Emi díky, já jsem stejného názoru. S těma omalovánkám to zkusím, mě to celkem baví, někdy si vybarvujeme společně.
Garfie chceme, myslím že na prvňáčku už by pak byla moc stará
.A taky díky!
Evaeva možná bude dcera jako tvoje malá sestra
. Myslím si taky, že si ve škole poradí a že za rok by to nebylo o moc lepší. Škoda, že v naší první třídě nezůstala paní učitelka,co učila staršího syna, ta byla skvělá. Bohužel se odstěhovala![]()
Mulen ten rok samozřejmě v těch sociálních věcech pomůže, ale zase může uškodit jinde. Ty děti se to naučí. Ona je teď v šesté třídě, loni měli jet do Londýna na pár dní do rodin. Nejen že chtěla, ale sama s tím přišla a sama si to zařídila. Bohužel se pak nikam nejelo:( A takových věcí je spousta, do ničeho se nevrhá po hlavě, ale když se pro něco rozhodne, umí překonat ty obavy.
Mulen Taky bych rekla, ze je hodne dulezity nenutit, ale mit u tech pro ni obtiznejsich situaci vnitrni pocit, ze to da. A kdyz to neda dnes, da to zitra, za mesic. Kazdej neni lev salonu, a co ma byt. Dokonce jsem ted v aute poslouchala, co vsechno covid zmeni a jak uz mozna nebudou ok hromadny akce a plaze telo na telo atd. Jeste se muze ukazat, ze uzavrenost ma budoucnost! ![]()
marieu docitam teprv ted, ale skolkove zavody bych si vubec nepripoustela:) ono dost staci, kdyz clovek stresuje sam sebe, protoze nechce u deti sam nic zanedbat a kolikrat nejake "slabiny" vidi jako rodic sam, aniz by se srovnaval s ostatnimi. Muj syn je jen o mesic mladsi nez tvoje dcera, ale mame vyhodu, ze spada az do dalsiho skolniho roku, takze mame vic casu. Ja mu v ramci nezpustnuti podstrkuji sem tam nejaky list z pracovniho sesitu a povazuji za uspech, kdyz tomu da 5-10 minut denne. A nektere ty sesity jsou uplne dementni s divnymi obrazky, presne jak pises. Jediny sesit, ktery jsme bez reci vypracovali, byl z rady Pojd s nami do skoly od Pikoly. Ted si vlastne rikam, ze kdybych syna dokumentovala, mela bych na FB take #ucimesebruslit, #pecemedort a #malujeme. To, ze to je jen 5 minut denne a zbytek vyplnuje vyroba neporadku, rozdupavani mouky a zirani na televizi (ehm #filmovyklub) , uz by nikdo nevidel;)
Gatita Tak #filmovyklub je u nás skoro nonstop ![]()
Pinot Noir #klubnarocnehodivaka?
Gatita já to dost vytěsňuju, přijde mi to celé postavené na hlavu. Spíš když vidím ta zadání, přijde mi zoufalý, že nevidím v systému žádný posun od doby, kdy jsem do školy chodila sama- jak psala viktorka_od splavu . No a chystám si nervy na tu školu, jak psala continuity .
Tuhle jsem četla vyjádření jedné učitelky prvňáčků a to by se mělo tesat "mně stačí, kdyz trefí na záchod, umyjou si ruce, umí smrkat do kapesníku a umí držet tužku. Zbytek je naučím". To je mi nesmírně sympatický.
marieu No škoda, že bydlíš tak daleko, jinak bych ti řekla, ať dáš děti do školy k nám, tam je to boží.![]()
Luna tak třeba ta škola překvapí... v tý školce je to na levačku, druhý rok docházky děckám odešla učitelka na mateřskou- byla tam zjevně jedna z nejlepších, chválily ji i nejstarší kolegyně. A přišla nová, která ve srovnání naprosto nemohla obstát. Ale ona by bohužel neobstála i bez něj. Na děti zřejmě řve (doma to hlásily všechny), trvá na nepodstatných věcech (jak mít položené ruce při ležení po o), ale hlavně naprosto nedbá na individualitu těch dětí. My jsme neměli žádný konkrétní problém- ačkoliv velká měla hned na podzim krizi s docházkou a plakala, že musí jít do školky (takhle moc to neměla ani v samém začátku, ovšem s původní skvělou učitelkou). Nicméně většina rodičů byla před rokem velmi rozezlená a nebýt jarního covidu, bylo by bývalo i tažení do ředitelny. I kvůli těm poměrům jsem jí nechala od října doma. Teprve teď v březnu začla mluvit o tom, že by ráda zpátky za dětmi ("já si chci hlavně odpočinout od Áňinýho řvaní, víš"). Takže jsem zvědavá- jestli ty školky otevřou- jak tam bude fungovat ( s dětmi nikdy neměla problém).
marieu No já jsem chvilku v MŠ zaskakovala a je to šílená práce. Nezvládla bych to dlouhodobě, jednak ty strašný ježibaby, co tam byly, ty debilní požadavky, no hrůza. Zlatá škola. Tam mi přijde, že takové ty alternativnější typy (třeba já), vydrží spíš.
Takže jo, bude to určitě dobrý, neboj!
Luna hrůzu z toho určitě nemám, asi spíš běžné obavy... nakonec prošla jsem systémem sama a strávila v něm 20let, nijak zvlášť poznamenaná (snad). Jsem na ní zvědavá, je celá po muži, úplně jiný matroš, než já.
Jestli to pomůže, tak syn je narozený na konci dubna a je ve třídě nejmladší. Ze čtyřiadvaceti dětí, byly bez odkladu jen čtyři, včetně syna a je to teda znát. To jsme do úvahy nevzali, to věkové složení třídy
Já mám syna na konci dubna a byl taky nejmladší a taky jsem to poznala. Nám tenkrát navrhli odklad ve školce, ale přišlo mi, že není proč, když vše uměl a chtěl odejít s kamarádama. Několikrát jsem si potom říkala jestli to bylo dobře, ale jemu by nepomohl odklad ani do 18
.
Já tedy koukám jak puk, jedno dítě chodilo do školky 4 roky, druhé bude příští rok predskolak a já ani netuším jestli mají nějakou fb nebo jinou skupinu
.Pátrat po tom teda nebudu ![]()
No a ja som sa nedávno dočítala v jednej diskusii o zápise do škôlky! Matky sa predháňali, čo ktoré trojročné dieťa vie. Zúčastnila som sa niekoľkých zápisov budúcich prvákov, je to formálna záležitosť, prijatí sú všetci spĺňajúci vekovú podmienku.
letfenixa No nevím. Náš druhý syn měl v době zápisů už testy v Mense a byl přijatý do skupinky pro nadané. Já chtěla, aby si vyzkoušel i jinou školu, podíval se jinam a mohli být zápisy do dvou škol. V té druhé ze sebe udělal takové tele, nechtěl tam a tvářil se, že neumí nic. Po 14 dnech mi přišlo, že mu u zápisu byl doporučen odklad, ať jdeme do poradny a potom se jim ozveme. ![]()
![]()
Renusatko hm, tak to si neviem predstaviť. Naše učiteľky predpokladajú, že dieťa v cudzom prostredí zo seba nič nedostane, odklad riešia rodičia obvykle už pred zápisom návštevou poradne a odborných lekárov.
letfenixaTak nás to trochu překvapilo
, protože ve 4 letech uměl násobit, uměl číst a ani jinak nebyl sociálně nebo fyzicky mimo. Nebyla jsem u všeho, ale on, už když jsme tam šli, tak říkal, že už má vybráno a jinam nechce. Ještě ke všemu je listopadový, takže když mi volali, tak jsem jim asi 3x opakovala, že to musí být omyl. No nebyl, mám to i písemně. Možná neměli místo a spádově jsme tam nepatřili.
Tak o místo ve školce pro tříleťáky je boj jak o Dukelský průsmyk, to se s nervy při zápisu do školy nedá srovnat, vůbec mě to neudivuje ![]()
dzizisketa no nevim jak u vás, ale na Praze 6 místy hrozí, že ti dítě nevezmou ani do spádové školy.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.