Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Garfie
28428 příspěvků moje polička 06. ledna 2021 14:32

Evaeva jinx Jo, to je pravda.

Offline Mohučanka
7348 příspěvků moje polička 06. ledna 2021 14:33

Pro mě jsou ty zuby dost palčivý téma, tak jen odpovím barbucha , že mí rodiče chodili k prastarému rodinnému zubaři, který byl hrozně hodný a šikovný, ale na rovnátka (nasazovací) jim řekl "fuj, škrábe to sklovinu, zahoďte to". A k čištění zubů, už jsem to tu myslím psala, rodiče řekli, když jsem jako malá protestovala: nám je to jedno, ty budeš mít ty zuby zkažený. Výsledkem je fóbie ze zubaře a 3/4 zubů pospravovaných, a problém s čelistí, který by nejspíš nebyl, kdybych jako dítě ta rovnátka nosila. Jo a taky ty výdaje, které mám za zubaře jako dospělá...

Offline Potrefenáhusa
38676 příspěvků moje polička 06. ledna 2021 14:35

continuity byla bych pro poměrný procenta, co do toho kdo vložil 

Offline Garfie
28428 příspěvků moje polička 06. ledna 2021 14:37

continuity Je třeba se o tom ale nějak bavit a domluvit-a najít přijatelnou variantu pro obě strany. Tyhle případy jsou většinou takové, že se o tom vůbe nemluví....

Třeba u té mé zmíněné kamarádky je to ale tak, že on bydlel s maminkou v malém domku, společně se ženou ho opravili a přistavěli patro, kde teď žijí, hodnotu domu z jejích peněz opravdu znásobili. Oni jsou manželé, takže bude dědit, ale mají tři děti, takže jen čtvrtinu....Ale máš pravdu, v případě těch hodnotných původních majetků je to složitější. 

My to máme jednoduché, manžel napsal ještě před svatbou závěť, kde jsem univerzální dědic, tak doufám, že už na to šťastně zapomněl....

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 06. ledna 2021 14:39

continuity pulku ne, ale odpovidajici dil ano. A jasne pravidla stanovit predem. 

Online viktorka_od splavu
49181 příspěvků moje polička 06. ledna 2021 14:44
49181 příspěvků moje polička 06. ledna 2021 14:44

Garfie  ses vitez, univerzalni!!

Offline Karja
44440 příspěvků moje polička 06. ledna 2021 14:55

Evaeva No on si to pry napsal na sebe kvuli tomu,ze mi vychazela lip hypoteka. To jeste chapu. Ale ted se seka to prepsat, argumentuje tim ,,vydrzenim,, a taky tim, ze pri rozchodu by si ona stejne nemohla ten dum dovolit, kdyz hypo a naklady jsou temer ve vysi jejiho prijmu. Ale to mi prijde taky kravina. Ta hypoteka prece bude pomerem k prijmu se snizovat, plat ji taky bude rust, najde sI nekoho kdo ji bude prispivat na provoz domu atd ard. No proste samy lichy argumenty ten chlap pouziva.

Online Jos
příspěvků moje polička 06. ledna 2021 14:56

Garfie Hele ale deti jsou nepominutelne ne? Vsechno se da akorat darovat za zivota. Ale klidne me opravte.

Jinak my spolecny ucet nemame. Pred ditetem jsem si udelala urcitou rezervu a oba mame neco vlastniho, zdedeneho pred snatkem. Tak jsem docela v klidu . Vzdycky me fascinuje to mnozstvi chlapu, kteri drzi zenu financne pod krkem a hlavne doma co nejdele. 

Offline Karja
44440 příspěvků moje polička 06. ledna 2021 14:58

Evaeva Jinak ja si ani nemyslim, ze by myslel na nejaky pripadny rozchody, ale ciste on vychazi ze situace ,,ja vydelavam, ja platim,, je to moje....

Online Jos
příspěvků moje polička 06. ledna 2021 14:58

Potrefenáhusa Jak odhadnout ty procenta, kdyz clovek normalne nevi realnou cenu sve nemovitosti? 

Offline Karja
44440 příspěvků moje polička 06. ledna 2021 15:02

Jos Ja bych si ji nechala odhadnout. Ja jsem nad tim uz eventuelne premyslela, kdybychom si treba nechavali dum po rodicich. Teda uvazovala jsem o tom z pohledu sourozencu, nikoliv samba, na nej jsem jaksi opomnela:-D. Ta cena za odhad se podle me zaplati tim klidem a poradkem v penezich.

Offline continuity
42699 příspěvků moje polička 06. ledna 2021 15:02

Garfie no to už je taky v časti, kde se to ( ne)vztahuje na děti dost neplatné. Zletilé děti musí ze závěti dedit alespoň 1/4 a nezletile 3/4. A to už je teď zlaté, bývalo hůř. 

Offline continuity
42699 příspěvků moje polička 06. ledna 2021 15:11

Kdyz být majitelem 20% movitosti v situaci, kdy se většinovy majitel s vama nebaví, chce vás obabrat, není žádna vyhra. Stává se to spíš u dědictví, ale ty historky jsou taky šílené. 

Já teda v situaci manželky, co měla vrazit prachy do manželova bytu, byla a teda jsem to rovnou odmítla a vyřešili jsme to jinak. Ani to nebyl tak boj s manželem, tomu to bylo upřímně jedno, ale s bývalou tchýni. Představa jak z něj ten milion, který díky inflaci ztratil na hodnotě, po rozvodu doluji se mi vůbec nezamlouvala. 

Offline dzizisketa
8915 příspěvků moje polička 06. ledna 2021 15:11

Celý boží den mě to dítě nepotřebuje, leda podat mu autíčko, co se někde šprajcne... Ale jakmile zasednu ke callu s kolegyněmi, musí mi asistovat. Nebo já jemu? Ani lentilky, které měl dnes podruhé v životě, mu tu pusu nezavřely! Tím navazuji na debatu výše, že už bych se pracovně odpozadila, až bych brečela, zapsala jsem si nějaké kurzy pro zvyšování kvalifikace, případně změnu oboru, tak snad je někdy využiji. Pokud teda manžela nepošlou v práci na dva roky do New Yorku a my pojedeme s ním, jak se mi zdálo dnes v noci. 

Offline dzizisketa
8915 příspěvků moje polička 06. ledna 2021 15:16

Jo a už druhý den je tady tak hnusně, že se ani ven jít nedá. A to já chodím ven normálně ráda a denně, takže jsem už dnes odpoledne pěkně otrávená. 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 06. ledna 2021 15:22

já si často, když to tady čtu, říkám, že jsem fakt šťastně single.

poslední dobou čím dál méně chápu, proč některé páry spolu jsou, a jak to můžou vydržet.

nechápu, co si nechá jeden od druhého líbit (nechci psát žena od muže, protože to tak není, ale spíš mi přijde horší postavení žen než mužů, hlavně kvůili mateřské), a když čtu tyhle historky, tak jen čumím.

mám jednu kamarádku, jejichž vztah mi přijde opravdu rovnocenný, a pak tři, jejichž vztah mi přijde ze strany muže až hrozný. nedávno jsem šla kolem domu jedné z nich a ona byla na zahradě, tak jsem ji přes plot pozdravila a pokusila se o small talk. seděl tam její muž a houpal se na houpačce. mají dvě malé extrémně aktivní děti. děti vyšilovaly, chlap se houpal a ona by se mnou očividně ráda prohodila nějaké slovo, ale on se neměl k tomu, že by řekl, já je pět minut pohlídám, pokecejte (on mě tedy úplně ignoroval, neumím si představit, že bych seděla na zahradě, přišel kamarád partnera a já se na něj aspoň společensky neusmála a neřekla mu ahoj - přitom mě zná a nemá žádný důvod mít ke mně nějak nepřátelský postoj). nakonec jsem radši taktně odešla, protože mi to bylo blbý a jeho chování bylo nepříjemné a divné. je to jen taková malá historka, ale v jejich případě to vystihuje celý jejich vztah, spočívající v tom, že on vydělává...a ona dělá naprosto všechno ostatní. on fakt jinak ani nehne prstem, když přijde z práce, nedělá doma vůbec nic. jen nosí ty peníze. jak to má ona s penězi pro sebe, to netuším, ale s ohledem na tohle myslím, že diamanty jí asi nekupuje :( 

když si tady čtu tahle pro mě absolutně nepochopitelná finanční nastavení, zase jsem si na ni vzpomněla. 

Offline rasaNori
8823 příspěvků moje polička 06. ledna 2021 15:26

Jiná Realita haha ja jsem si od spolecnych bezdetnych kamaradu ted vyslechla, jak uz si delsi dobu na spolecnych akcich vsimaji, ze nejsem moc aktivni. Ze treba misto nandani mycky nebo uklidu jdu radsi uspavat deti nebo se o ne starat a tak. No cumela jsem jak puk abych pravdu rekla. A fakt doufam ze az si ty deti poridi, tak ze si na tohle vzpomenou... 

Offline Garfie
28428 příspěvků moje polička 06. ledna 2021 15:27

Jos Jasně že jsou neopominutelné :-) Jen když jsme nebyli manželé, bylo by to eventuální dědictví trochu komplikovanější....

continuity jj, to je jasné, zase taková potvora, že bych chtěla orvat jeho děti nejsem, zvlášť když většina je společná  Jen to pro tu chvíli bylo asi nejjednodušší řešení a už to tak zůstalo i po svatbě....pokud to teda nezměnil za mými zády!! 

49181 příspěvků moje polička 06. ledna 2021 15:32

Karja myslim ze v pripade dedictvi se ten odhad udelat musi.

no a jak to mate vymyslene, kdyz budete stavet?