continuity no máš pravdu, samozřejmě. Ta platforma se sdílením je principiálně špatně. Rozhodla jsem se to nehrotit, vymalované obrázky mi venkoncem asi přestaly vadit, naše pančelka není typ, se kterým bych se chtěla dohadovat. Pracujem na grafomotorice a volné ruce a čeká nás pedagogicko psychologická poradna kvůli zralosti. Děsně bych chtěla, aby mi to bylo buřt, ale je to otravný, no.
Stěžovací vlákno
marieu já bych spis radila začít pěstovat psychickou odolnost. Naše školství obecně stojí za to.
Zrovna vcera nekdo sdílel na Twitteru úkol z osmé třídy ZŠ - vyrobit referát, který bude obsahovat 20-30 faktu o hýžďovém svalu
.
continuity taky jsi se zasmala? Me teda napadali ruzne asociace ale tohle bych tam napsat nemohla:D
marieu já bych spis radila začít pěstovat psychickou odolnost. Naše školství obecně stojí za to.
no to teda!
marieu me neprestava prekvapovat, ze od dob me skolni dochazky, natoz dochazky mych deti, se nic nezmenilo:-(
marieu A nemůžeš to do školky napsat? Nemyslím přímo do té FB skupiny, ale buď tam do zprávy, nebo přímo na mejl školky? Vím že na jaře to tak řešila jedna známá, že v určený den si mohly děti přijít do školy osobně a vyzvednout/předat co je třeba. Jinak teda upřímně, děti mám dvě na ZŠ a bez tiskárny bychom se teď prakticky neobešli, kolikrát ji potřebujeme opravdu už ten den, i když jsou učitelky vstřícné a lepit můžou děti se zpožděním. Syn teď dostává pořád něco do prvouky a to mu musí tisknout muž v práci na barevné tiskárně, protože jinak se s tím nedá pracovat! (určují druhy ptáků a různých rostlin-v černobílé je to často jen taková změť....)
marieu ja tomu rozumiem, že je to zo škôlky. Doma máme mnoho prac.zositov, ak bude táto situácia pokračovať aj v septembri, tak už sa syna týka povinná predškolská dochádzka. Tak nejak očakávam doporučenia, čo s ním robiť, ale nemám v pláne nič tlačiť.
continuity Vím o jednom báječném slohovém úkolu pro 5.třídu /naštěstí ne u mých dětí a navíc v jiné škole/. Jarní prázdniny v covidu, jak o tom přemýšlíte, vnější a vnitřní okolnosti této katastrofy. Asi pí uč trénuje jejich psychickou odolnost ![]()
continuity Obálky mají i na Rohlíku. :-)
marieu Jo, teď to dočítám, ach jo. Já jsem fakt TAK ráda, jaké máme štěstí na synovu učitelku! I dcera měla bezvadnou, první dva roky ve škole, pak se to zvrhlo, ale ona je naštěstí chytrá, přiměřeně drzá a samostatná, takže mě to nijak netrápilo. Jinak teda celkově u nás není nic problém, fakt když tady čtu ty historky kolikrát, tak se mi chce brečet.
Dokonce jsem zjistila, že dcera už se schopná se sama omluvit z online výuky, když zapomene na hodinu (=začte se tak, že to projede). Omlouvat je pochopitelně musí rodiče, ale náhodně jsem zjistila, že kouzelná větička "paní učitelko, já se hrozně moc omlouvám, zapomněla jsem na hodinu, až to maminka zjistí, tak mě asi zabije" vyvolává reakci typu "neboj, já tě omluvím a mamince to neřeknu"...
Použito zatím 2x....co se mi tak podařilo zjistit.
rasaNori víš, že ani moc ne?
Ono je to sranda, do doby než děti nastoupí do procesu. Pak to přestane být vtipný a zrovna tento typ problémů je peklo. Máš tak zhruba 3-4 možnosti, co s tím udělat - všechny špatné a s podobným koncem.
Garfie dcera je výborná ![]()
Ta se neztratí. Ja tu starší včera načapala jak na hodině angličtiny dělá něco jiného.
mirajo To je strašný, ale mimochodem, dcera měla taky podobnou slohovku! 6. třída. Ne tak dramatický podtitul, ale něco jako Můj život v covidu to bylo.
Jinak teda ségra (matikářka na SOU) mi teď říkala, že normálně zrušila jednu vyučovací hodinu a s klukama (má tam převážně kluky) si jenom povídali. Že jim zadávala nějakou práci navíc a přišly jí asi tři odpovědi ve stylu "mně je to fuk, stejně celý dny jen čumím do zdi", tak ji to úplně vyděsilo. Tak si v matice vzájemně ukazovali psy a kočky a tak...pak je prý nechala online a ještě za hodinu tam měla asi polovinu třídy...Hrozně smutný. :-(
marieu V naší školce nabízí, že kdo nemá tiskárnu, tomu to vytisknou. Nám chodí taky úkoly, ale asi ne tolik. Navíc má naše předškolačka asi 5 sešitů pro předškoláky navíc (to nám nabídli ve školce, místo edukativních skupinek a my to vzali), ale na to tak moc nespěchají. Někteří rodiče od nás řeší tot přes ředitelku školy a školky.
Máme i jednu online půlhodinu týdně, minule dcera neřekla ani slovo ![]()
continuity Buď v klidu, já už přistihla i toho mladšího, jak během online výuky mastí minecraft!!!
marieu jinak naše učitelky hrozně bazírují na vybarvování, nesmí to být odbyté a pokud možno nepřetahovat. Dcera má omalovánky ráda, ale jakmile je to takhle povinné, hrozně ji to nebaví. A ani se jí nedivím, když má popáté vybarvit všechny velké kruhy červeně a pod...
Jak byste pěstovali tu psychickou odolnost. Máme s tím velký problém, v poradně už jsme byli a školu doporučili, s nějakými riziky (jedním z nich byla ta nesmělost). Máme to trénovat, ale moc nevím jak.
. Garfie mě ten předpoklad, že má každý doma tiskárnu, přijde dost ujetý. Už jsem do techniky na on line výuku deti investovala kolem 20 tisíc. tiskárnu nemáme, hlavně kvůli tomu, že na ni nemam místo, copy centra zavrena. Do prace uz rok prakticky nechodím, navíc upřímně, asi není správné tisknout v práci soukromé věci.
Taky me pobavil požadavek učitelky, že by dítě mělo mít během on line výuky ( která trvá od 8 do půl druhé) k dispozici samostatnou klidnou místnost. Já děkuji prozřetelnosti, že jsem trvala na tom, aby mělo kazde dítě vlastní stůl.
Garfie to je ale super, s tou on line hodinou. U nás ve škole jsou v pátek třídnicke je hodiny. A během on line výuky je zrušili úplně. Právě bych řekla, že měli ještě alespoň jednu přidat.
Garfie Mladší má plné šuplíky obrázků, komiksových stripů...vedlejší produkt on-line výuky
. Ještě že to nevidím, že jsem v práci. Učitelka je výborná, dokážu si ji představit, jak omluví hodinu podobným stylem jako ta vaše, když ví, že dítě není chronik, co toho zneužívá. Každý pátek mají jednu hodinu, která je vpodstatě povídací /třeťáci/, a o covidu to rozhodně není![]()
Mulen já myslela psychickou odolnost matky.![]()
Jinak včera naše škola vyvěsila nova doporučení pro on line výuku ministerstva ( asi abychom věděli, jak to určitě nebude) a tam jsou odkazy na tipy, co s dětmi. Jedno bylo přesně na tohle. Jdu ti to najít.
continuity Vím o jednom báječném slohovém úkolu pro 5.třídu /naštěstí ne u mých dětí a navíc v jiné škole/. Jarní prázdniny v covidu, jak o tom přemýšlíte, vnější a vnitřní okolnosti této katastrofy. Asi pí uč trénuje jejich psychickou odolnost
Tvl. Jsem sem chtěla dát zadání slohovky pro pataka " Co jste dělali o jarních prázdninách", u nás v té době, kdy vyhlásili, že se můžeš pohybovat jen v katastru obce, ale timto vyhrávas.![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my