Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Pinot Noir
29797 příspěvků moje polička 23. března 2021 11:23

marieu nejhorší mi připadají ty soutěžící matky. My už to máme taky, a to je kluk v nejmladší školkové třídě. Máme skupinu na WhatsApp, učitelky tam teď, co je školka zavřená, posílají každý den pohádku, kterou dětem načetly, plus jednou týdně přehled, co by děti tvořily a procvičovaly, kdyby byla školka otevřená. No a některé matky jsou jak posedlé, ještě ten den pošlou všechno nafocené, vyplněné, plus každý den fotky, co dalšího s děckem doma namalovali, vytvořili, upekli... Takže se skupina, kde jsme děti omlouvali a učitelky tam připomínaly, co se má donést do školky a že se našly rukavice, proměnila v chlubící tapetu

Offline continuity
42775 příspěvků moje polička 23. března 2021 11:25

Mulen https://nevypustdusi.cz/2019/09/26/tipy-pro-rodice-a-ucitele/

Jinak, pokud se k tomu v poradně postavili takto, tak bych vzhledem ke společenské situaci velmi zvážila ten odklad. Jednak není jistota, že prvnaci budou celý školní rok chodit do školy a z pohledu rodiče ti můžu říct, že pro tyto malinké děti je to peklo a tim myslím to peklo pro rodiče (více méně to vyžaduje půl úvazek ve skole).

Další věc je, že ty sociální kompetence upadají všem dětem, protože nemají kontakt s vrstevníky ( předtím jsem 2x zažila, jak nesměle dítě učitelka dala tak trochu na starost spolužákovi - to teď bude fungovat mnohem hůř, pokud vubec). Za tu chvilku, co děti chodily do školy, obě třídní učitelky konstatovaly, že se třídě sociálně vůbec nedaří. Jedna si k tomu povolala i psychologa. 

Offline continuity
42775 příspěvků moje polička 23. března 2021 11:27

tv to není dobre zadaní, protože tady lidi zhusta na ty zakázané chalupy nakonec odjeli. Takže ještě má dítko stres, jak to napsat a nelhat. 

Offline continuity
42775 příspěvků moje polička 23. března 2021 11:33

Pinot Noir to je snáď nejaký atavizmus.

U nás se školu už každý snaží jenom přežít, takže soutěže nepřipadají v úvahu. 

Ale byla nejaká výzva ve skautovi, sbíraly se body za nějaké aktivity. Z puvodne dobre myšlenky, trochu rozptýlit děti, se stala soutěž ctižádostivých matek. 

Online Garfie
28458 příspěvků moje polička 23. března 2021 11:39

Jinak třeba mladší má takové šedesátiminutové bloky-30-35 minut výuka, pak cca 10 minut online přestávka, kdy si děti povídají a 20 minut offline na odpočinek nebo dodělání úkolů a pak nanovo. Přijde mi to fakt super. 

continuity No já děkuju bohu, že mají děti každý vlastní pokoj! Já navíc taky potřebuju trochu klidu k práci, vůbec si to ve společném pokoji nedokážu představit. Už jsem si teď pořídila i ministoleček do ložnice, abych se tam mohla zavřít a měla klid, to se nedá tady, fakt. :-/

Online Garfie
28458 příspěvků moje polička 23. března 2021 11:47

tv No je to teď stres, třeba moje děti teď mají online angličtinu, jeden učitel žije v Kambodži, druhý v Jižní Africe, takže ani páru, jak to tady vypadá-a úplně vidím, jak děti mají stres z otázek typu "co jsi dělal o víkendu, co včera a co budeš dělat po hodině"...:-) Možná bych to zadání pojala třeba jako "jak si představuje ideální jarní prázdniny" 

Mulen A co ti k té školní zralosti říkají učitelky ze školky? Přijde mi, že ty mají většinou nejrelevantnější poznatky, jak ty děti reálni vidí fungovat v kolektivu. I když do háje, teď ti zrovna taky moc nepomůžou, co? :-/ Já teda myslím, že odkladem nic nezkazíš. Třeba syn byl šikovný, ve školce za hvězdu, sám se naučil číst a tak, odklad nás ani nenapadl...a stejně mu pak ve škole diagnostikovali školní nezralost. 

No a co se týká soutěžních matek, nejlepší je do toho vůbec nezabřednout!!! Já se tvářím, jakože žádné zprávy nedostáváme a jako bych neexistovala, vřele doporučuju!

Offline brrr
12308 příspěvků moje polička 23. března 2021 11:51

Garfie Až teď? To je dobrý, u nás je takový průšvih minimalně jednou týdně (hraje v hodině, nebo zapomene, že už začala hodina, atd.)

P. S. Myslím hraní minecraftu.

Offline Mulen
4991 příspěvků moje polička 23. března 2021 11:51

continuity Ahaaa

Offline viktorka_od splavu
49212 příspěvků moje polička 23. března 2021 11:52
Reakce na Garfie:

No a co se týká soutěžních matek, nejlepší je do toho vůbec nezabřednout!!! Já se tvářím, jakože žádné zprávy nedostáváme a jako bych neexistovala, vřele doporučuju!

Offline Mulen
4991 příspěvků moje polička 23. března 2021 11:55

continuity odklad jsme zvažovali, ale dcera bude mít v říjnu už sedm. Mě se zdá blbý aby pak šla do školy téměř v osmi letech. Navíc nevím jestli se to nějak moc zlepší, ona je po mě, nesmělá povaha.

Garfie ve školce mi právě doporučili ten odklad, ale to bylo i kvůli těm různým motorikám (to myslím celkem doháníme) a tu nesmělost máme trénovat. Já jsem to tady na podzim řešila. Ale zase jestli se neotrkala za tři roky ve školce...

Offline viktorka_od splavu
49212 příspěvků moje polička 23. března 2021 11:55

Mulen s tím odkladem souhlasím s continuity, ono to trénování (dítěte teda:-)) je určitě potřeba, když s tím má problém, jenže teď to asi těžko můžeš praktikovat.. jinak prostě postupným osmělováním za nenápadného dozoru, zadávání samostatných úkolů k vyřizování - třeba drobné nákupy, různé návštěvy, oslovit někoho cizího.. tam kde víš že nebude problém, prostě aby si zažila že to není nic hrozného a že z toho může mít i radost, pocit úspěchu co sama zvládla. jako já nejsem samozřejmě psycholog, ale beru to podle sebe

Offline žluťásek
8842 příspěvků moje polička 23. března 2021 11:55

marieu oni to prej školky musej archivovat u těch předškoláků, kvůli školní inspekci. Ehm. Bych prostě vyfotila ty vaše sešity a poslala, že děláte totéž, ale na jiných listech. Nebo pošli pančelce fotku, jak si maluje, staví hrad z kostek, kope do míče, peče perníčky, navlíká korálky, cokoliv rozvíjejícího a máš hotovo.

Offline Mulen
4991 příspěvků moje polička 23. března 2021 11:56

continuity to je hezký odkaz

Offline Mulen
4991 příspěvků moje polička 23. března 2021 11:58

viktorka_od splavu budem s tím trénováním muset začít. Zbývají tak maximálně ty obchody a lidi na ulici

Offline mirajo
2638 příspěvků moje polička 23. března 2021 11:59
Reakce na Garfie:

Dobrý je, když si soutěžní matka nechá omylem zapnutej mikrofon a člověk slyší...přihlaš se, řekni to, vždyť to přece víš...

A to je škola, ve školkách Pinot Noir , tam to tyhle paní teprve umí rozjet!

Online Garfie
28458 příspěvků moje polička 23. března 2021 12:01

brrr  Tak mě to jaksi naivně nenapadlo kontrolovat, přišla jsem na to jen náhodou!

Mulen Hmm, rozumím. To je fakt doba úplně naprd, mohla chodit do nějakých kroužků, potkávat se s dětma...teď s ní sociální dovednosti nacvičíš těžko. :-( Fakt je to asi o tom, hodit si kostkou. A to možná ani nebudou prezenční zápisy do škol? Tam se taky dost pozná. Dcera je v září a šla v těch sedmi, první tři roky tam působila jako nejstarší, i se kamarádila v družině se staršími dětmi. Ale pak se to nějak srovnalo, jak ty holky začaly být takové "pubertální". Tak uvidíš. Držím pěsti, ať se rozhodnete správně. A co vlastně ona, jaký k tomu má postoj? Těší se do školy? Jde tam nějaká její kamarádka? Šla by s kolektivem, který zná? To taky může sehrát roli v rozhodování. 

Offline Mulen
4991 příspěvků moje polička 23. března 2021 12:06

Garfie zápisy jsou právě online. Dcera se do školy těší, i ty předškolácké úkoly dělá ráda (až na to vybarvování), právě tam půjdou i kamarádky (i když ne všechny, některé až za rok) Naše škola je malá (ještě za syna byla 1 a druhá třída dohromady, teď je těch dětí víc a mají tam i asistentku. No a bude mít těch 7 teď v říjnu.. Díky za podporu

Offline notna
9384 příspěvků moje polička 23. března 2021 12:06

Musím napsat řediteli a třídní učitelce dcery a poděkovat za jejich přístup, když tady čtu ty hrůzy. Škola už během září dávala k vyplnění dotazníky, jak je na tom kdo s připojením a technikou a nabídku pomoci, kdo bude potřebovat. V září taky spustili i Google class a navykali zaky s ním pracovat v rámci domácích úkolů nebo v případě nepřítomnosti.

Nedávno vznesli požadavek, aby už všichni měli kamery a zároveň opět nabídli pomoc, vypůjčení kamery. Učitel IT běžné pomáhá dětem i rodičům ohledně techniky, potíží připojení a tak.

Tridnickou hodinu mají jednou týdně a učitelka jim chystá různá překvapení. Některé předměty rozdělili na pulenou výuku, aby se učitelé stihli víc věnovat žákům. A taky jim tvoří v rámci třídy menší pracovní skupiny, aby spolupracovali i mezi sebou.

V tomhle podle mě naprosto selhává ministerstvo školství. Pokud nejsou ředitel a sbor sám aktivní a schopní, je úroveň výuky tristní.

Offline Mulen
4991 příspěvků moje polička 23. března 2021 12:07
Reakce na mirajo:

Dobrý je, když si soutěžní matka nechá omylem zapnutej mikrofon a člověk slyší...přihlaš se, řekni to, vždyť to přece víš...

mirajo to jsem já a dcera mlčí jak zařezaná Ale slíbila mi, že zítra se už osmělí

Offline Luna
10864 příspěvků moje polička 23. března 2021 12:19

Mulen Ja ted taky resim odklad u dcery. Bude mit 6 let v srpnu, coz je tak na hrane a vidim, ze ty jeji kamaradky, co jsou treba jen o pul roku starsi, jsou trochu napred. U ni teda neni problem se socializaci, ona je ukecana a neboji se lidi, ale spis je jeste takova detska.