Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline barbucha blogger
35637 příspěvků moje polička 13. února 2021 08:47

Vždycky jsem si myslela, že naše místní pošta je ta nejmizernější na celým světě, a to jsem ji měla v případě nutnosti tři minuty... tak osud vyslyšel moje nerudný skuhrání a zařídil zrušení pobočky, pročež tu novou mam tři stanice autobusem a logicky rovněž i pošťačky, takže se u nás nedoručuje už vůbec nic Marnost nad marnost a všechno je marnost.

Zaplaťpámbu to jistí zlatý dpd a podatelna v práci, kde mi holky berou i balíky pro zřítelnici

Offline Sweet Potato
40146 příspěvků moje polička 13. února 2021 08:49

U nás se hází do schránky: výjimečně nebyli učiněn pokus o doručení. Haha.

Offline moora
8667 příspěvků moje polička 13. února 2021 08:53

Vlm k tomu jak si vyzvy k vyzvednuti netisknou predem - uz nekolikrat se mi stalo, ze jsem si vyzvedla zasilku (protoze mi prisla SMS, ze je na poste) a druhy ci treti den po te ve schrance vyzva...

Offline Brioso
627 příspěvků moje polička 13. února 2021 09:05

andulka01 Odkud jsi brusle nakonec vzala? A jak jsi je vybirala po eshopu? Ja nad nimi premyslela pred par tydny a pak jsem dosla k tomu, ze bych si asi potrebovala spis vyzkouset vic paru v prodejne.

Offline Zuzuli
3739 příspěvků moje polička 13. února 2021 09:15

Vlm jeste bych k tomu netisteni listecku predem dodala, ze jsem asi pred dvema tydny mela dostat balik. Odeslan v pondeli a ve ctvrtek v poledne ve schrance listecek, ze jsem nebyla zastizena a balik je na poste. Po chvili jsem si vsimla, ze na listecku je datum z utery. Jeste rano ve schrance nic nebylo, kontroluji ji vzdycky, kdyz jdu kolem. Jo a duvod nedoruceni byl, ze byly zamcene dvere. Jak se ale listecek dostal do schranky do chodby za zavrene dvere, je mi zahadou

Bracha jako letni brigadu rozvazi baliky pro postu po vesnicich a nechape, ze oni dorucuji vse, jeste se s lidmi domlouvaj, ze jim to vezmou treba do vedlejsi vesnice do prace, ze praha na to tak se.re.

Offline Potrefenáhusa
38685 příspěvků moje polička 13. února 2021 09:18

Zuzuli Jj, tak je to u nás, zavolá postak, ze prijede asi za půl hodiny, já rikam, radi bysme jeli pryč, kde vás potkáme? On budu teď asi půl hodiny na náměstí, mám tu toho hodně. 
fakt si na místní postu nemuzu stěžovat

Offline Potrefenáhusa
38685 příspěvků moje polička 13. února 2021 09:21

Zato pošta v Praze u práce, tu mi jednou stavěla do late i pani z celní posty poté, co hrozilo, ze se podruhy vrátí zásilka ze zahranici, i když jsem se na ni chodila několikrát ptát, protože ji nebyli schopni přiřadit pod anglicky název instituce

pani z celní posty: jo pošta na ....!!!! Tam s chuti zavolám, tam jsem 15 let bydlela a je úplně strašná!!!

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 13. února 2021 09:25

Často tisknou výzvy předem. Nám doručují do krámu, takže je tam někdo od rána do večera a pošťačka - taková ta pochůzkářka, co nosí dopisy, přinese výzvu, ať si vyzvednem balík  na poště. Ale je to třeba v době, kdy je balíkář nemocný. Ale stačí si na stránkách pošty naťukat opakované doručení a druhý den to někdo přiveze. Já jsem s poštou spokojená. 

Offline Vlm
897 příspěvků moje polička 13. února 2021 09:43

moora no těžko si je budou tisknout před domem na chodníku... listovní doruč.zacina směna v 5.00 roztřídí dopisy po rajonech, každá vezme ty svoje,a postupně všechny záda do pc a vytiskne výzvy.nedoruci-hodi výzvu, doručí-podepsana vyzva se uloží v dodejnė.To ze dostanete výzvu za tri dny.. nevím jak to dělají.u nás občas přiveze nedorucenou výzvu balikar, nová zástavba, neoznačené domy když adresu nenajde, nechá výzvu aby ji hodily listovní,ze se líp vyznají.

Offline Vlm
897 příspěvků moje polička 13. února 2021 09:44

Potrefenáhusa očividně u vás funguje stejně jako u nás

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. února 2021 10:06

ionicera to nedoručování do firem/obchodů taky nechápu. Pamatuju si, jak nám do práce dorazil mail, že adresát nezastižen ve chvíli, kdy tam půlka firmy ještě seděla. Nová doručovatelka usoudila, že v pátek ve tři už tam nikdo nebude.

Offline Vlm
897 příspěvků moje polička 13. února 2021 10:08

Zuzuli ona je Praha v tomhle fakt neštěstí, myslím že mají fakt problém najít schopnýho,zodpovednyho člověka...a že těch lidí tam je potřeba hodně.

U nás před loni před Vánoci byly problémy s balikari,na poště nebylo pro balíky kam šlápnout, ukládalo se bez pokusu o doručení, výzvy a některé balíky vozily listovní doručovatelky.nekonecne fronty a neustále stížnosti a řev...byly to moje první vánoce na poště a těch dalších jsem se děsila už v září.zmenilo se vedení balikařů později i gen.reditel pošty.a jd to vážně loni i tyhle vánoce,v relativním klidu,jednak lidu objednávají s předstihem, jednak to fakt funguje., hodně lidi je doma takže úspěšnost je velká.pred Vánoci se několik týdnů dorucovalo i o víkendech a navíc chodí vypomáhat i lidi z administativy.U nas je to paní kterou to fakt baví a je to znát.

Offline moora
8667 příspěvků moje polička 13. února 2021 10:10

Vlm no ja jen, ze jsi vo par postu vejs psala, ze tisknout ty vyzvy dopredu je blbost, protoze prace navic

Offline Kokoska
34669 příspěvků moje polička 13. února 2021 10:16

Ja se musim nasi posty zastat, snazej se, jsou tam i v sobotu, za 12 let mi "ztratili" jen 2 baliky, ktere se pak ale nasly na jine poste. Ale stejne kdyz to jde, nechvam si poslat do zasilkovny nebo rovnou ulozit na poste, dojedu si tam podle sveho casu a nemusim cekat na postaka. Ze nejsou schopni upresnit cas dodani, to je asi celostatni problem.

Offline Vlm
897 příspěvků moje polička 13. února 2021 10:23

moora myslíte tohle?

ty výzvy si musí vytisknout,tj.zadat dopisy do pc a po návratu vyúčtovat... pochybuju že nosí jen výzvy
píšu že je musí tisknout a tahat dopisy, když nedoručí musí dopisy nosit zpět a je s tim vic práce..ne s vyzvama
Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 13. února 2021 10:30

Vlm Já jednou na vejšce vzala jako brigádu doručovatelku. Na tý samý poště, na kterou nadávám, ale jiný rajón, pro mne neznámá oblast. Dávno, dávno tomu, o počítačích se ještě ani nesnilo.

Ale poučilo mne to v mnohém. Je to strašně nevděčná práce. Tak praxí se to určitě zlepšuje, ale to ranní vstávání, třídění podle ulic, k tomu se tenkrát ještě nosili důchody a dobírkový balíčky, hromada klíčů, papíry na podpis, no pro mne chaotika hrůza.

Hned první den jsem měla manko 20 tisíc, protože jsem zapomněla dávat podepisovat ořevzetí důchodu (naštěstí mi to druhý den dopodepisovali zpětně), věčně jsem hledala, který klíč kam, tahala jsem jadnak kabelu s dopisy přes rameno a k tomu tu na kolečkách s balíky, rajón jsem měla půlku na sídlišti, kde zvonky nezvonily, v bytech bydleli už tenkrát různý partičky jak v ubytovně, výtahy nejezdily, když jsem se vydala pěšky nahoru a nechala dole tašku s balíky, ukradli mi to jednou takový divný živly z přízemí, naštěstí mi s nimi pomohl zas jiný soused z toho domu. A druhou část jsem měla ve staré zástavbě, samé malé domky, dělnická kolonie, staří lidé v posteli, schválně neměli třeba schránku, abych musela aspoň až do zádveří, kde babky čekávali třeba na stoličce, s bábovkou a chtěly si povídat.

No a navíc já v těch dvaceti vypadala na patnáct, tak kolem mne pořád kroužily různý partičky výrostků, co chtěli na cigára, já v kabele 50 tisíc, nejvíc peněz pohromadě, co jsem do tý doby viděla a furt jsem čekala, kdy mi to šlohnou.

Takže po měsíci jsem sice už zvládala místopis, rozeznávala jednoho Nováka od druhého, nechodila domů v šest a peníze měla v cajku, ale byla jsem úplně vyflusaná. Byla to jedna z fyzicky i psychicky nejnáročnějších brigád a že jsem toho prošla.

Offline Sweet Potato
40146 příspěvků moje polička 13. února 2021 10:39

Před časem mi vysvětlovala naše úžasná pošťačka, co už tu bohužel nechodí. Tehdy změnili předpisy, běžným pošťákům patří i malé balíky. Ne podle rozměrů, ale podle váhy. Do kila? Tak si představte třeba krabici s kozačkama. Kilo neváží, ale jak je velká. Kolik takových pobere?

Ona rozvážela po pracovní cobě svým autem...

Plus na víkend pošta nabere brigádníky do třídítny v Malešicích, takže v pondělí se toho na cílové pošty naveze hromada, zbytek týdne už nic.

Ale teď to zas už může být jinak.

Offline andulka01
12786 příspěvků moje polička 13. února 2021 10:44

Brioso Jako bylo by super si zkoušet, ale co nadělám. Tak si právě jedu do Sportisima pro Sulov. Risknu to a nejsem náročná, dyt jdu na led po třiceti letech a jen velmi amatérsky.

Offline RoSa
10098 příspěvků moje polička 13. února 2021 10:49

to já vim o vesnici, kde pošťáka nemaj vůbec - lidi se choděj na poštu zeptat, jestli jim náhodou něco nepřišlo... a neni to žádná horská osada o třech barákách, ale střední Čechy a maj tam i spoustu firem

Offline whiskas
20932 příspěvků moje polička 13. února 2021 11:32

Už mi opět nejde internet  a to mám samozřejmě spoustu věcí k dodělání do práce. Technik to řešil ve čtvrtek, včera pohoda a dnes nanovo.