Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline 711990
18312 příspěvků moje polička 06. ledna 2021 13:45

Ounz ja to pochopila:D ze nepodporujes utlak zen!:)

MP Meri no a kdyby s tim napadem ty uspory utratit prisel ten co vydelava? Tak ten nevydelavajici by mel jen prihlizet? Tohle uz jsou samozrejme takovy spis financne negramotny pripady, ale proste si myslim ze by se meli(pokud jsou oba pricetny) domluvit a probrat to, nez ze by jeden z nich mel mit to posledni slovo, no. 

Offline Ounz
20474 příspěvků moje polička 06. ledna 2021 13:46

711990 uf!

Offline 711990
18312 příspěvků moje polička 06. ledna 2021 13:46

continuity uz zive vidim ty cekajici zuby

Len uf, to je drsny

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 06. ledna 2021 13:48

taky mame spolecny ucet a muz vydelava nesrovnatelne vic a fakt to nemusi znamenat,ze se ho musim dovolovat zda si muzu ci nemuzu neco koupit nebo,ze rozhoduje o vsem.

rasaNori proc by to muselo byt zlo?

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 06. ledna 2021 13:48

Jen ještě dodám, že podle mě je zásadní rodzdíl v tom, o jaké rodině se bavíme. Pokud je to rodina, kde peníze víceméně nejsou problém, bydlení je vlastní a nějaká tisícovka sem tam se neřeší, tak není o čem. Ať si každý utrácí co chce, kdy chce, s kým chce, klidně ze společný kasy. Pokud to neohrozí základní existeci toho druhýho, tak nechť se kola ekonomiky točí. 

Ale pokud se bavíme (a já se bavím) o rodině, kde je prostě potřeba každej měsíc nějak kalkulovat příjmy a výdaje, tak tam už je to složitější a těch rodin co si budem povídat je mnohem víc, než těch prvních.  A samozřejmě může nastat i varianta, že platí a kasu drží ten, kterej je "rozhazovačnější" a to je pak průser. Scénářů, kdy táta (zkratka pro toho vydělávajícího) nasekal dluhy a celá rodina tak skončila na dlažbě, je taky požehnaně. 

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 06. ledna 2021 13:49
Reakce na Len:

K tý finanční debatě - jedna moje kamarádka (ne úplně dlouho vdaná) má přesně takovýho muže. Jednou jsme u nich byli a shodli se s partnerem, že se s nimi družit už nebudem. Úplně nás zarazilo, s jakou samozřejmostí mluvil o tom, co ona bude muset všechno obětovat a jak se musí snažit, protože přece až budou děti, tak ji bude živit...No musela jsem se držet. Nejhorší na tom bylo, že ona mu to všechno odkývala, že jako v nejlepším pořádku. Adept na rozvod po narození dítěte, kéž bych se pletla.

​ja bych to videla na adepta na rozvod pred narozenim ditete

Offline Luna
10864 příspěvků moje polička 06. ledna 2021 13:49

Karja Tak ona nikdy zadny bydleni nemela a vyplatu vetsinou celou propije a cigara taky dost stoji.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 06. ledna 2021 13:50

continuity 711990 Mezitím jsem příspěvek v podobným duchu naťukala. Já jsem původně vycházela z toho, že kasu pravděpodobně "drží" ten finančně gramotnější. Pokud je to naopak tak je to katastrofa ve všech směrech a přímá cesta do průseru. 

Offline rasaNori
8823 příspěvků moje polička 06. ledna 2021 13:51

Zarinya za me. Ted kamaradka kupovala pres net knizky pro malou a jejimu muzi u stolu cinklo na mobilu ze se deje neco na uctu. Tohle mi prijde jako zlo. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. ledna 2021 13:52

MP Meri souhlasím s tím, že kasu by měl držet ten, co umí líp počítat;) Ale chce to, aby si ten druhý byl vědom toho, že jemu ty počty moc nejdou a je lepší, když rozhoduje ten druhý.

Offline continuity
42699 příspěvků moje polička 06. ledna 2021 13:55

MP Meri finančně gramotnejsi nemusí být nutně ten co ( víc) vydělává. jsou i grandi, co vlastně nikdy peníze neřešili, ale pak přijde třeba ta mateřská, k tomu další krk navíc a najednou neví, co s tím. 

Offline barbucha blogger
35632 příspěvků moje polička 06. ledna 2021 13:55
Reakce na Aranel:

notna Mně taky trhali, ale věřím, že bez toho by se tam ty zuby prostě v původním počtu nepovedlo nacpat.

Nahoře mi vytrhli dvojky a mýho zubaře (je to jinej, než jsem měla tehdy) furt štengruje, že mám jedničky a hned špičáky, a chtěl by mi je doplnit, aby iluze byla dokonalejší ale v životě na to nepoukázal nikdo jinej než on. 

​Mně kdysi vytrhli taky dva druhý zuby nahoře a nosila jsem vyndavací rovnátka - no je to už přes 40 let, jiný nebyly. Srovnalo se to tehdy pěkně, ale jak šel čas, patro (nebo celá hlava? ) se mi kapku rozšířilo asi, protože se mi udělaly nahoře mezery...

Bohužel to původně úzký patro po mně zdědily děti i zřítelnice, sakrapráce. Harantům jsem zřídila rovnátka hned jak to šlo, jak se začaly dělat ty zámečky, pročež získali chrup jak filmový hvězdy, ale jsem celkem ráda že zřítelnici to už platit nemusim

Docela se divím, kolik dospělejch shání rovnátka, že se nepostarali jejich rodiče

Offline Len
2673 příspěvků moje polička 06. ledna 2021 13:55

jinx V ideálním případě! Bohužel nechápu ani to, jak si mohla někoho takovýho vzít. První náznak a hned bych balila kufry. Osobně ho nemůžu vystát ani na návštěvě, co věta, to red flag.

Offline Karja
44440 příspěvků moje polička 06. ledna 2021 13:58

barbucha Tak ono se casto zuby rozjedou az v dospelosti, kdyz treba narostou osmicku nebo je to jen lehka estetika, ale chceme byt krasny;-)

Offline Garfie
28428 příspěvků moje polička 06. ledna 2021 13:59
Reakce na 711990:

Ounz casto to 'posledni slovo' byva v pripadech, kdy je zena na materske a nevydelava. Ackoliv to samozrejme nema racionalni zaklad, tak se prave proto stava, ze rozhodne muz:( 

​To je pravda, ale často si za to můžou ty ženy samy, prostě se chovají, jako by to tak bylo správné. Zkušenosti z okolí :-) Například kamarádka-rodina po stěhování do nového, žádné dovolené, nic, i na boty dítěti šetří...a muž si koupí nový telefon za 15 tisíc  Komentář ženy: "no ale tak jsou to jeho peníze, vydělal si na fuškách..." no tak jistě...když jsem jí navrhla, ať jde po večer točit pivo do Irské, tak prej to by jí nedovolil!!! Podotýkám úplně normální, harmonický pár.

Luna Moje nejlepší kamarádka si na moje naléhání založila účet dokonce tajně!! Výplata jí chodí na společný, ale na vlastní aspoň prachy z přednášek a podobně, o kterých muž neví...ona totiž ke společnému účtu nemá ani žádné dispoziční právo, je to prostě účet jejího muže, na které chodí i její peníze!!!

Offline barbucha blogger
35632 příspěvků moje polička 06. ledna 2021 14:03

Garfie 

Tvl to si teda harmonii představuju asi úplně blbě

Offline Karja
44440 příspěvků moje polička 06. ledna 2021 14:05

Garfie Hele moje kamaradka ma dum napsanej na muze, kterej ho nechce prepsat na spolecny vlastnictvi. Ona mi rikala, ze ho prece ,,vydrzi,, nebo co. Ze se prokaze, ze je pulka jeji, kdyz s nim zije a maji dve deti. Ale podle me je to kravina a ukazkovej pripad z rozvodovyho rizeni (oni teda sezdani nejsou). No, ale snad se mylim!

Offline 711990
18312 příspěvků moje polička 06. ledna 2021 14:06

Garfie no a jsme opet u toho, proc je dulezity vychovavat deti s nejakym smyslem pro "rovnost pohlavi" nebo "feminismus" nebo jakkoliv jinak tomu budeme rikat....proste abych z Tondy vychovala normalniho cloveka, co se tak chovat nebude a ty abys dala svoji dceri najevo, ze takovy chovani si nema nechat libit!:)))) 

barbucha ja mela zuby perfektne srovnany, vcetne toho vytrhani, ale pak mi zacla rust osmicka(mela jsem jen jednu), kterou zubari prehledli/nevideli? A rozjela cely zuby dole. Az jsem se trochu ted navrtala, jestli bych si to nemela nechat dorovnat.

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 06. ledna 2021 14:06
Reakce na Len:

jinx V ideálním případě! Bohužel nechápu ani to, jak si mohla někoho takovýho vzít. První náznak a hned bych balila kufry. Osobně ho nemůžu vystát ani na návštěvě, co věta, to red flag.

​jo, toto si taky kolikrat rikam, ale jen pro sebe, neni to moje vec. Ale fakt me kolikrat napadne, ze nekoho takoveho ani za "zlate prase"

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. ledna 2021 14:07

barbucha moji rodiče by se postarali, dost na mě naléhali, abych si nechala dát pevná rovnátka po letech nošení těch vyndavacích. Ale bylo mi asi tak čtrnáct, skoro nikdo rovnátka neměl, bála jsem se, že to bude bolet,... Nepřesvědčili mě. Teď o nich periodicky uvažuju, ale bojím se pořád:)