Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Gatita
8631 příspěvků moje polička 03. ledna 2017 13:04
Reakce na :

Naštěstí existují i světlé výjimky. Nedávno jsem jela po velmi dlouhé době autobusem, a to rovnou s plnou parádou - kočár, narvaná taška, ze které mi půlka věcí vypadla, když jsem vytahovala peněženku, abych ukázala řidiči opencard. No a pak jsem doma zjistila, že opencard už mi měsíc neplatí, řidič to musel vidět a neřešil to. Jinak samozřejmě na černo nejezdím.

Offline Mulen
5025 příspěvků moje polička 03. ledna 2017 13:05
Reakce na Olinka:

Potlapkávám a soucítím. 

Zrovna jsem chtěla podotknout, že jsem ráda, že někdo prožil svátky ve zdraví. U nás bohužel dcerka načala druhé kolo angíny 

Offline Olinka
141 příspěvků moje polička 03. ledna 2017 13:09
Reakce na Mulen:

Děkuji! Taky mám pocit, že ten nový rok všichni odmarodí! Já právě v neděli pořádala párty, dva lidi se mi kvůli nachlazení omluvili, na mě už teda pomalu lezla rýma, ale pořád jsem byla použitelná... a v noci po akci mi vyletěla ta horečka. Asi je težký vyrovnat se s tím, jak ten čas letí, že jsme zase starší + ten okolovánoční stres, to tělu taky nepřidá.

Offline baltik
4981 příspěvků moje polička 03. ledna 2017 13:12
Reakce na dzizisketa:

mam totez, jen s jinou pisni "zili byli bratri tri - to jsme my!"

Offline dzizisketa
8961 příspěvků moje polička 03. ledna 2017 13:13
Reakce na baltik:

měli mezi sebou při - to jsme my! :D

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 03. ledna 2017 13:18

Hm, to ja jednou vyslala dite na prijimacky na VS o 2 dny pozdeji.

Online Sweet Potato
40385 příspěvků moje polička 03. ledna 2017 13:21
Reakce na Olinka:

38? Tomu říkáš horečka?! 

Pardon, už jsem hodná. Je mi tě líto, i proto, že mně to začalo podobně, napřed to vypadalo jenom jako rýma. Pak přišly horečky. A když odezněly, ukazuje se, že rýma je se mnou pořád, ovšem totálně petrifikovaná, hlava mi brzy exploduje. Jo a začínám moc pěkně kašlat. Tak až ti ta teplota sleze, buď opatrná, ještě nemusí být vyhráno.

Offline Kokoska
34962 příspěvků moje polička 03. ledna 2017 13:21
Reakce na moora:

Skoro se mi chce říct, že díte chystající se na VŠ by už mělo znát kalendář a dát si na to pozor samo 

Offline Olinka
141 příspěvků moje polička 03. ledna 2017 13:39
Reakce na Sweet Potato:

Cha cha, jsi mi připomněla ten vtip, jak říká manželka manželovi: "Tomu říkáš erekce?" a manžel "Nono, tak na doma to snad stačí!"

Zatím to naštěstí má tendenci pomalu, ale jistě lézt dolů - volala mi mamka, že ať si kdyžtak udělám nějaké zábaly, což si teda nedovedu představit, jak sama sobě dělám zábal  

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 03. ledna 2017 13:46
Reakce na Olinka:

ono i pomuze si obvazat studenym zapesti.At je vam lepe.:-)

Offline Olinka
141 příspěvků moje polička 03. ledna 2017 13:53
Reakce na Zarinya:

Díky za tip, bude-li ještě potřeba, vyzkouším! (My vždycky praktikovali jen ty celotělové.)

Offline žluťásek
8863 příspěvků moje polička 03. ledna 2017 14:01
Reakce na dzizisketa:

vypráví si prostý lid - a náš děd! (Mně se to teda ale dost líbí a sem tam si ty písničky i pustím dobrovolně z CD)

Jinak zdravím všechny nemocné a trpící. Je děsně fajn, když vám už třetí den třeští hlava, ale žádnej prášek si dát nemůžete. Ráno jsem převlíkala postele a trvalo mi to asi hodinu, vždy po pár minutách jsem si musela dát pauzu na nadýchání. Už si ani nepamatuju, kdy jsem naposledy mohla volně dýchat nosem.

Vyzvedla jsem si včera v lékárně antibiotické kapky a lékárnice mi k tomu nějak nepřibalila vodu, v níž se má prášek rozmíchat. Ráno jsem tu skučela, že budu muset do místní minilékárny, aby mi to připravili na místě. Muž se nabídl, že mi tam skočí. Prášek nechal doma... No ale hodná paní v lékárně prej obrátila celej sklad naruby, aby mi našla ampuli s deseti mililitrama vody, abych si to mohla namíchat doma. (Tu hliníkovou zátku jsem pinzetou musela rozebrat po částech, asi nemám ten správnej lékárnickej grif.)

Včera jsem oběhla pět lékáren a dvoje zdravotnický potřeby, abych sehnala prázdnou, opakovaně použitelnou lahvičku se sprejem - nosním aplikátorem, do které by se dala nalít Vincentka. Jóó, to se dělá, ale my to nemáme. (Měli ji dnes v té pidilékárničce, co máme nejblíž domu a kde mi ji prozřetelně můj nemilejší koupil, miluju ho!!)

Při uklízení jsem převrhla skleničku s multivitamínovým džusem a zlila celou novou deku, co nám nadělil Ježíšek.Byla bílá.

Při přeobjednávání termínu předporodního kurzu a cvičení se ukázalo, že tam chodí málo lidí a není jisté, jestli bude ještě pokračovat. Koupila jsem si permanentku, bezva. Tu permanentku mimochodem může proplatit pojišťovna. Musíte ale dodat doklad ne více, než tři měsíce starý, žádost podat mezi 1.1. a 30.11. a doklad musí být vystaven v roce podání žádosti. Takže kdo si koupí permanentku za mnoho set korun v prosinci (třeba já), má smolíka.

Chci zalézt do nory a probudit se až na jaře.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 03. ledna 2017 14:07
Reakce na Olinka:

to musi byt sileny!A sama byste to urcite nezvladla.Jak ja trpela kdyz sem to delavala malemu synovi.:-/

Offline Olinka
141 příspěvků moje polička 03. ledna 2017 14:28
Reakce na žluťásek:

Ááá, tak to je brutus! Lékárnici z první lékárny fakt nechápu, my vždycky pamycon dáváme naředěný, respektive se na to zeptáme... Ale ředím ho taky strašně nerada a vždycky s tím bojuju, jedno období jsem se při tom takřka vždycky pořezala, takže chyba není v tobě ;-) 

A k těm lahvičkám a podobně - ono je fakt těžké to sehnat, my jsme se jednou pídili po takové té oční vaničce (bývala u ophtalu, co už se nedělá) a na naší distribuci k nesehnání. 

Jsi statečná, odpočívejte a kurýrujte se, bude zase dobře!

Online Sweet Potato
40385 příspěvků moje polička 03. ledna 2017 14:31
Reakce na Olinka:

Ono už se ty sadistické ledové zábaly nedělají moc ani dětem, díkybohu, leda by bylo hodně zle (fibrilní křeče třeba.) Nejlepší a dostatečně účinná je sprcha - pozor, ne studená. Stačí o trochu chladnější voda, než máš horečku. Ona se ti, když máš přes 38 zdá chladná i ta, co se s ní normálně sprchuješ, pokud tedy nejsi zvyklá se dvakrát denně spařit. Pomůže ti to snížit horečku o půl stupně až stupeň, víc naráz stejně není žádoucí.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 03. ledna 2017 14:35
Reakce na Sweet Potato:

no,pred dvaceti lety to bylo normalni a delat to triletemu diteti je fakt chutovka.Asi z toho chudak uz pak skoro nikdy nemarodil.:-/

Ty studeny zabaly na zapesti jsou,ale dobry.Ja sice nemela teplotu a uz vubec ne horecku drahne let,ale aplikuju to na muze.:-Dto se muze dat i pri ty osmatricitce,

Offline Kokoska
34962 příspěvků moje polička 03. ledna 2017 14:38

Moje máma nedokáže pochopit, že nevím, jestli jsem měla teplotu a kolik, když mi bylo blbě. Jenže mně když je fakt zle, tak  jsem schopná prospat den a to poslední, co by mě napadlo, je shánět teploměr. A nějak nevím, na co by mi bylo vědět, jestli mám 37,8 nebo 38,1, stejně si maximálně vezmu v prvních dnech je paralen nebo modafen a řeším to až tak 3. den, když to nechce být lepší. Angínu teda poznám, to jdu k doktorce, ale snad nikdy se mě v tom případě po kouknutí do krku nikdo neptal, jakou jsem měla teplotu.

Online Sweet Potato
40385 příspěvků moje polička 03. ledna 2017 14:51
Reakce na žluťásek:

No tak ty si to taky umíš užít, koukám.

Abych všechny spolumarody trochu rozptýlila, vylíčím vám, čím sem se nejen já bavila včera skoro celý den: Barák. Velkej. Neteče voda. Instalatéři zjistí příčinu. Je ovšem třeba uzavřít hlavní uzávěr. Ten je na ulici. Zavřít ho musí z vodáren. Po lehkém byrokratickém kolečku technici z vodáren přijedou a zjistí, že neuzavřou, neb tam kdosi parkuje a překáží.  Máme si na dispečinku vodáren zařídit, ať ho odtáhnou. Odjedou. Dispečink řekne nenene, to my nemůžeme, to musíte přes policii. Policie řekne nenene, to auto nic neporušuje, to si musí zařídit vodárny. Vodárny řeknou nenene, to není havárie, to musí policie...No, nebudu vás nudit, pohádku o Kohoutkovi a slepičce všechny znáte...Být to osobák, chlapi by ho už dávno poponesly, na potvoru je to dodávka. .Na x-tý pokus se na policii podařilo dovolat někam výš, dotyčný zapojil mozek a uvolil se zjistit a kontaktovat majitele vozu. Ten za 15 minut dorazil a odjel. Tudíž jsme mohli opět povolat vodárenské techniky a pak už se vše, přes drobný zádrhel, kdy voda tekla i uzavřeným uzávěrem, v dobré obrátilo. To nám ten rok ale pěkně začíná. Potřebuju nový avatar.

Offline dzizisketa
8961 příspěvků moje polička 03. ledna 2017 14:56

Můj přítel prodělal o Štědrém večeru a noci nějakou zažívací potíž. Začalo to při večeři u jeho rodičů, odkud jsme se tedy urychleně odebrali domů, kde strávil většinu času buď na toaletě, nebo s hlavou v kýblu, chudáček můj, mně ho bylo tak líto. Naštěstí to trvalo jen tu jednu noc a nebylo to nic nakažlivého.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 03. ledna 2017 14:57
Reakce na Kokoska:

jo, vůbec nechápu, jak může někdo nemoc využívat k hledění na filmy nebo čtení, já poslední dobou, když jsem nemocná, tak skutečně umírám, nejsem schopna chodit, uvařit si čaj, vůbec nic, jen spím. v okamžiku, kdy to přejde, mě začnou šílen bolet záda, a už jen čekám, kdy budu schopna chodit, abych to rozchodila, rozhodně nemám náladu na čtení :) taky si nic neměřím, navíc ty moderní teploměry jsou stejně na dvě věci.