Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline žluťásek
8863 příspěvků moje polička 03. ledna 2017 16:19
Reakce na :

Jenže co když se rodičům to jméno prostě líbí a nevnímají ho nijak špatně, že by mělo vzbuzovat posměch.

Zdislava se mi líbí moc, stejně jako třeba Jarmila, Květa nebo Vlasta. Přitom jsem si vědomá, že to nejsou jména, co zrovna frčí. Ale zdají se mi krásná, mají pěkné formy oslovení, prostě mi znějí dobře.

Offline slniecko admin
19570 příspěvků moje polička 03. ledna 2017 16:25
Reakce na Sweet Potato:

No tak ty si to taky umíš užít, koukám.

Abych všechny spolumarody trochu rozptýlila, vylíčím vám, čím sem se nejen já bavila včera skoro celý den: Barák. Velkej. Neteče voda. Instalatéři zjistí příčinu. Je ovšem třeba uzavřít hlavní uzávěr. Ten je na ulici. Zavřít ho musí z vodáren. Po lehkém byrokratickém kolečku technici z vodáren přijedou a zjistí, že neuzavřou, neb tam kdosi parkuje a překáží.  Máme si na dispečinku vodáren zařídit, ať ho odtáhnou. Odjedou. Dispečink řekne nenene, to my nemůžeme, to musíte přes policii. Policie řekne nenene, to auto nic neporušuje, to si musí zařídit vodárny. Vodárny řeknou nenene, to není havárie, to musí policie...No, nebudu vás nudit, pohádku o Kohoutkovi a slepičce všechny znáte...Být to osobák, chlapi by ho už dávno poponesly, na potvoru je to dodávka. .Na x-tý pokus se na policii podařilo dovolat někam výš, dotyčný zapojil mozek a uvolil se zjistit a kontaktovat majitele vozu. Ten za 15 minut dorazil a odjel. Tudíž jsme mohli opět povolat vodárenské techniky a pak už se vše, přes drobný zádrhel, kdy voda tekla i uzavřeným uzávěrem, v dobré obrátilo. To nám ten rok ale pěkně začíná. Potřebuju nový avatar.

Hlava22

Offline Kokoska
34962 příspěvků moje polička 03. ledna 2017 16:38
Reakce na žluťásek:

Nevím, jak je to teď, ale já jsem musela u příjmu k porodu předložit vyplněný  papír, kde bylo jméno pro kluka a jméno pro holku, tenkrát se ještě pohlaví nesdělovalo. Takže žádný až se na mě podívá a řekne "Ahoj mami, já jsem váš František" 

Offline Kokoska
34962 příspěvků moje polička 03. ledna 2017 16:41
Reakce na Gatita:

Tak to je ale docela podraz, označovat pozvánky tajným kódem! Ale zas teď nemáte problém s tím, že byste měla diplom z Plzně :)

Offline Garfie
28560 příspěvků moje polička 03. ledna 2017 16:43
Reakce na žluťásek:

Mně během těhotenství (poté co jsem oznámila jméno dítěte) na každou návštěvu maminka "nosila" nové nenápadné návrhy typu "tak jsem potkala Jarmilu, její syn má miminko-Vašíka, to je ale HEZKÉ jméno, viď?" :-D a podobně....ale myslím, že nakonec je spokojená. 

A mám dojem, že už jsem ti to radila na MP, zkus na ně Adolfa 

Kokoska Jinak to jméno se vyplňuje před porodem i teď, ale není to žádná povinnost, porodit vás nechají i bez toho :-) (znám mimochodem případ dítěte, které mělo v rodném listě jen příjmení)

Offline Potrefenáhusa
38865 příspěvků moje polička 03. ledna 2017 16:45
Reakce na Kokoska:

kamarádka měla tři dny dítě bez jména loni. Pak se z toho nějak ta Anežka vyloupla :-D

Jinak jsem si už taky někde stěžovala, že moje fakt dobrá kamarádka loni pojmenovala mimino Hubert a já jsem si na to doteď nezvykla a přijde mi to jméno pořád naprosto strašný. (Ptala se mě před porodem, jestli se mi to jméno líbí, řekla jsem, že ne a od tý doby to nekomentuju.)

Jinak mě vždycky překvapí, že se ukáže, že nějaký naprosto šílený jméno byl jedinej možnej kompromis schůdnej pro oba.

Offline Kokoska
34962 příspěvků moje polička 03. ledna 2017 16:50
Reakce na Potrefenáhusa:

Anežka je moc pěkné jméno. Hubertovi říkají Hubíku nebo Bertí?

Offline žluťásek
8863 příspěvků moje polička 03. ledna 2017 16:50
Reakce na Kokoska:

Já teda předpokládám, že do plánovaného termínu porodu nějaké jméno vybereme. Jen prostě kdyby se miminko hodlalo narodit třeba o měsíc dřív, tak pevně věřím, že je to to poslední, čím by se v porodnici primárně potřebovali zabývat a snad by mě nechali porodit i bez vyplněného formuláře

I když teda před pár lety vysílala ČT nějaký ten dokument/reality show o těhotenství a porodu a jedna z účastnic tam byla atakována sestrou k vyplňování údajů i během kontrakcí. To bych nějak čekala, že snad může těch pár minut počkat...

Offline Gatita
8631 příspěvků moje polička 03. ledna 2017 16:51
Reakce na Kokoska:

Nakonec jsem ráda, ale tenkrát jsem si připadala jako blbeček! A nebyla jsem sama, na té prázdné chodbě nás tenkrát bloudilo víc přespolních. Ale kdo ví, možná to byl nějaký inteligenční před-test:-)

Offline Potrefenáhusa
38865 příspěvků moje polička 03. ledna 2017 16:52
Reakce na Kokoska:

Hubka nebo Hubin (chudák prostě) 

Offline Kokoska
34962 příspěvků moje polička 03. ledna 2017 16:53
Reakce na Potrefenáhusa:

A sakra 

Offline Potrefenáhusa
38865 příspěvků moje polička 03. ledna 2017 16:54
Reakce na žluťásek:

přijde mi, že většina lidí hodně dlouho neví, pokud nemaj nějaký rodinný jména, co se dávaj tradičně v řadě, nebo pokud to nejsou dlouhý roky vytoužený jména. A i tam se to nakonec dost často na poslední chvíli mění. 

Tak já myslim, že vás taky určitě nakonec něco osvítí :-D

Offline žluťásek
8863 příspěvků moje polička 03. ledna 2017 16:59

Mně se jména v oblibě mění co pár let, neumím si představit, že bych si v patnácti vysnila dceru Karolínku a u toho vydržela až do třiceti. Mezi tím by z ní byla ještě Kačenka, Kristýnka, Alžbětka, Hanička, Julinka, aktuálně Libuška a za dva roky třeba Evelínka

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 03. ledna 2017 17:12
Reakce na Potrefenáhusa:

Hubka  mala som spoluziacku Gertrudu, volali ju Truda, Trudka.

Offline Potrefenáhusa
38865 příspěvků moje polička 03. ledna 2017 17:16
Reakce na palahniukowa:

no jako je mi to blbý to takhle propírat v diskuzi za zády, tak to pak asi za chvíli smažu. Ale tak asi se jí to líbí, no, jinak by mu tak neříkala. 

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 03. ledna 2017 17:20
Reakce na žluťásek:

Václavka je trochu nezvyklý, ale vlastně se mi to líbí.

Já mám ale dost slabost pro jména ze starých pověstí českých, mít holčičku, asi bych tvrdě prosazovala Ludmilu nebo Libuši, to jsou moje top jména pro děvčátko. (Probohatonemyslíšvážně, chudinkamalátobystejínemohliudělat, notojestrašnýjménojakprobabičku)

tiez sa mi pacia mena z povesti a baji, preto sa moja mala psina vola Zuna. Vami preferovane Libuska aj Ludmila su velmi pekne mena :-) moje top dievcenske meno je Hana - jednoduche, silne, "slovanske" a v podstate medzinarodne. u nas na Slovensku ma jedna spevacka/herecka syna Hektora. to mi pride ako meno pre najsilnejsieho psa z vrhu 

Online Sweet Potato
40385 příspěvků moje polička 03. ledna 2017 17:23
Reakce na žluťásek:

Mně teda dost překvapuje i to, že si vám do toho lidi dovolí takhle neomaleně kecat! My jsme sice fináilní volbu nikomu neřekli, ale všem jsme vždy pár jmen, mezi kterými tápeme, říkali. Reakce stylem "vyjsteseúplnězbláznilichudákdítě" přišla jen od mé matky, ale to nebylo nic nečekaného. Jinak si nikdo nic takového nedovolil, i když samozřejmě své preference nebo i návrhy řekli. Někdy to i může pomoci, když někdo poukáže na aspekt, který si člověk sám neuvědomí.