Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 23. února 2021 22:44

ionicera to ale dost generalizuješ! Já synovi roušku nedávám venku, ale v obchodě, v MHD,... vždycky. Natož, když mě někdo požádá, to bych mu jí dala i venku. A to nemluvím jen za sebe, málokdy potkám v uzavřených prostorech dítě bez roušky, většinou jí mají i lépe nasazenou než dospělí.

Offline Karja
44478 příspěvků moje polička 23. února 2021 22:46

Evaeva Hele a ty roušky, je to do 2 let VCETNE, že mít nemusí? Nebo úderem druhého roku se to těm dětem musí nacpat? Já mám celou dobu za to, že to dvouletí nosit musí, ale tady na fóru jsem opakovaně četla, že do tří let nemusí...

Offline Karja
44478 příspěvků moje polička 23. února 2021 22:47

Evaeva Jinak já ji to dávám vždy před obchodem, ale málokdy si to nechá celý nákup. A sambo ji to nedává vubec, že to nemá smysl, což opravdu v jejím případě nemá (má to pod nosem, sahá si po tom, slinta to....)

Offline Gatita
8593 příspěvků moje polička 23. února 2021 22:49
Reakce na Kokoska:

Gatita když jsou to řezy a ne panák rumu, tak pořád dobrý!

​no taky mam syna opet doma teprve druhym dnem (tentokrat nema karantenu, ale ma sopla), takze co neni, brzy bude

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 23. února 2021 23:01

Karja já jsem přesvědčená, že úderem druhých narozenin. Ale před několika dny jsem četla od tří i někde na idnes. Ale i to nařízení mluví o dětech 2 až 15, co nemusí mít respirátor, jen roušku. U nás je to zatím jedno, staršímu tři už byly. On si jí nechá, ví, že musí. Ale ty jednorázové mu trochu padají. Dneska byl z ní nějak otrávený, tak čekal venku (byla jsem jen v lékárně). Já s ním nikam moc nechodím, dostane jí maximálně jednou týdně. Ale rozhodně si neumím představit, že mu jí nedám, když mě někdo požádá.

Offline Mohučanka
7353 příspěvků moje polička 23. února 2021 23:07

Karja taky myslím, že je to od 2. narozenin. Ale když výjimečně dcera roušku neměla, tak mi nikdo nikdy nic neřekl (kromě jednou Nemůžete si to dítě uklidnit ). Já si myslím, že by to mohlo být aspoň od 5 let, protože ta oslintaná onuce, která vznikne z roušky během 5 minut, nemůže prospívat vůbec ničemu. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 23. února 2021 23:12

Mohučanka mě to taky přijde brzo, ale dodržuju to, no.

Edit: ne, že by se mi nikdy nestalo, že bych zapomněla. Tak jsem to nemyslela.

Offline Mohučanka
7353 příspěvků moje polička 23. února 2021 23:14

Evaeva já taky. Kromě pár opravdu výjimečných situací, kdy jsem se bála, že se mi tím hadrem dítě zalkne.

Online rysamona
1105 příspěvků moje polička 24. února 2021 05:17

Gatita o to asi u těch dětí jde, nejenom ty dovedností co jdou "uchopit" ale i ten sociální kontakt a interakce s ostatníma. Já tedy soupla dítě do školky co to šlo. A znát to bylo prý u většiny, samozřejmě kus od kusu. Dohnat to prý jde, ale zase je to náročnější pro učitelku i kolektiv. Taky mě to překvapilo.

Jinak jsem taky matka co se sice vzepne k nějaké aktivitě vzdělávací a výtvarné, ale tak mě to vyčerpá že na další minimálně týden mě to úplně vyčerpá takže na další 

rezignuji

Offline Zuzuli
3739 příspěvků moje polička 24. února 2021 05:24

Priznavam se, ze doufam, ze az pristi duben budou male dva roky, tak uz nebude treba ji tu rousku davat

Offline Potrefenáhusa
38691 příspěvků moje polička 24. února 2021 06:26

Zuzuli kéž by

Offline Potrefenáhusa
38691 příspěvků moje polička 24. února 2021 06:28
Reakce na Gatita:

Matka v teplakach s mobilem v jedne ruce a mila rezy v druhe , uz v deset dopoledne. 

​mila!!! (Poznavam se)

Offline moora
8667 příspěvků moje polička 24. února 2021 08:30

Gatita mně zachraňovaly horalky, ale mila je lepší:)

a taky maj děti radary, že jen se s nima někam zašiješ, vyhmátnou tě?

Offline Pinot Noir
29790 příspěvků moje polička 24. února 2021 08:33

moora moje děti radar na jídlo nemají, sladkosti je nezajímají, ale mají radar na to, že jsem si sedla

Offline Liesel
1661 příspěvků moje polička 24. února 2021 08:40

Pinot Noir a co radar na telefonování? Vyřídit jakýkoliv hovor, aby mi dítě nevřískalo u nohy bylo téměř nemožné

Online tv
4193 příspěvků moje polička 24. února 2021 08:41

Pinot Noir takhle nějak?

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 24. února 2021 08:44

tv to mám teraz live iba miesto knižky telefón

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 24. února 2021 09:14

moora já teda sladkosti vytahuju jen když spí, jakmile vejdu do kuchyně jsou u mě. Ale, že piju kafe jsem je už docela naučila.

Offline dzizisketa
8920 příspěvků moje polička 24. února 2021 09:30

Mohučanka

JJe to až od třetích, tzn. že dítě ve věku 2 roky a 364 dní mít něco na puse nemusí. Akorát na ministerstvu neumějí napsat ani takovou trivialitu. 

Offline Gatita
8593 příspěvků moje polička 24. února 2021 09:40

moora to je na tom to nejhorsi, ze jsem tak vystavena, ze uz v deset myslim na sladke. A synovi pritom kážu, že pred obedem zadne sladke.

Tak se tu s tou Milou ruzne schovavam, on je o dve mistnosti jinde, deli nas zdi a dvoje dvere....a sotva se tajne zakousnu, tak se ozve:"Mamiiii???Co mas v puse??". Ja pak ruzne zapiram a schovavam papirky, protoze on se hned zhmotni u me a jde kontrolovat koš. Jednou na me ten papirek vytahl a ja mu nejak blbe zalhala, ze ten uz tam lezi dlouho, a on ho podrobil analyze a odhalil me s tim, ze ten papirek jeste voní!!