Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline žluťásek
8863 příspěvků moje polička 03. ledna 2017 15:01

Už skoro hodinu koukám na koš s vypraným prádlem a asi doufám, že se pověsí samo nebo co.

Jsou tři a teprve jdu obědvat.

Furt se nás někdo ptá, jestli už jsme konečně vybrali dítěti jméno. Ne, nevybrali. Máme na to ještě dva měsíce a i kdybysme ho vybrali dneska večer, tak už ho asi ani nikomu neřekneme. Protože když se vytasím s nějakou z možností, která se nám líbí, okamžitě se spustí lavina: Notonemyslítevážně, chudákdítětomunemůžeteudělat, tojestrašnýjménotone, případně taksejmenujetenatenajeúplněblbej.

Jo, to měla být reakce na Sweet Potato , ale nějak jsem ji zapomněla zmínit asi.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 03. ledna 2017 15:03
Reakce na žluťásek:

navrhuju frantu šišku  nemohla jsem si pomoct.

Offline žluťásek
8863 příspěvků moje polička 03. ledna 2017 15:07
Reakce na Jiná Realita:

My jsme na ten výběr jména jen dva, projeli jsme celou Knappovou horem spodem a nejsem schopní na ničem se shodnout. Já navrhuju samý nudný starý jména, muž samý divný strašný jména a jediné, na čem jsme se jakž takž shodli je jméno, které je velmi podobné tomu, co vybrala sestra pro své dítě (které se má narodit rovněž letos, ne nějaké hypotetické další dítě). Jako mně by to bylo úplně totálně fuk, že mají jména podobná, ne však sestře. Zřejmě mu budeme říkat miminko, beztak jsem si na to už zvykla.

Offline dzizisketa
8961 příspěvků moje polička 03. ledna 2017 15:09

Holčička Gellerová Greenová :D

Offline žluťásek
8863 příspěvků moje polička 03. ledna 2017 15:12
Reakce na dzizisketa:

No přesně! Já jsem navrhovala, že se bude jmenovat Chlapeček

Offline Sweet Potato
40385 příspěvků moje polička 03. ledna 2017 15:14
Reakce na žluťásek:

Jméno, pokud přeci jen nějaké vyberete, rozhodně nikomu předem neprozrazuj! Pohlaví a jméno miminka je to jediné, na co jsou lidi kolem zvědaví. Nějaká deka nebo centimetry nikoho moc nezajímají. A když to všichni vytroubí do světa dopředu, je to pak kapku nuda.

Plus ty blbé kecy kolem vašeho výběru si všichni dovolí jen předem, pak už obvykle ne.

Ostatně, už jsem říkala, že naše DSD si kdysi přála, aby se miminko jmenovalo Hurvínek Klokánek Koníček? Nevyhověli jsme jí. Zvlášť, když to byla holčička

Offline žluťásek
8863 příspěvků moje polička 03. ledna 2017 15:20
Reakce na Sweet Potato:

To jméno pro sestřino dítě vybral dvouletý synovec, bůhví, kde k němu přišel. Nakonec se jim zalíbilo. Blbý teda je, že oni nevědí, jestli to bude chlapeček nebo holčička, ale malej bráška trvá na tom, že miminko se bude jmenovat dejme tomu třeba Václav, a to i v případě, že to bude holka. Nicméně on tedy nepřipouští vůbec v úvahu, že by se narodila holka, on bude mít bráchu

Hurvínek Klokánek Koníček je krásný, navrhnu to hned večer. Ostatně už jsem tuhle přemýšlela, že bysme vybrali jméno podle nějakého oblíbeného literárního hrdiny. Jako s Kájou nebo Jácíčkem z mé strany by se pracovat dalo, ale Muminka nebo Šňupálka nám asi matrika neschválí

Offline Sweet Potato
40385 příspěvků moje polička 03. ledna 2017 15:24
Reakce na žluťásek:

Znám i jednu Václavku. Ale nepřeju jí to.

Offline žluťásek
8863 příspěvků moje polička 03. ledna 2017 15:28
Reakce na Sweet Potato:

Václavka je trochu nezvyklý, ale vlastně se mi to líbí.

Já mám ale dost slabost pro jména ze starých pověstí českých, mít holčičku, asi bych tvrdě prosazovala Ludmilu nebo Libuši, to jsou moje top jména pro děvčátko. (Probohatonemyslíšvážně, chudinkamalátobystejínemohliudělat, notojestrašnýjménojakprobabičku)

Offline Olinka
141 příspěvků moje polička 03. ledna 2017 15:30
Reakce na Sweet Potato:

Tak to je geniální historka, od srdce jsem se zasmála. Ale tak konec dobrý, všechno dobré...

Offline Sweet Potato
40385 příspěvků moje polička 03. ledna 2017 15:43
Reakce na Olinka:

No, dneska už mne taky těší, že mám co vyprávět, ale včera už jsem do toho telefonu mmálem plakala. Vysvětlovat třiceti partajím, že jim voda holt nepoteče, dokud to auto neodjede, nic moc.

žluťásek Pár malých Libušek znám a Lidunka (po babičce) byla i u nás ve hře.

Offline žluťásek
8863 příspěvků moje polička 03. ledna 2017 15:58
Reakce na :

Případně je to moc starý jméno jak pro dědečka/babičku nebo je jich všude kolem plno a na pískovišti to bude osmá Terezka.

Já vůbec nevím, co spoustu lidí vede k tomu, zpochybňovat cizí výběr jména nebo ho nastávajícím rodičům takhle znechucovat. Co je mně do toho, že spolužačka mojí tety na základní škole se jmenovala Lucka a byla to hrozná kráva, tak jméno Lucka je hrozný a dát ho přeci nemůžeme.

V okolí znám pár dětí, jejichž jména se mi vyloženě nelíbí, ale nikdy bych to těm rodičům neřekla. Ani když ho vybírali, natož pak když už bylo dítko na světě. Znám třeba jednu babičku, která se nemohla dlouho srovnat se jménem svého vnoučátka a rodině to pořád dávala najevo. Bylo to fakt hloupé a nepříjemné, navíc čeho si asi ti dotyční myslí, že dosáhnou?

Přeci kamarádku, která chce svou dceru pojmenovat Jessica nebo Chanell, nebudu přemlouvat, že to jsou strašná jména a Ludmila či Jarmila by byly mnohem lepší...

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 03. ledna 2017 15:58
Reakce na žluťásek:

Já jsem veřejně vypustila jedno velmi nepravděpodobné jméno (jako vtip) a jedno naopak velmi pravděpodobné jméno. Zvědavost kolegů a známých je tím ukojena a už neotravujou. My na to máme ještě tři měsíce. Hlavně se nenechat zaplést do debaty s rodinou: při mém prvním a posledním rozhovoru o jménech jsem se napřed dozvěděla že "každé jméno je přece hezké, když se hezky vysloví", a když jsem ho vyslovila (to velmi pravděpodobné), došlo na "No to snad nemyslíš vážně, něco takového!"  

Offline žluťásek
8863 příspěvků moje polička 03. ledna 2017 16:02
Reakce na Mohučanka:

Jedna příbuzná takhle v těhotenství tvrdila, že miminko bude Vilém (podle mě teda krásné jméno, pro okolí bohužel naprosto nepřijatelné), takže když se narodila holčička s trochu méně nezvyklým jménem, všichni byli spokojení

Offline Pavlena
6920 příspěvků moje polička 03. ledna 2017 16:03

Mam nekolik kamaradek (narozenych v dobe pred-ultrazvukove) pojmenovanych prevedenim muzskeho jmena do zenske podoby (Jaromira, Vladimira, Jaroslava). Rodicove pocitali s chlapeckem, ty kamaradky sve jmena vesmes nemaji rady...

Vaclavka mezi nimi neni, ta ale mohla hrozit me, neb se s holkou take nepocitalo. Asi tyden po predcasnem porodu jsem byla opravdu jen "miminko". Pak me pred silenym staroceskym jmenem zachranila sestra a jmenuji se jako jeji skolkova kamoska. Jsem jim holkam dodnes vdecna. 

Online Gatita
8631 příspěvků moje polička 03. ledna 2017 16:09
Reakce na Kokoska:

Skoro se mi chce říct, že díte chystající se na VŠ by už mělo znát kalendář a dát si na to pozor samo 

Ehm...to mi připomnělo, jak jsem jela na přijímačky do Plzně. Termín jsem sice trefila, zato místo konání ne :-).

Na pozvánce byla totiž adresa fakulty a pod tím bylo napsáno něco jako "JH 100." No tak jsem šla na tu fakultu dle adresy  a naivně hledala uvedenou aulu. Když jsem necelých deset minut před okamžikem zahájení zkoušek nervózně stepovala na podezřele prázdné chodbě, šla jsem se optat vrátného a ten mi sdělil, že JH je přece Husova třída, jako Jana Husa, že to ví přeci každý, ne?!  No, pěkně jsem se proběhla a nedostala jsem se, musela jsem nakonec vystudovat v Praze :-D  

Offline žluťásek
8863 příspěvků moje polička 03. ledna 2017 16:15
Reakce na Pavlena:

Já si nějak obecně myslím, že se ten výběr jmen hrozně přeceňuje a řeší zbytečně dlouho dopředu. Moje babička se třeba měla jmenovat Marta (dohodnuto až těsně před narozením), když šel ale praděda nahlásit jméno na matriku, nějak se cestou trochu opil s kamarády a pak si nemohl vzpomenout, tak vymyslel jméno na místě Babička se jmenovala Irena a rodina měla hned o vánoční historku víc.

Naše miminko se má narodit zhruba za dva měsíce a mě popravdě vůbec netrápí, že jméno ještě vybrané nemáme. Zdá se mi, že je dost času a kdyby se narodilo dřív, tak prostě něco vybereme. Třeba nás něco napadne, až ho uvidíme. Poprvé se na nás koukne a bude to jasnej Fanda, Venda, Vašík, Kája...