Luna V srpnu šest, to bych se taky rozhodovala (teda v našem případě bych asi ani neváhala
) Byli jste v poradně?
Stěžovací vlákno
continuity Buď v klidu, já už přistihla i toho mladšího, jak během online výuky mastí minecraft!!!
![]()
Já taky
Akorát že dcera je v první třídě. No co, nudí se, sčítají do dvaceti, dcera zvládá trojciferná čísla. Ale v rámci nějakého výchovného působení
Jsem zabavila tablet
Mulen U vas zkus asi odhadnout, jestli je to nezralost nebo povaha. To se pak s vekem meni jen hodne pomalu, ja na tom byla lip az na gymplu a vic osmelena jsem az tak od 30
Ty zacatky, zakladka, byly komplikovany, ale potom, kdyz jsem nejaky vztahy navazala, byly dlouhodoby a staly za to nebo jeste porad funguji!
Srpnovy kluky bych nechala ve skolce vsechny
a v tehle dobe mozna i holku. Jinak pro zbytecny odklady nejsem, ale ted...
Luna Synovi bylo 6 loni v srpnu a půjde do školy až teď, chytrý by na školu byl, ale právě ne moc psychicky zralý.
A taky jsme nechtěli, aby tam byl nejmladší, jak není moc průbojný, tak je to vražedná kombinace.
mirajo my si právě myslíme, že povaha. Má to chuděra po mě, mám to přesně jako ty (a třeba telefonování mi dělá problém doteď, prostě se stydím
)
rysamona Naši mají pro tyhle případy "nudy" pracovní listy navíc-ovšem ty se mladému pánovi vyplňovat jaksi nechtějí, že!
On to hrál přímo na tabletu, kde má online výuku, na vedlejší liště!! Jinak po vyučování taky zabavuju, tam je to jasný, jak skončí škola a je ticho, jdu na jistotu...![]()
Luna naše předškolačka bude mít 6 na konci července. Je založením celkem cíťa, začla být malinko hypochondr, před většími dětmi se stydí. Spíš si teď všímám u těch úkolů, jak je těžké jí namotivovat k tomu, co jí nejde- přistupuje ke všemu jako ke hře s premisou, že to jde hned. Nedělá kvůli tomu úplně scény, ale zlobí se a nesnáze při tom učení často vyústí v to, že se začne "zasekávat"- vidím na ní, jak kdyby se v hlavě zablokovala a pak vymýšlí hlouposti a je otrávená. Hodně to záleží na tom, jak je dobře/špatně vyspaná (od minulého týdne ji malá ségra budí v 5:30-6hod). Takže chci od někoho povolaného, aby mi řekl, jestli to ve škole dá. Jestli bude paní učitelka natolik autorita, že bude pracovat s ostatními a vydrží s pozorností 45minut... já to naprosto nedokážu odhadnout.
Pinot Noir přesně! Jedna matka sdílela fotku holčičky, jak sedí nad početními úlohami. Sčítání a odečítání do deseti!!! Ostatní aspoň všechny ty tvořeníčka s nastříhanými vatovými tampony do tvarů sněženek, s košíčky/zajíčky, opatlanými jednorázovými papírovými talíři a pod. Jako já jedu v modu o přežití. Dva dny jsem v práci úplně vyflusaná, zbytek týdne jsem s oběma sama doma, mladší se 10x denně mlátí o zem se řevem, venku je hnusně, všude covid. Odpo si jedem do venkovskýho zahradnictví pro macešky za okno, vyplníme jednu bludišťovou hru a tím to pro mě hasne. Nohu za krk si zrovna kvůli naší pančelce dávat nebudu.
Mulen V poradne jsme nebyli, jdeme za tyden, ucitelky v Mš si nejsou uplne jiste, sice ji chvali, ze je sikovna, ale v tech ukolech prave jeste neni tak rychla a pecliva jako ostatni. Ona do skoly strasne chce, ale ja fakt nevím.
Luna to mi paní v poradně taky říkala, že má v papírech ze školky, že je Julinka pomalá, ale podle ní nebyla. Uvidíš, poradna je od toho aby poradili, tak držím palce![]()
marieu no mě klepne. já teda taky nejsem dost asertivní typ, ale teda kámoška to podobné školkové učitelce tak "vysvětlila", že už po nich žádné úkoly chtít nebudou.. ![]()
Jinak mi to přijde jako bezva způsob, jak děckám to on-line vzdělávání znechutit co nejdřív, nejlíp už ve třech letech. Však budou do on-line školy chodit ještě dlouho, tak ať si to co nejdýl užijou...!! ![]()
Garfie Dcera je bezva..! Moje teď nedávno úplně podobně: před odjezdem na ozdravovnu jsem ji důrazně připomněla zkontrolovat a doplnit pouzdro. Co myslíš? Po příjezdu dopsal Pilot. A ta hvězda mi nic neřekla a pohotově si objednala koupení nového u spřátelené mamky, co jela na nákup do města. Pak mi ta mamka hlásí "už mám pro vás to pero" a já čumím jak puk... ![]()
Pavlena
Taky výborný!!! Hele, ta se neztratí a ještě tě nezatěžuje, to je ceněná vlastnost!!
Garfie no nezatěžuje...
Spíš jí bylo jasný, co by si ode mě vyslechla... ![]()
Pavlena Hele-výsledek je stejný a o to jde!
Mulen A to jde udelat sedmi letemu diteti jeste odklad? Jinak ja nevim...ja uz tu psala, ze jsem mela jako srpnova odklad.Do skolky jsem nikdy nechodila a ty socialni a spolecenske dovednosti nemam stoprocentni ani ted, je to i dost povahou. Ale v te tride jsem dost trpela a dikybohu jsem vypadla na gympl. Holky jsou na zacatku takove rychlejsi, myslim ze to dcera rychle dozene a srovna krok.
Mulen No jasně, lepší pozdě než později
Školní a školkový fotky, ty současný mi připadaj většinou lepší, místy i povedený, ale na těch z mýho dětství, tam bylo křečovitý úplně všechno, nejen já.
mirajo ty školní fotky z mého dětství jsou si ale všechny hrozně podobný![]()
Mulen moje malá ségra je od mala hodně zakřiknutá, na spoustu situací reagovala nestandardně, sociálně byla hodně nezdatná. Narozeniny má v červenci. Táta docela stál o odklad, mamce se to moc nezdálo, ve školce vůbec neviděli důvod, prý je šikovná, akorát nesmělá. Byl tam i někdo z PPP, kdo ty děti posuzuje nějak hromadně a doporučuje další vyšetření. Nikdo odklad nedoporučil. Šla teda do školy přesně v šesti a ukázalo se, že to bylo dobře. Nesmělá bude asi vždycky, ale kdyby šla později, nejspíš by nastala stejná situace jako u druhé ségry (narozeniny v říjnu), která už při nástupu všechno uměla, ve škole se otravovala, rušila spolužáky a ještě si o nich myslela, že jsou hloupí, když to učivo ještě neumí:) Zvážila bych i tenhle aspekt.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my