Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Tak Betty
6090 příspěvků moje polička 11. února 2021 23:09
Reakce na 711990:

andulka01 ja ted nasla uvnitr kucharky....

​před třiceti lety v Normách jidel, měla jsem ji ve spajzu

Offline Kokoska
34669 příspěvků moje polička 11. února 2021 23:13

Ignis tak oni rekli, ze v podstate dobry je, jen ta baterie ze je na hrane. Ze by se s tim jezdit dalo, kdyby ji poradne nabil, ale ze v mrazech se to muze opakovat. Tak radsi vezmem novou, bylo by blby s tim nekde zustat trcet. Uz je ji asi 7 let,  ma narok. Ono to auto pak ani neblikalo, zato obcas setrel sterac... to jsou ty auta narvany elektronikou, zblazni ce to cely.

Offline continuity
42727 příspěvků moje polička 11. února 2021 23:33

Garfie no,když vidím ty zmatky tady, začínám ti docela závidět. Mars se mi zacina jevit jako vcelku útulná planeta.

Offline Sweet Potato
40146 příspěvků moje polička 11. února 2021 23:36

Zemřel Chic Corea

Offline Garfie
28441 příspěvků moje polička 12. února 2021 06:46

continuity To jsem si přesně včera říkala!! Já se teda ale bojím, že se s takovou dostaneme na seznam zakázaných zemí, i když to Japonci uvolní....:-/

Všem moc děkuji za podporu, aní to nezvládám jmenovat. Zatím nám odvezli věci, bylo takové....v pondělí se ozvali stěhováci, že teda to vypadá v JP na uvolnění a že v čtvrtek přijedou. Vůbec jsem nestíhala, sbalené krabice ve sklepě v zimě...takže jsem nějak zhruba propočítala, že když odjedou za měsíc (oni je zatím jen někde uskladní ), můžou tam být na konci května, ve zmatku ráno vyházela dvoje tenisky a pár kusů oblečení a děj se vůle boží....

A byla to legrace, přijeli hrozní sympaťáci, ale celou dobu balení byla online přítomná jejich nadřízená Japonka a všechno s ní museli konzultovat. A když došlo na drogerii a jídlo, bylo to jak komediální divadelní představení :-) "paní Shinobu, tohle je Zaatar (koupený na trhu v Izraeli), to je takové moderní koření, úplně rozemleté, naprosto bezpečné. Má to švýcarskou certifikaci...." "tohle je naprosto bezpečný šampon na vlasy, složení-voda a vyluhový heřmánek....toho heřmánku tam není ani stopa, je to dokonalý výluh!!" No bavila jsem se. Ovšem mák nezkusili ani oni, ale navrhovali, že nám otevřou nějakou krabici s oblečením a tam ho můžeme hodit.....

999 A tebe budu asi potřebovat v "architektuře", protože jsme objevili krásný byt, za dobré peníze, moderní a hned u školy a potřebuju, abys mě ujistila, že ten starý dům s genius loci bude to pravé!

Offline tv
4193 příspěvků moje polička 12. února 2021 06:52

Garfie drž palce, ať vše proběhne hladce!

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 12. února 2021 07:07

Garfie držím palce, aby všetko dobre dopadlo. Musí to byť veľký stres. 

Offline continuity
42727 příspěvků moje polička 12. února 2021 07:44

Garfie no to teda.

S bytem bych dala na intuici. I když na dálku to není úplně ono. 

Offline rasaNori
8825 příspěvků moje polička 12. února 2021 07:56

Garfie a postou to nejde poslat proc? Myslim ten mak:) 

Offline Torrah
3296 příspěvků moje polička 12. února 2021 08:10

Garfie to je najednou hukot! Držím palce, ať vše klapne a vše zvládneš. Budete tam ve větším klidu, než v tom blázinci tady.

Offline Garfie
28441 příspěvků moje polička 12. února 2021 08:31

continuity No právě, to je to, co mě stresuje. I když je to dobře nafocené, najdeš si to na googlu, já dám v tomto hodně na intuici a už se mi to v případě nemovitostí hodně osvědčilo, ale potřebuju tam asi být. :-)

rasaNori Ty jsi chyběla!  Mák je velké téma, už jsme to tu někde probíraly, do Japonska se nesmí dovážet. On se tam teda dá v případě nouze koupit, ale 100g stojí asi tisíc korun....

Torrah Děkuju, tak snad se nám podaří uniknout, vůbec to není jisté za stávající situace. 

Offline 999
19715 příspěvků moje polička 12. února 2021 08:37

Garfie Tak to je super, těším se na fotky.

Offline rasaNori
8825 příspěvků moje polička 12. února 2021 08:38

Garfie prave ze vim zes to tu resila, tak me napadlo ti to poslat soukromou postou:) 

Offline Pavlena
6908 příspěvků moje polička 12. února 2021 08:43

Garfie drzim palec na presun a tesim se na zazitky..! 

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 12. února 2021 08:44

Garfie preji hladky prubeh a at se vam pekne bydli :)

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 12. února 2021 08:54
Reakce na rasaNori:

Garfie prave ze vim zes to tu resila, tak me napadlo ti to poslat soukromou postou:) 

​to fakt neni dobry napad.:-)

Offline Garfie
28441 příspěvků moje polička 12. února 2021 09:07

rasaNori Kdyby to v těch krabicích objevili, náhodou (oni můžou kontrolovat obsah), otevřou všechny!! A tomu se chci vyhnout, už při minulé cestě nám něco ukradli na celnici(!), české teda. To ten mák raději vezmu normálně do kufru, když ho vyhmátnou, tak se omluvím a nic se neděje. 

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 12. února 2021 09:15

Garfie kdyz staci omluva tak nechapu proc s tim tak nadelaji.

Offline Tak Betty
6090 příspěvků moje polička 12. února 2021 09:17

Garfie ja ti přeji hezký pobyt v cizině a docela závidím. Úplně jsem se zasnila.

Offline Garfie
28441 příspěvků moje polička 12. února 2021 09:34

Zarinya No ono se to nesmí, ale nikde to nijak extra nezdůrazňují, myslím, že normálně by to člověka asi ani nenapadlo. A už jsem tu říkala, že třeba moji sestřenici pustili i s makem, byl to neprůhledný sáček, ona bezelstně přiznala, že je to mák, celníci se chvíli radili, zkoumali "vyrobeno v EU" a nakonec ji pustili. U toho stěhování je problém, že jsme dostali seznam zakázaných věcí + povinnost všechny potraviny, léky a drogerii konzultovat. Tak to už si prostě nelajsneš....Třeba léky-paracetamol je zakázaná látka (rsp. neprodává se tam), ale "měsíční spotřebu" třeba paralenu si vzít můžeš. Brufen tam prodávají, ale maximální povolená dávka je menší, než u nás, takže ten si vzít nemůžeš, nebo respektivne nám doporučili vzít si ho do letadla a záleží na celnici na místě, jestli to pustí nebo ne. Stěhovací firma za to nechce převzít zodpovědnost.