Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 12. února 2023 16:47

Biely kvet To bude asi problém dutin. Je to vše propojené a oteklé. Dutiny se normálně kapkama moc neuvolní a je potřeba je do nosu kapat v leže, s hodně zakloněnou hlavou a jakoby po zadní stěně nosu. Ty kapky potom neprotečou do krku, ale dostanou se do dutin. Vyzkoušej ještě to, ale jinak nahřivat, napařovat a nic moc jiného nenaděláš.

Offline Biely kvet
4143 příspěvků moje polička 12. února 2023 16:50

Victoria Ďakujem.

Offline Biely kvet
4143 příspěvků moje polička 12. února 2023 16:52

Renusatko Uvidím, ponahrievam sa, ponaparujem, ak to neprejde, objednám sa na ORL. Len tam sú dosť dlhé čakacie doby, tak dúfam, že nebudem čakať na vyšetrenie mesiac.

Offline continuity
42338 příspěvků moje polička 12. února 2023 16:55

Biely kvet jinak to napařování mě teda nikdy nedělalo dobře. Akorát se zvedne teplota na sliznicích a některé ty bakterie to spíš povzbudí k dalšímu množení. 

Nosit celý den čepici je lepší. 

Offline continuity
42338 příspěvků moje polička 12. února 2023 16:57

Biely kvet jinak nevím jak na Slovensku, ale ORL řeší i akutní případy, záněty středního ucha a to pak nemůže trvat měsíc. 

Je potřeba jim to vysvětlit, že to je akutní. 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 12. února 2023 17:01

continuity Biely kvet To je pravda, že čepici ve dne v noci mi kdysi radila Korsičanka a pomáhalo to. A asi i musíš vyzkoušet, jestli napařování ti udělá líp nebo hůř. My si vozíme mořskou vodu, protože já se často těch dutin nemohla zbavit a pomohlo mi až moře, takže i napařování mořskou vodou. Co ji vozíme, tak jsem ji nepotřebovala.

Offline letfenixa
10807 příspěvků moje polička 13. února 2023 08:41

Biely kvet nosnú sprchu si skúsila?

Offline Karja
44220 příspěvků moje polička 13. února 2023 09:20

letfenixa Biely kvet Já bych s tou nosní sprchou? Myslíš tu konvicku? Byla opatrná, ale budu ráda, když se tu rozvíří diskuze. Nabyla jsem dojmu, že to není vhodne, když člověku fakt už něco je méně obyčejného než slabší viróza, rýma, ucpaný nos. Nebo jakože to nezhorší ten stav, ale výrazně urychlí průběh a to i k horšímu. A to jsem její fanda, sama jsem se teď před pár minuty proplachla, ale ségra si to třeba dávala při nějaké dlouhotrvající viroze, přesně kdy máš hlavu jako střep, nikam se to největší už x dní, pár pruplachů a už jela na ORL. Sambo to samé, jestli to není takový katalyzátor stavu ,,ala co má přijít přijde se mnou rychlejc,,. Ale jak říkám, budu ráda za diskuzi, docela mě to zajímá, pote co mi ta segrina konvička kterou jsem ji doporučila div nepřistála na hlavě:-D

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. února 2023 09:41

Karja já myslím, že se to musí umět používat a není úplně dobré to trénovat, když ti něco je. Já to zkusila jednou a myslím, že mi to zateklo někam kam nemělo

Offline Liesel
1652 příspěvků moje polička 13. února 2023 09:55

Karjakonvičku jsem několikrát použila, ale pokaždý si musím vzít návod a dělat to přesně podle toho, pak je to v pohodě

Offline letfenixa
10807 příspěvků moje polička 13. února 2023 10:00

Karja po operácii dutín som mala nariadene ju používať, tak si myslím, že je to vhodné. 

Offline Pinot Noir
29631 příspěvků moje polička 13. února 2023 10:06

letfenixa stav po operaci je myslím něco jiného, než dutiny plné bakteriální nebo jaké infekce. 

Offline continuity
42338 příspěvků moje polička 13. února 2023 10:14

Karja Pinot Noir ani nevadí infekce jako taková, podstatné je, aby ten nos nebyl úplně ucpaný. Pokud je to taková ta zelená sušší rýma, je to i příjemné, jak se ty sliznice propláchnou.

Ale musí to téct, jinak ta voda skončí někde v uších a je to průser. Ale to poznáš hned. 

Jinak bych taky nacvičovala na zdravých dutinách, to člověk pak ví, jak to má vypadat. 

Offline letfenixa
10807 příspěvků moje polička 13. února 2023 10:30

Pinot Noir toto som našla :

Vyplachovanie nosa pomocou konvičky uvoľňuje nepriechodný nos pri prechladnutí, zápale dutín, alergii na peľ a prach. Uľahčuje smrkanie a čistenie nosa od od hnisu a nadbytočného hlienu. Pomáha po chirurgických výkonoch v oblasti nosa.

Z toho usudzujem, že je to použiteľné pri zapchatych dutinach.  Ale samozrejme,  vždy je najlepšie sa poradiť s lekárom. 

A keď som to používala prvýkrát, skoro som sa utopila. 

Offline Karja
44220 příspěvků moje polička 13. února 2023 10:45

continuity letfenixa Asi je rozdíl jestli je ucpaný nos nebo dutiny skrz na skrz.

Offline letfenixa
10807 příspěvků moje polička 13. února 2023 10:47

Karja tak to už je fakt na doktora.

Offline continuity
42338 příspěvků moje polička 13. února 2023 11:05

Karja vadí ucpané cokoliv, ty dutiny dokonce trochu míň, jednou nosní dírkou to vteče a druhou vyteče. Když je ucpaná, skončí to v dutinách, uších a je to celé zle. 

Offline Pavlena
6901 příspěvků moje polička 13. února 2023 12:01

Karja jojo, jak píše continuity . Konvička super, zvlášť když byla dcera malá a sice uměla smrkat, ale zdaleka ne tak účinně. Ale jednou jsme přesně takto nalily zánět do ucha. Pak i ORL říkala, že konev ano, ale ne při zásadně zacpaném nosu/totál oteklých sliznicích. Mmch a taková blbost při rýmě nebo dutinách: dáváte antihistaminika? Cokoliv na alergii, aby sliznice oplaskly? Mě teda přijde, že zaberou až cca třetí den, ale určitě by se dávat měly.

Offline marieu
5150 příspěvků moje polička 13. února 2023 12:59

Pavlena dávám. Dávala jsem i při kašli při RS viróze kd snížení bronchiální reaktivity. Dost na ně věřím. Na dutiny je přímo i Clarinase na předpis- to je kombinace antihistaminika s pseudoefedrinem a funguje fakt výborně na to oplasknutí.

musím se zbavit těch celkovíkendových služeb- dva dny v práci a děti mě oslovujou "tati".

Offline Karja
44220 příspěvků moje polička 13. února 2023 13:07

continuity Pavlena Jj, takže ségry teorie souhlasí:-D. ona měla nějakou vleklou virózu, po třech týdnech to zalila konví a mazala pro ATB. Já naštěstí trpím jen na lehké virózy nebo poznám, kdy je mi ta konev příjemná, a na to je to super.