Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Ginger
1216 příspěvků moje polička 16. března 2021 00:04
Reakce na continuity:

Renusatko

Popisujes úplně archetypální vzorce. Otec má ve výchově syna trochu jinou roli než matka. A ano, syn s ním má tak trochu zápasit... a nakonec vyhrát a posunout se dál. 

On se má dnes Jung za překonaného, ale je to můj nejmilejší filozof. 

​presny popis situace u nas. Syn definitivne zvitezil a obsadil alfa zidli u jidelniho stolu.

Offline rasaNori
8826 příspěvků moje polička 16. března 2021 06:35

Ginger haha tak u nas otcovo misto u stolu obsadila trileta dcera:D

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 16. března 2021 09:39
Reakce na continuity:

No prostě u obou pohlaví je nakonec otec klíč

​Přitom ve spoustě rodin chybí nebo nefunguje, protože natrefit na toho správného, je velké štěstí. Tak kde najít klíč, aby člověk takové nevychoval a vychoval zodpovědné a dobré příklady. Z mojí rodiny mi totiž vychází pouze příkladem. Naši jsou pořád spolu, vychovali nás a nikdo z kluků neodešel od rodiny. Zase nemám pocit, že by to ovlivnila výchova, to u nás dost chybělo a otec je spíš diktátor, což kluci nejsou. A příklad by byl často začarovaný kruh.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 16. března 2021 10:09

Renusatko 

Tohle je strašně zajímavá otázka. Ani ty příklady nejsou samospásné. Mám známou z kompletní rodiny, její muž z kompletní rodiny, kam oko dohlédne (rodiče, sourozenci), nerozbité vztahy. Jsou spolu přes 40 let. A jejich 3 děti jsou všechny rozvedené, někdo i dvakrát. Ona vždycky říká kde jsme udělali chybu? Já myslím, že nikde. Maximálně byli až moc tradiční, celkem ostré rozdělení úloh, ale tomu bych neříkala chyba, když to všem vyhovuje.

Offline viktorka_od splavu
49212 příspěvků moje polička 16. března 2021 10:28

dynda chyba urcite ne, ale to nastaveni z puvodni rodiny si clovek praveze nese s sebou, at chce nebo ne.. takze partneri z takove tradicni rodiny vs "volnomyslenkarsky" nebo treba jen matkou atp.. vychovany druhy.. to je dost problem. a potencialnich partneru z tradicne vedenych rodin s ostre delenymi rolemi uz moc k vyberu nebude..

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 16. března 2021 10:36

viktorka_od splavu 

Myslím, že máš pravdu. Ona v tom má velkou roli celková společenská změna, před dvaceti lety by to vypadalo jinak.

Offline Manuka
654 příspěvků moje polička 16. března 2021 19:12

Potřebuju si tady něco odložit. Někdo blízký mi chtěl udělat radost a poslal mi maličkost z australského eschopu za 630,-kč a vyměřili mi celní poplatky 900,-kč   Nechci to řešit s dárcem protože to myslel dobře a potěšil mě.

P.s. Děkuji za pochopení! Já vím taková blbost no ....

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 16. března 2021 19:39

Manuka chapu, jednou jsme dostali voucher do restaurace, kde voucher stacil tak na predkrm brali jsme to tak, ze dotycny chtel udelat hezke gesto (a nedomyslel to no...)

Offline Manuka
654 příspěvků moje polička 16. března 2021 19:42

Lamicka Nóó

Offline Tulipe
2474 příspěvků moje polička 16. března 2021 19:49

Manuka no výhodné to teda zrovna nebylo, ale pusť to z hlavy... Snad to dárce nebude moc často opakovat :)

Já jsem si loni objednala v US z nostalgie pro radost takové organické šampony, jinde se koupit nedají. Normálně vůbec drahé nejsou, ale s clem, daní a poplatky za celní služby mě stály víc než Oribe :D

Offline Manuka
654 příspěvků moje polička 16. března 2021 19:59

Tulipe já vím  Jsem cholerik takže ještě že už měli na celním po pracovní době! 
Já byla táák vytočená že mi zkazili milý zážitek. Do zítra vychladnu a zaplatím..

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 16. března 2021 21:47

Manuka 

Teď nějak hodně berou ty zásilky, neprojde nic. Nám letos (sice teda Vánoce, ale tentokrát šly balíky straaašně dlouho, až do letoška) vychytali všechny vánoční balíčky ze zámoří a bohužel sestřenice uvedla na balíku k nám cenu tak blbě, že mi neosvobodili ani to, co by teoreticky osvobozené být mělo a dárky pro děti mě stály skoro tisícovku při vyclení... Ke všemu to byly věci, co se prodávají i tady, takže je teda máme a příšerně přeplacené, když započítám, že dárkyně zaplatila asi 40 dolarů poštu a já ty poplatky Nejsi v tom sama.

Offline Manuka
654 příspěvků moje polička 16. března 2021 22:00

dynda no právě! Už vic jak 10 let mezi námi probíhá nějaká pošta a nikdy jsem ani já ani druhá strana nic neplatila. Tak jsem z to ho byla dneska v šoku. Navíc to mělo pro mě dneska spíš citovou hodnotu. Ale pomáhámi když to můžu s někým sdílet

Offline Pavlena
6908 příspěvků moje polička 17. března 2021 08:08

Manuka dynda pry je to tak, ze darujici musi na zasilce uvest, ze je to dar a udat cenu treba 1 dolar. Zasilka pak samozr.nejde pojistit, ale takto by mela byt osvobozena od cla (nikoliv od poplatku za celni papiry, ale to je tak 350,- Kc). 
Zajimalo by me, zda to takto nekdo udelal a bylo ti ok. Protoze vetsinou to celni deklaranti patlaj jak muzou, ted mi na firemni zasilku vymerili 130 tis.cla, kdyz melo byt nulove...

Offline Manuka
654 příspěvků moje polička 17. března 2021 08:23

Pavlena ni víš co, mě už došly mnohem hodnotnější dárky a bez cla. Tentokrát našel dárce z třetí země, tu přesnou maličkost na tom australském eshopu a dopravné ho stálo mnohem víc než dárek. A tady mi to celníci spočítali. Možná bych i něco uhádala ale už jsem v pohodě. Rozhodla jsem se že si nenechám zkazit radost

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 17. března 2021 14:01

Pavlena 

Právě že tam byla uvedená skutečná cena a ještě souhrnně za několik kusů, takže to vypadalo jako jeden dárek za hodně peněz, přitom to bylo vlastně hodně dárků po málých částkách. Jestli jsem pochopila správně ty sazebníky a komentáře, tak když jsou to malé částky, tak se prvních asi 45 eur nebo dolarů nebo co... odečítá a vyměřuje až ze zbytku No to je fuk, prostě to bylo všechno špatně. Já zatím vždycky uváděla cenu kvůli případné ztrátě a na druhé straně nikdy nic neplatili, ale nezjišťovala jsem, jaká mají pravidla pro dovoz. Jednou se mi taky stalo, že jsem posílala balík asi za 3500, ale odmítli mi ho na poště vzít s uvedenou cenou vyšší než asi 1400, že na víc pojistit nejde (nevím, jestli fakt nešlo, nebo paní za přepážkou neuměla, plácala něco o clu, ale pořádně nevěděla nic). Takže jsem hezky napsala 1400, zaplatila poštovné a krabici, která mě v tom okamžiku stála už přes 4 litry tam nechala jejímu osudu. Než to došlo adresátům, tak mi hlodalo, jestli to ta ženská ukradne a ty fotbalový dresy pak střelí někde na aukru, když věděla, že je to drahý.

Offline Garfie
28457 příspěvků moje polička 17. března 2021 14:42

A už jsem vám říkala, jak nám celníci ukradli reprák?  Při posledním stěhování z Japonska nám šly nějaké věci lodí, osvobozené od cla, ale prošly kontrolou, některé krabice byly otevřené a přelepené páskou celní zprávy....a v jedné chyběl bluetooth repráček. 

A jinak zajímavost, z Japonska se nesmí posílat použité oblečení. Japonka mi tu furt pláče, že jí rodina nemůže poslat oblečení pro dceru po sestřenicích a tak....nevíte, jak je to z jiných zemí? 

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 17. března 2021 14:47

Ségra je lehce konfliktní osoba, se kterou když chci vycházet, tak si musím sakra dávat pozor na pusu (nesnese sebemenší kritiku a odpor), protože je schopná se sebrat a naštvane odjet z rodinného oběda, což mrzí naše, takže prostě kolem ní už roky našlapuju a nevyvolávám konflikty. Můj muž ji z toho důvodu téměř ignoruje, prostě s ní nic neřeší a myslím, že v zaujetí sama sebou si toho ani nikdy nevšimla. 

No a už pár měsíců mě vydeptává přes děti. Že dostávám školení, jak mám děti vychovávat, poučení co dělám špatně a jak ona by to dělala jinak, přecházím. Teď mi ale opakovaně řekla, že naše děti jsou nejlepší antikoncepce (syn se kvůli něčemu vzteknul), až jsem se teď neudržela a řekla jí, že těch radostí je víc, než starostí. Ještě jednou mi to řekne a už jí pošlu někam! Mně to přijde strašně hnusné. Přitom je má ráda, chce s nimi trávit čas a pak o nich říká takhle hnusné věci. 

No a dneska, aby toho nebylo málo, tak začala vypruzovat kvůli očkování. Že by se naši očkovat neměli a jestli opravdu chtějí tohle podstupovat. Achjo. 

Offline 711990
18312 příspěvků moje polička 17. března 2021 14:51

Lamicka to je hrozny:((((

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 17. března 2021 14:54

Lamicka soucitim.Vim o cem mluvis.

A ja se to taky kvuli rodicum cely zivot snazila vybalancovavat,ale jednou to preteklo a i rodicum jsem rekla,at se nezlobi,ale,ze uz to dal kvuli nim delat nebudu a,ze holt se s tim musi smirit,ze se sestrou vychazet nebudeme.A s ni pretrhala kontakty.No a svete div se .....byla asi rok urazena a nakonec sama zacla "dolezat".

Ostrazita jsem furt,ale uz se nebudu kvuli nikomu mirnit nebo se "bat" ji neco rict.