Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 13. února 2021 16:27

Sairon možno majú pre Prahu inú tabuľku. Kamarátka pracovala na pošte v Bratislave aj v malom meste a rozdiel v plate bol vraj citeľný (za prepážkou teda). Každopádne obidva boli hrozne malé. 

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 13. února 2021 16:34

Mrakoplas Nebo to může být různě vysokým osobním ohodnocením, ale to je věc se kterou nikdo při hledání práce s tabulkovym platem moc nepočítá a asi to ani při pohovoru na pevno neslíbí.

Offline Mha
příspěvků moje polička 13. února 2021 16:49

Jennyfor Moc se mi libi, jak popisuješ ty rozpaky té patnáctileté brigadnice. Já asi od 16 chodila na brigády na LDN a to jsem se styděla skoro pořád.

Zajímalo by mě, jestli se ještě pořád chodí na brigády od tak nízkého věku. Moje děti chodili asi od 17 roků, někdy šli až v 18.

Offline Karja
44471 příspěvků moje polička 13. února 2021 16:57

Mha Já jsem mladší a šla jsem od 16 taky. Od 18 je pak možná ta hmotná odpovědnost, takže to se možnosti brigád rozšiřují. Já taky obešla kde co;-)

Offline Mha
příspěvků moje polička 13. února 2021 17:05

Karja Tak napiš, kde jsi byla a kde to bylo nejlepší a kde nejhorší.

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 13. února 2021 17:11

Mha Tak doba se trochu změnila. Už to nejsou tolik ty manuální práce. Dcera začala na gymplu v mekáči, taky snad v 16ti.

Offline Karja
44471 příspěvků moje polička 13. února 2021 17:18

Mha Hele ručně jsem smirglpapirem a pilníkem brousila součástky na kanály:-D. Jednu jsem i pronesla pres vratnici (neopracovanou), jako motivaci ke studiu. A tam se dělali i noční:-D

Offline Karja
44471 příspěvků moje polička 13. února 2021 17:22

Mha Takže pěkně s titulem Bc. Jsem seděla ve dvě ráno špinavá v té hale s krabici zámku na kanály u nohou:-D. A ještě mi ve tři ráno přišel dat nekdo z managementu dejchnout, do toho měl jednou za měsíc výjezd pohotovost, protože si někdo nechal v nějaké mašině ruku (ale brigádníky k těm masinam raději nepouštěli). Ale byla to zkušenost. Já pak když jsem hledala práci, tak v hodně výrobních firmách byla uvedena výhoda znalosti a chodu směnných výrobních provozů. A pracovali tam fajn lidi.

Offline Mha
příspěvků moje polička 13. února 2021 17:24

Karja A máš ji pořád? Jako motivaci?

Já jsem si z brigád odnesla jen očkování proti žloutence:(

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 13. února 2021 17:29

Karja jo, mě to taky připadalo super, jak člověk vylezl ze svý bubliny (už tenkrát) a ztratil všechny předsudky, jaký bezva lidi jsem potkávala na podivných místech - a nebylo to jen kvůli tomu, že tam režim někdy "uklízel" nepohodlné intelektuály - byli to takový opravdoví lidi, žádný hraní na něco, pěkně všechno nasyrovo a ty osudy kolikrát a jak to zvládali s grácií. Škola života výborná!

Offline continuity
42727 příspěvků moje polička 13. února 2021 17:30

Mrakoplas různou tabulku pro různé regiony chtěli zavést, ale soudy to smetli jako diskriminační. A prý soukromy subjekt to může dělat přes ty příplatky ( nebo prostě žádnou ofiko tabulku mít nebude), ale státní přece nemůže takto viditelne diskriminovat. 

Ještě by mohli zavést regulovanou výšku nájemného a jsme tam, kde jsme už byli.

Offline Mirka
4003 příspěvků moje polička 13. února 2021 17:38

Mha chodí. Dcera chodila na černo, nebylo jí 15.

Offline Mirka
4003 příspěvků moje polička 13. února 2021 17:42

a rozbily jste mi bábovičku s těma martenama. Asi je vrátím, i když byly zlevněné a ve slevě. Myslela jsem, že pomůžu planetě a budu je ještě v důchodu nosit do Lidlu mezi tetky.

Offline Kokoska
34669 příspěvků moje polička 13. února 2021 17:57

Ja jsem na brigadach byla snad vzdycky v zenskym kolektivu a ty baby tam semlely kde co. Dodnes si pamatuju hlasku jedny pani Ten muj dedek je hroznej, uz mu bylo dvaasedesat a porad chce sex!

Offline Mha
příspěvků moje polička 13. února 2021 18:00

Kokoska Tak každý si z brigády donesl něco jiného. Karja kus kanálu a ty poučení do zivota

Offline Karja
44471 příspěvků moje polička 13. února 2021 18:01

Mha Mám, jsem na ni na mateřský úplně zapomněla. Ono je to doma okamžiky i horší totiž:-D. 

Offline Mha
příspěvků moje polička 13. února 2021 18:03

Karja Dají ti po noční dychnout i doma? 

Offline Potrefenáhusa
38685 příspěvků moje polička 13. února 2021 18:10

Mirka nevracej, jsou to dobrý boty 

Offline Karja
44471 příspěvků moje polička 13. února 2021 19:22

Mha Ne, po noční se mi radši každej vyhýbá;-)

Offline Mohučanka
7353 příspěvků moje polička 13. února 2021 19:31

Jennyfor já jsem byla taky od 16 v Mekáči. Skončila jsem dva měsíce před maturitou, kdy jsem rodiče ukecala, že nejsem flákač a že učit se na maturitu není výmluva. Pak jsem se nedostala na vejšku a byla jsem zase flákač... 

Ona se ta maturita u nás v rodině brala za úplnou samozřejmost, že zmínky o čase na učení byly brány jako výmluvy z práce - buď na baráku nebo na brigádě.