Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline barbucha blogger
35652 příspěvků moje polička 21. února 2021 09:40

MP Meri Zarinya 

Tak samozřejmě že se na to dívám ze svýho sobeckýho hlediska, nejsem takovej altruista jako vy, který myslíte především na blaho veškerýho lidstva

Ale s tím jsem šla do špitálu pracovat... nakonec přece každej si vybírá práci mimo jiný podle toho, co mu přinese, ne? A když už to nejsou statisíce, tak aspoň nějaký benefity (či privilegia, ať je po vašem ). 

No, je to jedno. Osobně si taky přeju, aby bylo naočkovanejch co nejvíc lidí, jinak se z toho jakživi nevyhrabem - a ta debata o pasech a z toho vyplývajících možnostech by mohla přispět k tomu, aby jednak ti dosud váhající konečně váhat přestali, a hlavně aby tlačili na ty, který jsou za to placený... aby zajistili dostatek! Nebo aby příště aspoň volili někoho jinýho než bandu lemplů!

Offline Jos
příspěvků moje polička 21. února 2021 09:47

barbucha Taky jsem vsema deseti pro ockovani (krome Sputniku). Ale ten argument s detma me taky zajima. Jako dokazu zit i doma, ale aby muj svist musel pred kazdou navstevou kulturni akce na test, to teda nadsena nejsem. A u tebe v rodine rovnou 2x, zejo. Ale stejne je to asi akademicka otazka, u nas se k necemu takovemu stejne ta banda nahore nikdy nedopracuje. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 21. února 2021 09:47

barbucha Taky jsem vsema deseti pro ockovani (krome Sputniku). Ale ten argument s detma me taky zajima. Jako dokazu zit i doma, ale aby muj svist musel pred kazdou navstevou kulturni akce na test, to teda nadsena nejsem. A u tebe v rodine rovnou 2x, zejo. Ale stejne je to asi akademicka otazka, u nas se k necemu takovemu stejne ta banda nahore nikdy nedopracuje. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 21. února 2021 09:55

Jos podle mě to pro děti časem platit nebude, očkování pro ně není, ale dospělí naočkování být můžou. Ale k tomu testování. Pokud by to znamenalo, že si má svišť plivnout do zkumavky nebo ocucat houbičku, asi bych s tím problém neměla.

Offline barbucha blogger
35652 příspěvků moje polička 21. února 2021 10:06

Jos 

No jo, u nás je všechno rovnou dvakrát. Zrovna minulej tejden mi líčil mladej pán, kterak nechali haranty očkovat na meningitidu... pročež za dvě dávky pro každýho vyplázli nechutnou cenu, ale nedej to, že jo.

Zatím jsou naštěstí malý a do školky půjdou za rok a půl, tak doufám že do tý doby se to už nějak vyřeší... aby mohli aspoň na loutkový divadlo

Online continuity
42738 příspěvků moje polička 21. února 2021 10:09

vakcíny pro děti se už resi. Vzhledem k tomu, že nikdo neví jak ten prevít ještě zmutuje, je to jenom dobře. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 21. února 2021 10:19

continuity jo, to určitě je. Já si myslím, že až se ten virus podaří dostat pod kontrolu (myslím úplně), tak skončí i to testování a podobně. Sice se občas někde vyskytne nějaké ohnisko, ale nebude hrozit kolaps zdravotnictví, takže nebude potřeba to tolik hrotit.

Online continuity
42738 příspěvků moje polička 21. února 2021 10:21

Evaeva jo to určitě. Nebo bude součástí té kontroly nějaká základní úroveň opatření. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 21. února 2021 10:43

barbucha Ja za meningokoka neplatila, jen za rotaviry kolem 2500 a neco navic za pneumokoky. Ale s tim problem nemam, spis by se mi nechtelo nekde shanet ty testy, pokud budou brat doma delany antigenni test, tak samozrejme v pohode. Ale zatim mi ty ockovaci pasy fakt prijdou celkem nerelevantni. Ted by do fitka stejne mohli jen starci, par zdravotniku a babis s blatnym

Offline Potrefenáhusa
38688 příspěvků moje polička 21. února 2021 10:52

Jos tak ona to pojišťovna (máme ozp, jinde nevim) změnila, ze to bexsero někdy od loňska cely hradí, pokud zahajis očkováni do půl roku veku ditete, jinak to byly tuším tři davky po 3000,-, to už je u dvou dětí celkem slušná sumička...

Offline clothilde
2045 příspěvků moje polička 21. února 2021 10:55
Reakce na Lav:

Prosím vás, je tu někdo, komu dítě pubertu ve 14 naopak ukončilo? Nejstarší syn je fakt výživný už od 11, on je hodně napřed ve spoustě věcí,  takže v tomto bohužel taky. A přestože naštěstí nedělá nic z toho,  co zmiňovala continuity a třeba student je opravdu dobrý, tak je to s ním často fakt těžké. A já se snažím utěšovat tím, že už to přece musí pomalu končit...

​docitam zpetne, ale u meho Satanase propukla puberta cca ve 13 a pomalu konci, bude mu za par mesicu 19. Nejhutnejsi obdobi bylo mezi 15-17 . Drzim palce a vydrzet. 

Offline barbucha blogger
35652 příspěvků moje polička 21. února 2021 10:56

Potrefenáhusa 

No, a harantům budou tři roky - ty už se do toho nevešli

Offline Pavlena
6908 příspěvků moje polička 21. února 2021 11:02

moora no ja si myslim, ze puberta driv je lepsi, jeste ty utoky nejsou tak sofistikovany. V 17, tak to je jako . A taky nad tim 12 letym ma clovek trochu vetsi mentalni prevahu, no..

Offline Lav
383 příspěvků moje polička 21. února 2021 11:13
Reakce na clothilde:

​docitam zpetne, ale u meho Satanase propukla puberta cca ve 13 a pomalu konci, bude mu za par mesicu 19. Nejhutnejsi obdobi bylo mezi 15-17 . Drzim palce a vydrzet. 

​Neeee!!!

Online Evaeva
příspěvků moje polička 21. února 2021 11:37

Potrefenáhusa jj, mladší se narodil o měsíc dřív. Ale má hrazený nimerix, takže on má ten, starší má bexero. 

Offline Garfie
28450 příspěvků moje polička 21. února 2021 11:46

Pavlena Jako na jednu stranu jo, ale zase u toho staršího se dokážeš trochu víc oprostit ve stylu "je to jeho/její život...". Aspoň to teda vidím u kamarádek, co mají skoro dospělé děti, jedna říká "co jsem nevložila do patnácti, teď už nedoženu, tak nezbývá než doufat, že to někde utkvělo..."  Zas ale vlastně vidím, jak pak dá někdy práci dokopat je aspoň k maturitě....tak nevím, asi máš pravdu! 

Offline Jos
příspěvků moje polička 21. února 2021 11:59

Potrefenáhusa Tak to uz je slusna palka teda! Ja se v tomhle nevyznam, ja mam A+C z prace a byla jsem poprve ockovana jako dite. A spoluzak z gymplu lezel tydny na JIP, takze meningokoka se bojim hodne, byt je vyskyt malo casty. 

Offline Potrefenáhusa
38688 příspěvků moje polička 21. února 2021 12:28

Jos Jj, já taky 

Nevim, jakou mas pojišťovnu, ta ozp má různý bonusy včetně proplacení očkování kojencum do 3 tisíc, proplatili mi ten rotarix, jen jsem poslala skrz aplikaci naskenovany uctenky 

Online continuity
42738 příspěvků moje polička 21. února 2021 12:29

VZP od loňska prispiva na obě dávky Bexsera a tu jednu Nimerixu a to tak, že to celkem vyjde - na tu první postaru jsem doplacela pár stovek na obě -  už si to nepamatuju přesně, ale určitě méně nez 300.   

Offline Jos
příspěvků moje polička 21. února 2021 12:50

Potrefenáhusa VZP. Rotarix jsem myslim jednu davku neplatila. Pneumokoka jsem doplatila 400 za vakcinu pokryvajici vic serotypu. Asi neplanuju pojistovnu menit.