Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Mha
příspěvků moje polička 13. února 2021 19:36

Karja

Na mě taky po ránu nesmí mluvit.

Online Garfie
28441 příspěvků moje polička 13. února 2021 20:14

Já chodila ještě na základce sbírat cibuli do místního JZD, ale to byla hrozně mizerná práce, i když jsme si s kamarádkou užily hodně legrace, 80,-Kč za den, to si dodnes pamatuju. Už teda nevím, jak dlouho jsme pracovaly a ani vlastně nevím, jestli to bylo vůbec legální, ale pracoval tam její tatínek  a nějak nám to dohodil. Pak jsem pracovala v zahradnictví, přesazovala sazeničky a tam si pamatuju hrozně hezkýho kolegu, co mě balil, ale bylo mu tak 25 a mně 15 a už tehdy mi to přišlo úchylný, i když se mi hrozně líbil.  A pak jako starší jsem pracovala u pásu v mrazírnách, to byla škola života!! Drsná práce, zmrzlý prsty, odpor k mraženýmu vydržel několik let. A kolegyně....to byl opravdu výstup ze sociální bubliny! Na vysoké jsem pak už dělala svoji současnou práci nebo něco podobného a k tomu obsluhovala v takové intelektuálské kavárně a to bylo hrozně fajn, strašně mě to bavilo. Dokonce si od té doby pořád trochu pohrávám s myšlenkou si kavárnu pořídit. 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 13. února 2021 20:28

Já si brigádu vezmu k práci ještě dneska, líbí se mi přijít do nového kolektivu a učit se. Nejhorší byla brigáda v čokoládovně, kde jsem vydržela jen leden, jeli se Velikonoce a já dostala balit do alobalu kuřátka, práce super, ale ta hygiena tam

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 13. února 2021 20:29

Tak a já jsem si teď díky vám uvědomila, že jsem nikdy v životě nebyla na žádný brigádě.

Offline INCOM1
705 příspěvků moje polička 13. února 2021 20:30

Kan jé, o tom napiš víc, já potřebuju získat odpor k čokoládě

Online Garfie
28441 příspěvků moje polička 13. února 2021 20:57

crazydaisy Fakt? Ani na chmelu? :-)

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 13. února 2021 21:04

INCOM1 Jedno funkční WC z šesti pro 15 žen a to jedno jediný, se splachovalo kýblem, uklízečku jsem tam neviděla celý ten leden. U teplé vody nebyl kohoutek a né, v gumových rukavicích se nebalilo. 

Offline INCOM1
705 příspěvků moje polička 13. února 2021 21:13

Kan budu na to usilovně myslet u regálu s čokoládou v obchodě! (když je doma, je už pozdě)

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 13. února 2021 21:24

Garfie No fakt, ani chmel, brambory, nic.

Offline brrr
12303 příspěvků moje polička 13. února 2021 21:25

Já byla v 17 v pekárně a pak vždycky jenom na archeologických výzkumech, takže vlastně nic jiného neumím. Jo a pár měsíců jsem doučovala angličtinu jednoho chlapečka, ale to bylo leháro.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 13. února 2021 21:32

Předloni jsem měla dobrou brigádu počas celozávodky. Pro realizaci zahrad jsem s partou lidí osazovala pozemek u rodinného domu, dostala jsem za úkol bylinkový kout a bylo to super, snad roste.

Offline Mulen
4988 příspěvků moje polička 13. února 2021 21:39

Já jsem měla jako brigádu obžínání stromků v Litovli. Začínalo se v šest, jezdila jsem tam vlakem. Takhle brzo ráno nejezdily tramvaje,takže jsem chodila půl hodiny pěšky na nádraží. Ty stromky strašně píchaly a v rukavicích mi bylo šílené vedro. Ale přestávka na jídlo v lese na mechu se mi líbila.

A nejlepší brigáda bylo prodávání balónků na Flóře Olomouc

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 13. února 2021 21:43
Reakce na crazydaisy:

Tak a já jsem si teď díky vám uvědomila, že jsem nikdy v životě nebyla na žádný brigádě.

Offline Aranel
6554 příspěvků moje polička 13. února 2021 22:29

Torrah Teda historka s pekáčem mi projasnila den, cože to v něm je? A nezapomeň reportovat, až to bude k obědu

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 13. února 2021 23:19

Kan Z tohohle důvodu už nikdy nedám do pusy kečup (koupený), když jsem na brigádě viděla, co se do něj dává. Hodil by se ten smajlík, kterého tady nerada používám. 

Jinak my jsme na střední měli super učitelku. Zajišťovala nám brigády pod Pálavou. Prázdninové i víkendové. Celé léto broskve, podzim víno, okurky a práce ve vinohradu. Člověk si hodně vydělal a ještě se brzy vstávalo, třeba už v 5, ale 14 jsme byli na ubytovně a odvezli nás na celé odpoledne k vodě. Většinou jsme tam trávili skoro celé prázdniny. Do dnes tam mám spoustu známých. Takže brigády od patnácti pořád.

Syn chodil až do covidu do nějaké firmy balit zásilky. Dostali to taky dobře zaplaceno a byli tam 3 roky, takže taky od patnácti. 

Offline Makara
3614 příspěvků moje polička 14. února 2021 07:54

Renusatko Kan tak ve zlinske pekarne to "bohuzel" vypadalo tak, ze pecivo mi stale chutna . Zkousky po nocni byly trochu narocne, ale dalo se. 

Vlm Jennyfor na svoji nekolikaletou postackou karieru vzpominam rada. Byl to poklidny rajon male vesnice s babovkou k duchodu included.

"Nejnarocnejsi" byla brigada v druzstve pri znich.  Odebrat vzorek z fury jednou za pul hodiny, zmerit vlhkost a zapsat do tabulky, to byl fakt vrchol efektivnity. Tam jsem upletla za 2 tydny svetr.

Offline pecka
6173 příspěvků moje polička 14. února 2021 07:57

Renusatko kečup mi pripomína brigády na Morave počas študentských čias. Konzervy, kompóty a paštéty z obchodu jem odvtedy minimálne alebo vôbec. Ale srandy som tam zažila kopec. 

Offline barbucha blogger
35637 příspěvků moje polička 14. února 2021 08:16
Reakce na crazydaisy:

Garfie No fakt, ani chmel, brambory, nic.

​To ale nebyly dobrovolný brigády, ne? Já byla jednou na bramborách, povinně se školou... ale myslím že jsme za to nedostali nic! Dalším jsem se už radši vyhnula.

Offline Catherinne
10783 příspěvků moje polička 14. února 2021 08:58

Půjdu zítra pracovat nebo ne?

Mám objednávat zboží nebo ne?

Mám to jít všechno připravovat nebo ne?

Potřebuju objednat jídlo pro kočky, mám ho nechat doručit domů nebo do práce? 

atd, atd, atd...

proč brát ohledy na lidi, že jo, ať si trhnou nohou a čekají do poslední chvíle

Offline Makara
3614 příspěvků moje polička 14. února 2021 09:07

Catherinne bež si zaběhat, je tam krásně. To jediný je teď jistý. Pocasi snad AB řídit nehodlá.

No, nezávidím. Je to fakt na palici. Furt stejná bezohlednost.