Evaeva Já nevím, jestli pomůže, že je jedno koho máš kolem sebe a v čem vyrůstáš. Mám jen bratry a bratrance a to v množství skoro 20 celkem
. Trávila jsem s nimi každý víkend, prázdniny a dovolené. Měla jsem jednu sestřenici. Pomohlo a pomáhá mi to maximálně ve vztazích, ale při výchově úplně nevím.
Stěžovací vlákno
marieu Všechno nejlepší přeji. Jsi úžasná ženská![]()
Garfie já v to taky doufám. Ostatně mě taky nikdo nemusel explicitně říkat, že mám právo cokoliv odmítnout, akorát jsme byly vychovaný k nějakému sebevědomí nebo jak to říct.
Garfie pro mě je výchova kluků taky záhada. Dvě ségry, žádné opravdu silné mužské vzoru, samé sestřenice. Třeba mi není jasné, jak je naučím to, co se řeší ve vedlejším vlákně. Protože pouhá oznamovací věta asi nebude stačit:) Ale jasně, jsou ještě malí, ono se to vyvine.
Hele, ale na tu výchovu kluka přeci nejsi sama a pokud máš dobrýho manžela, je to brnkačka. Příklady táhnou a úspěch vidím v komunikaci, syna už mám dospělého a vždycky jsme se bavili otevřeně a o všem, jak s manželem, tak se synem. Dost možná proto nechápu, že někdo nebere ohled na partnerku.
Kan tak jasně, že na to nejsem sama. Ale nikdy jsme žádného kluka nevychovávala:), tak je to pro mě prostě neznámá.
tina děkuju, to je od tebe moc milé!!! ![]()
Evaeva Já taky ne. A s odstupem času můžu říct, že je zlatej. Žádný výkyvy nálad, puberta v klidu, pohodový děcko, tedy jestli to můžu o dvacetiletým ještě takhle komentovat.
Garfie pro mě je výchova kluků taky záhada. Dvě ségry, žádné opravdu silné mužské vzoru, samé sestřenice. Třeba mi není jasné, jak je naučím to, co se řeší ve vedlejším vlákně. Protože pouhá oznamovací věta asi nebude stačit:) Ale jasně, jsou ještě malí, ono se to vyvine.
Prijde mi, ze je to s kluky jednodušší. Přijdou mi takový min zaludny a min rafinovaný. Moji dva v pohodě. A to jsem na to byla vlastně vždycky sama.
Kora to si taky myslím, teď jsem spíš měla na mysli ty otázky okolo sexu, vztahů a podobně. Protože to prostě znám jen z druhé strany.
Evaeva no ale ono to platí i pro vztahy:-) tím nechci říct že kluk třeba nemůže být nešťastný nebo prostě hluboce ty věci prožívat, ale tak pro ten případ to znáš. jinak v pohodě rozdíl je jen v těch fyzických věcech - ale jako pokud máš děti, tak ty fyzické věci znáš taky. vyřešeno:P
viktorka_od splavu já v tom zas nevidím neřešitelný problém, reagovala jsem na garfie, která psala něčí v podobném duchu, že jí výchova syna přijde vzdálenější než dcery.
Evaeva však jo já ti rozumím, jen říkám že se toho netřeba bát. jak píše Kora, s klukama je všechno tak nějak jednodušší:-) já měla ty pocity taky, a časem se uplně rozplynuly. nežeby nebyl žádný výchovný problém, ale určitě neplynul z rozdílů mezi mužem a ženou:-)
viktorka_od splavu to mě trochu uklidňuje. Mám syna a když jsem se poprvé dozvěděla, že to bude kluk, trochu mě to vyděsilo, všude v rodině samé holky (teda mám nějaký bratrance, ale to mi k výchově moc nepomohlo).
Zatím to teda nějak jde, ale je mu 6, to je ještě pohoda, otázka co bude až bude starší mě trochu znervózňuje ![]()
Tak uvidíme ![]()
Ignis Já mám rozhodně se synem lepší vztah než manžel. I když je čerstvě dospělý, tak se pořád dozvím skoro vše. Vždycky byla domluva, že i když bude pršvih, tak to řekne a vyřeší se to a já nebudu scénovat
. A ono to funguje, sice občas za cenu zatnutých zubů, ale kvůli ADHD jsem měla mnohem větší strach. Když se loni rozcházel s přítelkyní, tak jsem vůbec nechápala, jak moc to řeší a jak moc nad tím přemýšlí. Úplně mě to dostalo. Přitom měl rozumný důvod k rozchodu, který já jsem viděla už dlouho předtím, ale zase jsem ho nechala, aby k tomu došel sám, protože slyšet by to nechtěl.
Manžel má přehnaná očekávání, často mi přijde, že se vzájemně snaží ukázat, kdo je lepší.
Jak dva kohouti na smetišti. Nerozumí si, protože manželova výchova je dost autoritativní a přes jeho názory vlak nejede. Občas se oba kousnou a nemluví o tématu, které oba žere. Já jsem potom hromosvod ze dvou stran. Když se dohadují, tak nechápu, že manžel nevidí, že je to celý on![]()
![]()
Renusatko To zní dobře, tak snad to dopadne podobně. Budu teda muset zapracovat na nehysterčení ![]()
Renusatko a to je tak v kostce vše![]()
viktorka_od splavu
Ano, je to celkem jednoduché, jen je potřeba se na to připravit. I když u nás doma mám pocit, že jsem tenhle vztah měla s otcem já, ne sourozenci. Zase neměli ani žádnou důvěru k mamce, protože ona zase nechtěla nikdy nic vědět. Vyrostli jsme všichni.
Manžel má přehnaná očekávání, často mi přijde, že se vzájemně snaží ukázat, kdo je lepší.Jak dva kohouti na smetišti
Popisujes úplně archetypální vzorce.
Otec má ve výchově syna trochu jinou roli než matka. A ano, syn s ním má tak trochu zápasit... a nakonec vyhrát a posunout se dál.
On se má dnes Jung za překonaného, ale je to můj nejmilejší filozof.
continuity a jak že to je s těma dcerama?:-)
viktorka_od splavu no ty se lisaj tatínkovi a ten to s nima musí uhrát, jako chlap se musí přičinit, aby ony v sobě nasly zenstvi.
No prostě u obou pohlaví je nakonec otec klíč ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my