Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline continuity
42727 příspěvků moje polička 12. února 2021 17:16

MP Meri tak v těch mezinárodních korporacích je toto stěhování úplně běžné. všude, kde jsem dělala v trochu vyšším managementu byla podmínka odkroutit si nějaký čas u matky. A obráceně manažeři z matky jezdili zas sem.  

Pro firmu je to rána a ty expatske smlouvy jsou asi dost výhodné. V jedné firme to byla speciální kategorie, kam mělo přístup pár lidí. Normální HR ani omylem.

Offline Garfie
28441 příspěvků moje polička 12. února 2021 17:34

continuity  Přesně tak. U nás je teda výjimka hlavně v tom směru, Japonci jsou v tomto dost specifiční a vyšší management je vždy (až na pár výjimek) japonský (tím myslím mimo JP, v Japonsku pochopitelně bez výjimky). Do Japonska jezdí spíš absolventi na výcvik, u managementu je to velmi neobvyklé. 

Offline marieu
5154 příspěvků moje polička 12. února 2021 18:11

Dočítám včerejšek krz vysoký pracovní nasazení až teď, Garfie to se tedy pohnuly velké věci. Máte můj obdiv, přání, abyste všechno zvládli tak dobře, jak jen to bude možné, a taky malinko závist za tu zkušenost pro všechny. Já jsem na tohle upřímně pecivál, vymlouvala jsem se pokaždé sama před sebou, když mě před dětmi kdysi napadla myšlenka, že bych to mohla taky zkusit pracovně v zahraničí . A taky se jako ostatní těším na reporty.

A jinak jste mi trošku pošlapaly bábovičky s martenama. Já je teda nakonec letos nekoupila, ale myslím si na ně pořád a to praskání se mi teda nelíbí. Poslední tři roky nosím intenzivně Inch2 a zcela ok, jakkoliv je macešsky ošetřuju jen sporadicky (asi teď ale pod dojmem toho praskání pustím telefon z ruky a půjdu vyhrabat nějaký ten norkový saphir, nebo co to mám). Nicméně jsem se s těma martenama rozhodla věřit Ounz a jakmile mi na ně "zbydou" ty 4k, jdu do nich.

Conversky, teda ty nízké, mi z nostalgie koupil drahý k loňským vánocům. Já už bych je asi ani nemusela, jako letní křusky mi byly pohodlnější toms s gumovou podrážkou. Jsou tedy taky tak na 2-3 sezóny, takže jsem je kupovala zásadně jen ve slevách, ale na noze mi byly volnější, než converse...

Offline Ounz
20485 příspěvků moje polička 12. února 2021 18:24

marieu ne že mi je ale pak budeš chtít vyúčtovat!

Offline slniecko admin
19521 příspěvků moje polička 12. února 2021 18:30
Reakce na continuity:

Garfie ty jo, bez brufenu bych nevyjela. Já chápu, že jsou národ odolný, hlava je neboli a průměrná Japonka váží půlku, co teď já. Ale přece jenom, musí existovat nějaké pravidlo na dovoz léků?

​Ja mám dosť divokú kombináciu liekov a ako do Japonska som ešte necestovala, ale vždy, keď idem mimo EU, tak mi vystaví doktor v angličtine papier so zoznamom liekov, ktoré potrebujem so štemplom a zatiaľ to vždy stačilo.

Garfie držím palce!

Offline marieu
5154 příspěvků moje polička 12. února 2021 18:33

Ounz   v klidu, budu nadávat akorát sama na sebe a stádní "instinkty"...
jaká je tedy povrchová varianta s prokázanou výdrží?

Offline Ounz
20485 příspěvků moje polička 12. února 2021 18:37

marieu hele já jak mám několikery ( ) tak je nenosim denně. Ale nejvíc se mi líbí emmeline, u těch sem smířená, že prostě lakovaný časem prasknou a pak mám pascal, ty mají tu kuži měkčí a zatím fakt dobrý. Občas je ošetřim wonderbalmem. Ale ohyb z používání jako takovej se mi dělá na všech botách teda.

Offline marieu
5154 příspěvků moje polička 12. února 2021 18:42

Ounz ohyb jo, to beru a principielně mě u "working shoes" typu martens přijde de facto jako patina z užívání. Ale praskliny jsou teda nežádoucí. Emmeline jsou fajnový, ale asi bych pořizovala ty Pascaly. 

Offline 711990
18312 příspěvků moje polička 12. února 2021 18:46

marieu zrovna dneska jsem cetla na instaci Freshlabels, ze Pascal nepraskaj! Jsou z takovy mekci kuze a jsou teda i pohodlnejsi. Takze ber ty.

Offline marieu
5154 příspěvků moje polička 12. února 2021 18:55

711990 to je přesně to, co potřebuje člověk slyšet! Díky

Offline INCOM1
705 příspěvků moje polička 12. února 2021 19:14

marieu jo, jak psala Potrefenáhusa, praská jen ten jeden typ úpravy té kůže. Akorát mně se teď moje martensky, předchozí dvě zimy nošené velmi sporadicky, úplně zdeformovaly na patách a šíleně dřou ještě teda označím paktofonika,abych nevypadala, že nevaruji předem. 

Offline Kokoska
34669 příspěvků moje polička 12. února 2021 19:25

Ja ted nosim ty marteny church, protoze vysoky boty mam v oprave. Protoze mi v jich neni v tomhle pocasi uplne teplo, vzala jsem si kasmirovy teply podkolenky a ty boty mi je za 2x prodrely na palcich.

Offline Torrah
3296 příspěvků moje polička 12. února 2021 19:44

Stěžuju si na svou hloupost :D

Předevčírem jsem vynesla na terasu skleněnej pekáč. Uvařila jsem si pěkně dopředu na dva dny, velký pekáč se do lednice se nevešel a tak co s ním - šup za dveře. Však co, je tam chladno možná víc než v ledničce, že jo. Ehm. No jo, byl ještě trochu teplý, to uznávám. A terasa byla zasněžená... A ano, v ledničce není mínus patnáct nebo kolik tam venku sakra pořád je.Suma sumárum: ten skleněnej pekáč s jídlem na dva dny je pořád ještě venku. Dno přimrzlý k terase, poklop přimrzlej k pekáči.Njn. Za blbost se platí. Ale na druhou stranu - až se oteplí, budu mít navařeno na dva dny...

Offline Karja
44471 příspěvků moje polička 12. února 2021 19:56
Offline jitřenka
716 příspěvků moje polička 12. února 2021 20:00

Torrah - promiň ale

Offline JankaM
3083 příspěvků moje polička 12. února 2021 20:01

Torrah promiň  ale

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 12. února 2021 20:03

Torrah lol, myslím, že oteplit se má někdy na konci příštího týdne! 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 12. února 2021 20:04

kdo chce novou nákazu po internetu?

doma se vyrojili pavouci...takoví ti nohatí. jsou celkem všude, před chvílí se mi jeden spouštěl ze stropu přímo přede mnou a zapadl někam za stůl. jeden je u vypínače do koupely, jeden utíkal od ručníků, jeden je na rychlovarnou konvicí...atd.

Offline Sweet Potato
40146 příspěvků moje polička 12. února 2021 20:05

Torrah Směju se nahlas

Offline Malenge
4835 příspěvků moje polička 12. února 2021 20:05

Torrah díky, že ses podělila