Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Samara
příspěvků moje polička 23. února 2021 10:04

Fiction Rebelove, me by nenapadlo, ze se da rebelovat proti viru ale ono jo :-) a kdyz jejich chovani nasledky ma, tak si to nejak vytesni. Fakt postradam velky clanek od psychologu, dejme tomu s nazvem Covid 19 - co se stalo v nasich hlavach? A kazuistiky rebelu..a uz koncim,dekuji vyslechnuti

Online Garfie
28450 příspěvků moje polička 23. února 2021 10:29

rasaNori  Jako promiň....

Samara Strašný. 

Offline Potrefenáhusa
38691 příspěvků moje polička 23. února 2021 10:34

Samara podle mě je to fakt tupost a bezohlednost, pocit, ze mě se to netýká 

mne třeba už taky dost sere, jak všichni berou jako pohodovej fakt, ze na děti to neleze/nic jim to nedělá, to už teda bohužel taky není pravda

Offline andulka01
12786 příspěvků moje polička 23. února 2021 10:36

rasaNori A znáte dotyčného osobně? Mě by fakt zajímalo co je to za týpka... Jinak teda tlapkám, tyhle prudiči detailisti jsou někdy neuvěřitelní. Jako v životě by mě nenapadlo chtít fakturu jiným fontem (leda by to bylo v Comic Sans).

Offline rasaNori
8825 příspěvků moje polička 23. února 2021 10:49

Diky za ucast, dotycneho zname akorat ze zakazky. Jako po dobu prace normalni clovek, veletoc zacal az kdyz mu muz poslal fakturu. Tu prvni nam proskrtal, ze tolik prace co tam bylo uvedeno jsme rozhodne neudelali, byla tam objednana technika na 3 dny, zakazka se stihla za dva, tak nam proskrtal i tohle atd atd. Bohuzel chlap sedi na FÚ, tudiz prudi primo umerne funkci. A ackoliv nemame co tajit nebo mit strach z pripadne kontroly, tak proste mlcime. 

Offline Torrah
3301 příspěvků moje polička 23. února 2021 11:05

Samara já si soukromě myslím, že je to i tím, že jsme dosud žili v podstatě v hodně moc bezpečném světě. V podstatě se nás žádné velké pohromy - tím myslím celkově jako Čechů - netýkaly. Nemáme tu hurikány, zemětřesení, nic takového, co opravdu ohrožuje na životě a co nutí lidi být ve střehu. A lidi si na to zvykli, že "tyhle věci se jim nedějí" a tak si vůbec nepřipouští to, že je teď zcela nová situace a že by bylo třeba se na to podívat jinak. Nepřispívá k tomu samozřejmě ani přístup vlády, která umí jen bič, žádné vysvětlení, žádné vyhodnocení situace, žádný výhled, nic. K tomu banda trollů, kteří popřou vše, co někdo rozumný napíše - a lidem to vyhovuje, protože jim jdou do noty - není třeba dělat nic, všechno je planý poplach, všichni jen straší, aby...

Prostě jsme ztratili pud sebezáchovy, tak nějak bych to viděla. A pak už je většinou pozdě, když přijde prozření...

Online Garfie
28450 příspěvků moje polička 23. února 2021 11:15

Torrah Ano, úplně s tebou souhlasím. Myslím, že přístup Samara tchánů a jim podobných je prostě jen neochota slevit ze svého pohodlí (myslím tím teď především duševního) nebo jak to říct. Takový ten tanec na palubě potápějícího se Titanicu...A když se obklopí podobnými typy, vzájemně se ubezpečují, že se nic neděje, je to zavírání očí snazší. 

Online viktorka_od splavu
49201 příspěvků moje polička 23. února 2021 11:17

Torrah naprosto vystizne popsano!

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 23. února 2021 11:18

Samara A mně třeba vůbec nepřijde, že by se lidem v hlavách dělo něco neobvyklýho, naopak mi to připadá jako reakce vesměs odpovídající dané situaci, se kterýma se dalo předem počítat. A o to víc mě dráždí kroky naší politické reprezentace, který se tyhle aspekty jaksi neobtěžujou zohledňovat a nějak s nima pracovat, zřejmě je efektivnější se pak akorát divit, proč se lidi chovají tak, jak se chovají, a pohoršovat se nad nezodpovědností a všeobecnou nekvalitou národa.

Offline andulka01
12786 příspěvků moje polička 23. února 2021 11:19

rasaNori No a není to už trošku zneužívání funkce? Víš, jakože když mu to povolíte teď, bude to horší. Ale naprosto chápu, o kontroly nikdo nestojí.

Offline rasaNori
8825 příspěvků moje polička 23. února 2021 11:23

andulka01 to vis ze je. Nicmene chlap reciprocne bude mit problem nekoho na dalsi praci sehnat. Nas rybnicek je maly a tohle se roznese... 

Offline andulka01
12786 příspěvků moje polička 23. února 2021 11:35
Offline Myrtila
5277 příspěvků moje polička 23. února 2021 13:40

Samara Ani me to moc neprekvapuje... nasi babicce (85+) dosla jeji znama rict osobne, ze ma covid. Blby bylo, ze babicka nam to nerekla hned, a jak je uz starsi, nevedela presne, kdy se videly. Takze jsme se jenom zpetne dozvedeli, ze chudak Marka ma covid, a az pak zacala panika kolem babicky. Nastesti to nechytla. 

49201 příspěvků moje polička 23. února 2021 14:34

Myrtila no ty blaho to je taky dobry, marka

Offline marieu
5154 příspěvků moje polička 23. února 2021 14:43

Já už dovopravdy nemůžu z covidu a z lidí. Švagrová jezdí ke tchýni (kterou se od prosince snažím 350km daleko dovést k neurochirurgické diagnóze a jejímu řešení) jednou za měsíc na prodloužený víkend. Tvrdí, že opatření dodržuje. Jezdí 3x v týdnu do Phy do práce MHDčkem. A v ty víkendy u tchýně (ergo své matky) má na každý den návštěvičku u kámošek. Uklidit jí tam, to neuklidí, v respirátoru či v roušce u ní nesedí. Tchýně je 80+, křehká paní. Má za sebou první dávku očkování, ale stejně. Držím se zuby nehty, až nám zavolají, jestli ji budou operovat a pak končím a zavírám oči a uši. My krom práce dřepíme doma, nákupy jezdí za náma a předškolačka je doma ze školky od října. Jak blbci. Pořád jsem si říkala, že jí pošlu, až povolí listopadová vlna. Pak až ta povánoční z těch kontaktů, pak třeba na březen, až bude jaro a trochu líp, protože prostě potřebuje mezi děti... a pěkný kulový. A frustrovaná jsem, protože se pochopitelně snažíme jak nikdo v našem okolí. 

Offline moora
8667 příspěvků moje polička 23. února 2021 15:04

andulka01 hele, já nevím (jestli je to zneužívání fce), po mně se taky chce razítko, jmenovka, podpis tak, aby se to vzájemně nepřekrývalo (chce se to s patřičnou omluvou, takže vyhovím, nepátrám, neprudim...)

49201 příspěvků moje polička 23. února 2021 15:04

marieu a vy uz jste naockovani ne? ja bych predskolni dite teda doma nedrzela, to mi pripada docela zcestny.. (rodinu nekomentuju, nicmene je to jejich boj, dlab na to)

Offline Kokoska
34680 příspěvků moje polička 23. února 2021 15:06

andulka01 i fakturu v Comic už jsem měla v ruce, a ještě na ní byly kytičky! Jak už jsem psala, jediný, co mi na fakturách vadí (kromě toho, že se musej platit), je číslo účtu napsané pidipísmem nebo v úplně pitomém místě - prostě když ho musím hledat.

Offline rasaNori
8825 příspěvků moje polička 23. února 2021 15:11

moora me se tu nechce vypisovat co vsechno si navymyslel. Zrovna v jeho pripade je to opravdu jen pruzeni. 

Offline marieu
5154 příspěvků moje polička 23. února 2021 15:49

viktorka_od splavu slíbila jsem si, že jí dovedu k indikaci a tím to pro mě končí. Dítě jsem do našeho očkování držela doma, abychom skrz ní nezatáhli do školky nic jako zdravotníci s častými kontakty a vice versa- co jsem tak pochopila od ostatních rodičů, prakticky všichni to prodělali přes vánoce. No a já mám furt pocit zodpovědnosti vůči práci, kde to prodělaly dobré 2/3 personálu-abych byla v "záloze", ldyby se doopravdy podělalo.