andulka01 no evidentne nezijes podle jejiho manualu
to chapu, ze se ti pro ni nechce vymejslet darek:( tlapkam
Stěžovací vlákno
andulka01 Já teda asi taky vidím závist nebo vychovávání. Ona to z nějakého důvodu musí dělat takhle a je to dle ní možná i dobře, tak buď tě chce vychovávat, abys to taky dělala dobře a nebo naopak závidí, že ty to takhle dělat můžeš. A protože mám velký kluky, tak žiju jak ty, prostě ráda se vyspím, v klidu máme oběd ve 3 a předtím jdeme do 12 do 14 na vycházku s manželem. Prostě jak to vyhovuje nám. Vůbec mi nevadí, že podle některých se obědvá ve 12, když u nás se často tou dobou vstává.
andulka01 Dělej si co chceš, vstávej v poledne, jed si třeba za polární kruh... Tohle je asi jediný život, který máme a je třeba si ho užit :-).
andulka01 mne tohle dela mati, tlapkam a cinkam sklinkou ![]()
Taky mam v okoli jednu takovou expertku, ktera chce vzdycky o necem diskutovat a radid se, ale pravidelne ten rozhovir konci slovy "proc si myslis, ze to vis lip nez ja?" Nvm tvl ![]()
andulka01 Nejistota. Sama ohledně sebe samotné. Takže ona přece musí být ta majitelka klíčů, a ty to děláš špatně. Něco podobného taky mám, sice v trochu jiné podobě (moje starší sestra je spíš nekonformní, do alternativna, tj. je konformní s alternativou :-), ale rýpání a hodnocení neustále), a taky mě to dost mrzí. Kašli na to, nejlepší cesta , když se začne navážet, je jí vesele přisvědčit, že má pravdu. A potom se jednoduše bavit o faktických věcech, bez nějakých pozic a hodnotových stupnic.
nejlepší cesta , když se začne navážet, je jí vesele přisvědčit, že má pravdu.
přesně! to se mi taky osvědčilo. andulka01 ono je to hrozně smutný, když se chceš podělit o nějakou radost s blízkým člověkem, a místo aby se radoval s tebou, tak se ti to snaží zkazit.. ale když bys jí řekla - jo jasně, oběd ve dvanáct to musí být, tak je to správný, no vidíš, já to nestihla! ale viděla jsem cestou to a to, vzpomínáš, líbilo se ti to taky.. a tak podobně.. tak sice bude možná vysírat i příště, ale třeba už tě to tolik nebude štvát. druhá možnost už je jen přestat se s ní bavit a to je asi škoda, pokud nemáte jiný problémy mezi sebou
andulka01Tohle dělala léta tchýně. Vždycky začala, já nechápu proč....nemáš oběd přesně ve dvanáct, nevěšíš prádlo na balkon atd. atd., prostě všechno bylo jinak, než dělala ona. Mě to tak strašně štvalo, že jsem postupně úplně omezila kontakt s ní. Můžu ríct, že to bylo to nejlepší, co jsem mohla udělat. Viděla jsem ji tak 2x za rok na chvilku a to se dalo vydržet.
andulka01 Je to závist. mám to taky, i když míň, takže nikomu nic nekážu :-)
Mám bratra, jezdí si s ženou po výletech, věčně někde courají, věčně mají návštěvy. Vaří se u nich a uklízí, až je čas, někdy taky vůbec. A já se s postupem času propadám do toho, abych měla hlavně uvařeno, uklizeno, napečeno, ztrácím životní lehkost a fakt jim závidím, ale i v mé hlavě se to maskuje jako: "Nedělají, co mají, nežijí, jak se má..."
bosibori
seš dobrá, že (si) to přiznáš! to fakt obdivuju a navíc je to první krok k tomu něco s tím udělat![]()
Moje sestra je taky hodně poučující , radící a vytýkající, ovšem já mám syndrom mladší sestry jak tomu říkám. Naštěstí bydlíme 100km od sebe, tak to nemusím řešit. Ale ten syndrom přetrvává.
bosibori
seš dobrá, že (si) to přiznáš! to fakt obdivuju a navíc je to první krok k tomu něco s tím udělat
Což o to, sebereflexi mám poměrně slušnou. Ale něco s tím dělat by znamenalo především začít něco dělat. A ono když člověk uklidí, nakoupí, uvaří, napeče, obstará potomstvo, tak se tak vyšťaví, že už pak nemá ani na to, aby volnomyšlenkářství aspoň předstíral ![]()
prostě to nechávám, až budu mít hotovo... to bude asi ten problém, ne že na to nemám ![]()
bosibori a když každou druhou položku vynecháš, tak se stane co?
viktorka_od splavu Jsi na ty reci od malicka zvykla?
(promluvila mladsi sestra)
viktorka_od splavu nomyslím, že starší sourozenec je přesvědčenej, že když je starší tak je i zákonitě chytřejší. Což platí možná v ranném věku. Nejpozději v pubertě se to stírá. My jsme od sebe rok. Ale to přesvědčení staršímu sourozenci zůstane asi do smrti.
Jo a ten syndrom, to je jak se říká syndrom bílého pláště/u lékaře/, asi se ji trrochu bojím odporovat?
Garfie
když já jsem ta starší, tak to nechápu:P
no tak to je ale "syndrom starší sestry" ne? jakej teda máš ty? edit ajooo, rozumím! i když nechápu, já odporuju i u doktora![]()
bosibori a když každou druhou položku vynecháš, tak se stane co?
Dám si něco k jídlu a sednu si ke křížovce? ...jsem marná :-)
Ale díky za snahu, nějak mě vlastně nenapadlo přikročit po detekci závisti k nějaké změně. Nějak jsem to vzala, že takhle to je, jinak to nebude.
bosibori proč marná? tak pokud ti to tak bude vyhovovat sedni ke křížovce, ne každej musí plachtit na moři nebo zdolat annapurnu, už tak je tam tlačenice jak blázen
viktorka_od splavu já jsem taky ta starší, ale řekla bych, že my ten syndrom starší sestry máme obě:) Ale je fakt, že sestra muže tím taky trpí. Ona mu někdy tak jakoby promlouvá do duše a on si to vyslechne, odkývá a kašle na to:)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my