Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline whiskas
20985 příspěvků moje polička 01. srpna 2021 22:29

Tak, ale když už jsem tady

Vyrazili jsme na rychlovku na Berounku (jen taková pidi etapa po předcházející oslavě). Všechno fajn, byť tedy oproti Otavě se fakt musí pádlovat , ale dobrý, prostředí malebné. Co nepotěšilo byl útok hmyzu. Mám kotník pravé nohy a nárt levé oteklé jako blázen. Myslela jsem si, že mě prostě štípl komár, ale ráno jsem se vzbudila, postižená místa nateklá, horká a bolavá. Fenistil k dispozici nemám, tak jsem si vzala alespoň Claritine a doufám,  že zabere. Netuším, jestli to jedno je pigáro od včely a další od komárů, ale to už je teď skoro jedno. Jasně, u vody lze hmyz očekávat, ale takovouto reakci jsem neměla ani po trojitém útoku vos před pár lety. 

Offline Catherinne
10796 příspěvků moje polička 01. srpna 2021 22:29

continuity souhlasím, už ani moc nehekám  

Offline whiskas
20985 příspěvků moje polička 01. srpna 2021 22:29

Catherinne Tak skvělé, hlavně vydrž zůstat v klidu .

Offline continuity
42850 příspěvků moje polička 01. srpna 2021 22:31

whiskas taky tlapkam. 

Offline whiskas
20985 příspěvků moje polička 01. srpna 2021 22:33

continuity Díky, ale jinak skvělý výlet .

Asi je to mimo, ale nemůže být takováto reakce způsobena rozhozením imunity po očkování? Nikdy jsem na komáry atp. takto nereagovala.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 01. srpna 2021 22:42

whiskas chudáčku! Jestli to může souviset s očkováním nevím, ale prý se sem teď dostávají i jiné druhy komárů, jako jeden z důsledků oteplování. Bude záležet na více faktorech, muže jednou kousl mravenec do kotníku, udělal se mu tam nějaký zánět či co, dokonce na to dostal antibiotika.

Offline notna
9397 příspěvků moje polička 01. srpna 2021 22:42

continuity Modřina je fuk, já se bála, abych si nehnula s kostrči. To se mi stalo na lyžích, když mi to ujelo na ledu. Bolelo to půl roku.

Offline Mohučanka
7355 příspěvků moje polička 01. srpna 2021 22:47

whiskas mě taky jednou takhle štípl komar do kotníku! Pomohla mi tlustá vrstva fenistilu střídaná s ledovým obkladem. Ale ustupovalo to relativně pomalu...Tlapkám!

Offline continuity
42850 příspěvků moje polička 01. srpna 2021 22:49

whiskas ono te mohlo bodnout i něco jiného, klidně malá vosa nebo ovád. To nadela taky paseku. 

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 01. srpna 2021 22:53
Reakce na continuity:

A co matka? jsem na to opatrně vlezla v rámci testování minulý týden už mi trochu šlo. Tak jsem to dnes zkusila znova a pěkně jsem si natloukla zadek, nechci vidět zítra tu modřinu, před dovolenou. Jak jsem stará....

​hele, hoverboard zni jeste docela cool. Ja si tuhle narazila zadek, ze jsem tejden chodila jak *** belice, na klouzacce na detskym hristi...

Offline whiskas
20985 příspěvků moje polička 01. srpna 2021 22:57

Evaeva Nestraš .

Mohučanka Pro Fenistil zaběhnu (tedy doufám) hned zítra ráno.

continuity Jasně, bohužel opravdu netuším, co to bylo za havěť.

Děkuji všem za účast. 

Offline Hanka H
2914 příspěvků moje polička 01. srpna 2021 23:00

whiskas Mohla to být muchnička. To je potvora převeliká! Claritine si vezmi klidně dva najednou, mělo by to případnou alergickou reakci přibrzdit.

Offline continuity
42850 příspěvků moje polička 01. srpna 2021 23:02

moora no cool to zni, ale mě se do toho zamotaly nohy v obýváku.

Trochu doufám že letos budou děti jezdit na tobogánu sami. 

Co je horší, mi zlati podřízení si vymysleli lanový park. no vážně přemýšlím, jestli se preventivně nezrakvim na tom hoverboardu. Zvládala jsem to jakž takž s radosti tak před deseti lety, ted už to bude spíš za trest. 

Offline whiskas
20985 příspěvků moje polička 01. srpna 2021 23:02

Ale jinak tam bylo pěkně .

Offline Catherinne
10796 příspěvků moje polička 01. srpna 2021 23:02

whiskas předloni 64 štípanců, doteď mám husí kůži když se řekne komár

Offline whiskas
20985 příspěvků moje polička 01. srpna 2021 23:06

Hanka H Takový přívětivý název a přitom jde o pěknou mrchu. Poněkud mě děsí "...které mohou přenášet choroby jako je onchocerciasis (říční slepota)." Doufám, že útočník byl obyčejné "hovado" , maximálně včelka.

Jdu do sebe hodit ještě jednu tabletu. Díky .

Offline whiskas
20985 příspěvků moje polička 01. srpna 2021 23:07

Catherinne 64? Strašný . Ale stále žiješ, hned jsem klidnější.

Offline Catherinne
10796 příspěvků moje polička 01. srpna 2021 23:17

whiskas strašný to bylo, mudr mi nakonec asi po týdnu dala kortikoidovou mast a ta pomohla.  

Offline whiskas
20985 příspěvků moje polička 01. srpna 2021 23:48

Catherinne Doufám, že u mě to tak prudké nebude. 

Offline whiskas
20985 příspěvků moje polička 02. srpna 2021 14:57

Tak dvě tablety Claritinu jsou zabijácké, spala jsem jako mrtvola .

Otok je o něco menší, ale narvat se do většiny bot bylo téměř nemožné.

Vypravila jsem se do lékárny pro Zyrtec a Fenistil gel a místo Fenistilu mi lékárnice prodala jakýsi Psilo-Balsam a dušovala se, že jde o naprosto totožný produkt (ve smyslu účinků a složení), jen od jiného výrobce. Tak tedy nevím, nejsem chemik, ale po té, co jsem po Psilo gelu nepocítila pražádnou úlevu, začala jsem pátrat. Moudrá z toho nejsem, ale složení Fenistilu je jiné:

Léčivou látkou je dimetindeni maleas; jeden gram gelu obsahuje dimetindeni maleas 1 mg.  Pomocnými látkami jsou benzalkonium-chlorid, dihydrát dinatrium-edetátu, karbomer 974 P, roztok hydroxidu sodného 300 g/l, propylenglykol, čištěná voda.

A zde Psilo-balsam:

Účinná látka: Diphenhydramini hydrochloridum 1 g ve100 g gelu Pomocné látky: Monohydrát cetylpyridinium-chloridu, ethoxylované monodiacylglyceroly nasycených kyselin C8-10, kyselina polyakrylová, trometamol, čištěná voda.  

Bylo by mi to ukradené, ale Psilo nějak nefunguje. Nezmizelo svědění, ani otok se nemírní. Talže si dám druhé kolečko.