Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline rasaNori
8823 příspěvků moje polička 06. ledna 2021 10:50

Pavlena tak tohle u nas nehrozi nastesti. 

Offline viktorka_od splavu
49181 příspěvků moje polička 06. ledna 2021 10:52

jinx tak rodinne vydaje jsou vzdycky zalezitost k diskusi, ale kdyz jde o neco co ma clovek jaksi z podstaty veci "sam pro sebe" tak bych cekala diskusi maximalne tak na urovni kdy a jak si to budeme moci dovolit popripade zda se da poptat levnejsi varianta, kdyz je to vzhledem k rodinnemu rozpoctu prilisna castka. mno.. rasaNori on si to urcite jeste rozmysli, ale tady ty kategoricke reakce jsou dost zranujici

Offline Mohučanka
7348 příspěvků moje polička 06. ledna 2021 10:53

rasaNori zkusila bych konzultovat ještě jiného ortodontistu, jestli bude mít stejný názor.

Offline Catherinne
10783 příspěvků moje polička 06. ledna 2021 10:57

rasaNori tím časem bych se úplně netrápila, on strašně rychle letí. Asi je hodně důležitý morál, vydržet mít v puse něco, co je nepříjemné, ale můžeš to vyndat. 

A že první týdny tě bolí i mluvit. Teda u zámečků, ale věřím, že i tyhle krásky ti někde tu dáseň odřou.

Hele, dej mu čas. On si to třeba v té hlavě probere a bude na to koukat jinak. 

Já myslím, že takovou dardu prostě nečekal.

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 06. ledna 2021 10:59

viktorka_od splavu ja mam kolikrat pocit, ze ani nejde primarne o penize, ale ze proste muz rozhodne, ze neco se nekoupi (protoze to rika a protoze on finalne rozhodne, ze to neni potreba) nebo ze stena proste bude zluta a nevymaluje se na zeleno nebo ze se bude odjizdet ve tri a slus. Tim je to dane a proste to tak bude. Mam casto pocit, ze zena se jde tak nejak nesmele zeptat a zadat o svoleni a ceka, jak to dopadne.

Online Tak Betty
6089 příspěvků moje polička 06. ledna 2021 10:59

viktorka_od splavu hezky jsi to napsala, dcerko

49181 příspěvků moje polička 06. ledna 2021 11:02

Tak Betty

jinx to bude kus od kusu, u mych rodicu to treba bylo odjakziva obracene a u jejich rodicu teda taky 

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 06. ledna 2021 11:03

viktorka_od splavu o tom ale vubec nemluvim :)

Offline Tulipe
2474 příspěvků moje polička 06. ledna 2021 11:04

Catherinne rasaNori ty Invisalign má syn asi 5 měsíců a vliv rozhodně mají. Ono to má takové neviditelné attachmenty k zubům, plus na noc si na to nasazuje tahové gumičky. Má to celé naplánované na 1,5 roku. 

Pro mě hrálo v rozhodování největší roli, že se na čištění zubů dají sundat, je mi jasné, že zuby s normálními rovnátky se čistí pěkně blbě a 11leté dítě tomu nevěnuje zrovna největší pozornost a trpělivost. Syn k tomu nošení přistupuje velmi zodpovědně, kromě čištění a jídla je má nasazené pořád. 

navíc u dětí známých s klasickými rovnátky často vidím problémy s rozedřením dásní, že něco praskne, objednací doby jsou dlouhé. Tady není problém okamžitá konzultace. Syn maličko šišlal asi den, jinak si většina lidí ani nevšimne, že něco na zubech má. :)

Edit: a žádné zuby mu trhat nemuseli

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 06. ledna 2021 11:07
Reakce na Mohučanka:

rasaNori zkusila bych konzultovat ještě jiného ortodontistu, jestli bude mít stejný názor.

​to bych udelala taky

Offline Catherinne
10783 příspěvků moje polička 06. ledna 2021 11:07

Tulipe tak to zní dobře. Teď bude rasaNori ještě smutnější.

49181 příspěvků moje polička 06. ledna 2021 11:08

jinx jo tak jestli mas dojem ze to funguje jak pises, teda ze se uz predem  zenska jde jakoze ponizene optat, tak to nevim, to bych si vubec netroufla na zaklade treba tady psaneho vyvozovat.. a v realu o tom prave nic nevim. asi mas teda jine osobni zkusenosti.

Offline Mohučanka
7348 příspěvků moje polička 06. ledna 2021 11:11

jinx já taky myslím, že je to kus od kusu, dost mně to, co jsi napsala, zarazilo, je to úplně mimo moje chápání. Tak to nefungovalo ani u mých rodičů, i když táta byl hodně autoritativní. Nicméně je mi jasný, že to tak určitě někde funguje.

Jinak sambo rasaNori mi připomíná jednu moji ségru, ta vždycky kategoricky a bez rozmýšlení řekne, že něco bude TAK a ne jinak, i když je to nesmysl, a ráno se připlíží, že o tom v noci přemýšlela a že teda asi bude lepší problém prodiskutovat, protože v noci přemýšlela a zjistila, že to její TAK má svoje nedostatky.

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 06. ledna 2021 11:15

viktorka_od splavu smarja, pisu, ze je to muj pocit, jen muj pocit, muzu se tedy klidne plest a kez by ano, pr je to desne. Ty by sis to sice nedovolila, ale narazku evokujici, ze o tom teda asi ze svych osobnich zkusenosti si neodpustis. Sweet, ale zklamu te, roky harmonicky vztah, jen nemam potrebu se o nem na foru jakkoliv zminovat. 

Offline rasaNori
8823 příspěvků moje polička 06. ledna 2021 11:16

viktorka_od splavu

Me bylo jasne ze ho omyje jak uslysi za kolik, prece jen ho znam. A taky vim ze casem to odkyve, jen jsem se vcera namlsala ze bych mohla mit zase rovny zuby a ne predkus jak kralik:)

Mohučanka tady bohuzel moc na vyber neni, ale muzu se zkusit podivat.

jinx takhle to nebylo a nebyva, ja si na podobne chovani davam sakra pozor, protoze presne tady to direktivni chovani predvadel tchan. 

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 06. ledna 2021 11:16

Mohučanka samozrejme, ze to je kus od kusu a na muj vkus tady casto ctu veci z partnerskeho zivota, ktere by pro me byly neprijatelne. 

tedy mimo moje chapani je to taky. 

49181 příspěvků moje polička 06. ledna 2021 11:18

jinx eh.. to me teda ani nenapadlo spis si rikam proc to teda napada tebe (recnicka otazka) mela jsem na mysli osobni zkusenost v mem okoli, ze bych to pozorovala v blizkych rodinach, u kamaradky a podobne, u tebe dtto

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 06. ledna 2021 11:21

viktorka_od splavu napada me to v reakci na slova o "osobni zkusenososti" ... pokud jsi tim myslela, to co ted pises, tak bych to spis formulovala jako "zkusenosti z meho okoli" ne jako osobni. 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 06. ledna 2021 11:24

Dejte pokoj, rovnátka bych bohužel taky potřebovala, někam mi mizí jeden zub, ale nemám na to morál a 90k teda taky ani smykem

49181 příspěvků moje polička 06. ledna 2021 11:27

jinx ok, mel to byt opak k tem virtualnim/ctenym proste