský břeh a velehory a zámek.

ale herecké výkony jsou nesrovnatelné, troufám si tvrdit, že neznám ani jednu televizní nejlacinější pohádku, kde by byly tak otřesné výkony, jako to, co předváděla ta jakože princezna chlap.

a taky je skutečně málokterá starší pohádka tak neskutečně hrubá, jako většina současných. myslím, že žádná.

žádná "starší" princezna není převlečený chlap, nemá hrubý hlas, netlačí se sebe trapný jekot.

herci neumí hrát. jen deklamují a chodí sem a tam v kostýmu. to ale není herectví.

nové pohádky jsou přehnaně nabité neustálými boji, moc se tam řve a bouchá, a režiséři mají nesmírný problém držet příběh, neumím to dobře vysvětlit, ale většina posledních pohádek mi přijde jako několik slepených ochotnických scének, v některé pohádce z loňska na sebe dokonce ani nenavazovaly, mnoho linií zůstane divně neukončených, některé jsou jaksi nadbytečné.

edit: jak někdo psal na csfd, současné pohádky jsou velmi často agresivní. ve starších i boj uměli udělat pohádkově, jemně, ne jen jako prázdné řinčení zbraní a křik. a jestli by pohádka něco skutečně neměla být, tak právě agresivní.

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 26. prosince 2016 12:04

ja jsem snad nevidela jedinou pohadku, co byla natocena v poslednich cca 20 letech... a myslim, ze o nic neprichazim. Nebavi me vlastne ani ty stare s jedinou vyyjimkou - coze mame? prehlidku? ja prijdu!  ta ma paradni herce (Kemr, Narozny, Preiss, Krečmerová, Dlouhý, Vetchý... ti vsichni hraji jak o zivot), vtipny scenar a peknou vypravu. Jedina vada je ultrasprvna Adelka, ale jinak proste nejlepsi.

Offline Lilly_Ku
4537 příspěvků moje polička 26. prosince 2016 12:08

ja se snad konecne dnes vecer dostanu k pustine, uz mam stazenych par dilu. No a za tyden ctvrta rada sherlocka! 

Online Candance
5633 příspěvků moje polička 26. prosince 2016 12:20
Reakce na Torrah:

Doufam, ze ne...

U prvni jsem mela termin 14. Mamka mi (13.) rika, kdyby se tak narodila 25., to mel narozeniny dedecek a to byl tak dobry clovek. Trochu jsem na ni vyjela, ze neni normalni, za dva tydny... no narodila se az po 25. 

Offline Potrefenáhusa
38864 příspěvků moje polička 26. prosince 2016 13:07
Reakce na Jiná Realita:

tak mně hlavně přijde, že pohádky maj jistý atributy, který fungujou už staletí a který když se nedodržej, tak je z toho strašná slátanina bez hlavy a paty. Nechápu moc tu touhu po originalitě, že si nevezmou nějakej osvědčenej, třeba ne moc provařenej, námět a pouštěj se do vlastních invencí.

Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 26. prosince 2016 13:14

ja kdybych si mela vybrat jednu pro mě nej pohádku, tak je to Jak se budí princezny. 

Offline euridike blogger
3906 příspěvků moje polička 26. prosince 2016 13:22

Ja jsem pohadky nemela moc rada ani jako dite, snad jen s jedinou vyjimkou - Princeznu se zlatou hvezdou mam rada dodnes (celkove mam nejakou slabost pro kolorovane filmy). A Treti princ je take moc dobre natoceny, navic ty krasne exteriery...  

Offline ice
1933 příspěvků moje polička 26. prosince 2016 13:45
Reakce na jinx:

ja jsem snad nevidela jedinou pohadku, co byla natocena v poslednich cca 20 letech... a myslim, ze o nic neprichazim. Nebavi me vlastne ani ty stare s jedinou vyyjimkou - coze mame? prehlidku? ja prijdu!  ta ma paradni herce (Kemr, Narozny, Preiss, Krečmerová, Dlouhý, Vetchý... ti vsichni hraji jak o zivot), vtipny scenar a peknou vypravu. Jedina vada je ultrasprvna Adelka, ale jinak proste nejlepsi.

Jo to sedí,  na těch hercích je vidět jaksi to užívaj. Včera jsem se na ní večer koukala mírně ovíněná a válela se smíchy. 

Pozor na peří a žádnej alkohol! 

Offline Potrefenáhusa
38864 příspěvků moje polička 26. prosince 2016 14:04
Reakce na ice:

já mám nejradši trapně Tři oříšky, i po padesátý první, akorát mě štve, že až ji budou za chvíli dávat, bude se to krýt s Hrátkami s čertem, který mi přijdou taky boží, čím jsem starší, tím lepší, jako malá jsem to neocenila a strašně mi vadila ta ladovská stylizace, ale teď u toho umírám smíchy. No a ke všemu ještě s Prázdninami v Římě.

Offline Kokoska
34954 příspěvků moje polička 26. prosince 2016 14:05

Pche, vy si stezujte! Ja jsem dostala pod stromecek bacila, takze jsem stedrou noc stravila na WC, druhy den jsem prospala a nevidela ani jednu pohadku. Takze si vlastne nemam na co stezovat 

Offline ice
1933 příspěvků moje polička 26. prosince 2016 14:13
Reakce na Potrefenáhusa:

Alejo,Popelkumám taky ráda, patří k mýmu Štědrýmu dni. Ale vadími Trávníček, kdysi dávno mi vojel sestru a nějak mu to nemůžu pořád odpustit  tak mi tam kazí dojem, ale aspoň tam nemá ten svůj protivnej hlas.

edit: od dnešního ráni mi bude v textech častochybět mezi slovy mezera, vylila jsem si doklávesnice actimel azalepilmi space, pardon.