Ale helejte, podle jednoho Marcela soudit ostatní Marcely, to není pěkný
![]()
Stěžovací vlákno
Pěkný to asi není, ale já mám taky pár jmen, které nemůžu vystát, z toho prostého důvodu, že jednoho jejich nositele - nositelku znám a to jméno mi tak zprotivili, že bych ho svýmu dítěti prostě dát nemohla...
Jinak ještě edit - kdysi jsem poznala jednu dívku, která se jmenovala Ludvika. To jméno jí neuvěřitelně slušelo. Moc se mi líbila ona i jméno, říkali jí Luďka... Jenže mi to jméno posléze doma neprošlo.
Ale to chápu, že to jméno pak díťeti nedáte ![]()
Asi bych rozlišovala mezi "pár měsíců s nějakým Tomášem", vzlášť pokud před ním a po něm bylo x jiných, a Tím Tomášem, Tou Jedinou První a Poslední Velkou Láskou. Kdyby můj partner navrhoval pro dceru jméno své bývalé (poslední bývalé, jediné bývalé...), taky bych s tím měla problém.
A při jméně Marcel mi okamžitě naskočil Peter Nagy a jeho píseň Marcel z malého mesta, což není nic proti ničemu, kdysi se mi líbil Nagy i píseň. ;-) Květoslavů sice pár znám, ale myslím, že chlapeček tohoto jména bude muset mít v určitém věku buď silnou osobnost nebo silné pěsti.
Malvinka je fakt roztomile. Mne se libi jeste jmena Antonie a to i ve verzi Tonička, hlavne na malou holcicku, a pak Lujza
a na MP nekdo resil francouzske jmeno pro holcicku a tam bylo spousta krasnych jmen, od te doby mam zafixovano, ze Francouzi maji krasna zenska jmena.
Já to asi nijak nerozlišuju, prostě teď je ten člověk se mnou, miluje mě a dítě má se mnou, jak se jmenovala jeho předchozí přítelkyně je mi úplně fuk a kdyby to bylo jméno, které se mi líbí, klidně bych ho použila. Což je ostatně případ jednoho z těch mých top staročeských jmen. Ani by mě nenapadlo spojovat si ho s expřítelkyní otce dítěte, prostě to už je nová kapitola našeho společného života, kam ona nepatří a dítě by mělo stejné jméno shodou okolností, ne po ní.
Znám sestry Majdu a Ajdu, jinak se jim neřekne, škoda krásných jmen :-(
Máme v rodine Adrianu a Dianu, čo sú obe krásne mená, bohužiaľ ich z nejakého dôvodu každý volá Adra a (!) Dyňa...
Mám kamarádky, které se jmenují podle postav z knih, které četly matky v těhotenství. Natašu ( Vojna a mír) Ilonu ( Čachtická paní)... Myslela jsem, že mě to nepotká, pak jsem četla Píseň o Bernadetě... Pod vlivem hormonů jsem napsala na papír a podepsala, že dcera bude Bernadeta... Děkuji manželovi za úsilí, které vyvinul, aby zjistil, že že Bernadeta znamená divoká kráva... Bylo to za pět minut dvanáct, v den porodu :-).
Môj manžel chcel strašne Biancu zo Shakespearového Skrotenia zlej ženy....neprešlo mu to a dobre tak, lebo to čo sa narodilo je podstatne bližšie Kataríne..resp. v jej podaní by sa tá hra volala "Skrotenie vypočítavého muža", hehe...
Ovšem Dyňa vede :-D Já vím, že ve slovenštině to není dýně, ale stejně....
Ounz Taky si myslím, že by se rodiče měli předem zamyslet i nad různými možnými zpotvořeninami (i když někdy se to vytvoří tak nějak samo). I proto má můj chlap rád krátká, jasná jména.
Ještě jsem si z těch zvlášních jmen vzpomněla na kamarádku mojí sestry-jmenuje se Adelína (a její sestra tuším Hermína nebo tak nějak).
Máme v rodine Adrianu a Dianu, čo sú obe krásne mená, bohužiaľ ich z nejakého dôvodu každý volá Adra a (!) Dyňa...
![]()
![]()
Ovšem Dyňa vede :-D Já vím, že ve slovenštině to není dýně, ale stejně....
Ounz Taky si myslím, že by se rodiče měli předem zamyslet i nad různými možnými zpotvořeninami (i když někdy se to vytvoří tak nějak samo). I proto má můj chlap rád krátká, jasná jména.
Ještě jsem si z těch zvlášních jmen vzpomněla na kamarádku mojí sestry-jmenuje se Adelína (a její sestra tuším Hermína nebo tak nějak).
JE to dýně...
Nojo některý přezdívky člověk nedomyslí, Dyňa by mě teda nenapadlo ![]()
Aha, tak pardon, já myslela, že jen tekvica. V tom případě je to ještě lepší
Rodiče by si to měli zkusit....
Ono záleží taky na příjmení. Třeba Bianca Straková nebo Bianca Černoušková mi teda úplně lahodně nezní. A to nemluvím o příjmeních jako Kolomazník, Hliněný, Čtveráček apod.
já mám jméno z první desítky oblíbených, ne-li z první pětky. A jsem spokojená, ono se to vždycky tak nějak rozprostře v populaci, ani jsem na moc svých jmenovkyň nikdy nenarazila, teď aktuálně se vídám třeba jenom s jednou, a to dost vzdáleně. Stejně je to o náhodě, s kým se člověk potká.
Takže když by se mi to jméno líbilo, tak bych ho dala.
Bianca je krásna, ale teda nesadla by vôbec.
![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.