Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Online Kokoska
34802 příspěvků moje polička 23. srpna 2021 21:39

Janulik03 moc dekuju.

Melas dneska narocny den, ale to "krasne " se urcite hodi, dobre jste udelali.

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 23. srpna 2021 21:39

Janulik03 při všem tom smutku se to o té rodinné pospolitosti tak hezky čte. Moc na tebe myslím, i na děcka a vnoučata, bude to ještě těžký, ale vy jste tak skvělá rodina, že si budete všichni navzájem oporou. Hodně sil

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 23. srpna 2021 21:42

Janulik03 myslím, že tatínek měl skutečně krásné rozloučenímáš úžasnou rodinu!

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 23. srpna 2021 21:48

Kokoska ten amoksiklav je hrozně velká pilule, já to brala 6 týdnů dvojitou dávku a nemohla jsem to polknout taky. Ono to navíc v krku nabobtná.
A je dobře, že bude tatínek pod lékařským dohledem, ty ATB v kapačce navíc fungují líp, rychlejc. Jako pilule je někdy tělo blbě vstřebává a nedoputuje to tam, kam má. Mně se nakonec znovu doma rozjela infekce v břiše i při těch koňských dávkách ATB a pomohly až kapačky ve špitále. Tak držím palce, ať to má dobrý konec.

A jinak k tomu všemu okolo... víš, že vím...  držte se s maminkou, je to náročný, dávej na sebe pozor! 

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 23. srpna 2021 21:49

rasaNori no teda, ach jo

Offline Dadoo
11643 příspěvků moje polička 23. srpna 2021 22:17

Kokoska moc s tebou soucitim, vím, jak je taková péče těžká a ty navíc musíš jezdit tak daleko. Nešlo by rodiče přesunout blíž teď? Vím, že nechtěli, ale teď sami vidí, jak je to náročné.

Dávej na sebe pozor a neznic se.

Janulik03 to muselo být krásně rozloučení. Vidíš, jak byl tatínek úžasný. I po své smrti dokáže ještě scelit rodinu.

Ja jdu 4.zari taky na poslední rozloučení. Letityznamy že širšího okruhu známých a kamarádů.

A rozloučení úplně stejně, jako to měl manžel. Ve stejné hospodě, zase bude muzika, spoustu muziky, kdo má nástroj, bude hrát, bude se tancovat, vzpomínat, bude veselo.

Jaký měli život, tak se s nimi bude loucit.

Mám radost z toho, že to bude už několikáté rozloučení v podobném stylu. 

Offline Janulik03
20197 příspěvků moje polička 23. srpna 2021 22:21

Dadoo to budete mat uzasnu rozlucku

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 23. srpna 2021 22:26

Janulik03 Dnes jsem na tebe myslela. Vím, že je to teď těžký, ale máš úžasnou rodinu, děti, vnoučata.

Offline Prosperina
714 příspěvků moje polička 23. srpna 2021 22:45

Kokoska Achjo, drž se!

rasaNori

Janulik03 Krásný rozloučení a zároveň setkání!

Offline Garfie
28494 příspěvků moje polička 23. srpna 2021 22:46
Offline brrr
12314 příspěvků moje polička 24. srpna 2021 01:35

S těmi pohřby je to takové schizofrenní, je to smutná událost, ale většinou se sejdou lidé, co si jinak setkání jen slibujou, ale nikdy se nesejdou. Ten pohřeb je donutí. Držím Janulik03 palce, ať se jim to podaří i jindy, než v takovou smutnou chvíli.

Offline vanilka
2163 příspěvků moje polička 24. srpna 2021 07:08

Janulik03 Tvoje příspěvky se tak hezky čtou , úplně z toho sálá, jak úžasná a milující rodina jste. Vy to zvládnete .

Připomnělo mi to poslední rozloučení s mým milovaným dědečkem před 5 lety, snad se nám to podařilo uspořádat přesně tak, jak si přál. Na poslední cestu z kostela na hřbitov vezen koňským spřežením a následné posezení bylo, jestli se to tak dá říct, v pozitivním duchu. Vzpomínali jsme na veselé historky s ním, pili a zpívali jeho oblíbené písničky. A že jich bylo! Od té doby se scházíme vždy v srpnu a slavíme jeho narozeniny, jako kdyby tu byl stále s námi. Zakládal si na tom, aby rodina držela pohromadě. Sice se některé vztahy pochroumaly, což těžko nesu, ale zdravé jádro zůstalo.

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 24. srpna 2021 07:34

vanilka to je krasny, co jsi napsala. Dedecek musel byt skvelej.

Offline vanilka
2163 příspěvků moje polička 24. srpna 2021 07:39

crazydaisy Byl. Dodnes mi hrozně moc chybí. Dožil se 88 let a byl mi velkým vzorem. Na to, že se s ním život nemazlil, pocházel z velmi chudých poměrů, válka, pochoval 2 ženy, tak byl velkým optimistou a člověkem s obrovským srdcem. Tolik lásky co on nám všem dával . Miloval zkrátka život.

Offline rasaNori
8830 příspěvků moje polička 24. srpna 2021 09:42

Vsem dekuju, ted je to takove bud a nebo. Bud to v nemocnici rozchodi, podari se vylecit, ale babicka bude mit doma lezaka, a nebo to neda. Vcera se mi babi sesypala v aute, co ji ted ceka za zivot, co ji na to mam rict... Ona se snad 5 let starala o sve rodice, oba ji zemreli doma, takze vi co ji ceka. 

Online Kokoska
34802 příspěvků moje polička 24. srpna 2021 09:53

Dadoo na presun uz je pozde, i kdyz byt v Praze pro ne porad mame. Chtela jsem to na podzim pred covidem a mama to striktne zamitla, podporovana segrou. Ted nenajdu dobryho praktickyho lekare, ktery by si je vzal do pece, a taky uz vznika spis potreba resit leziciho. Mluvila jsem rano s pani ze socialniho oddeleni v nemocnici, je nekolik moznosti, vcetne umisteni v nove otevrenem domove pro seniory primo tady v miste, ovsem to by musel tata souhlasit. Zatim opet mama tuto moznost zabila. Takze zbyva po propusteni z chiry nasledna pece s rehabilitaci v nemocnici, kdyby byla sance trochu tatu rozchodit (v coz neverim) nebo nejaka charitni organizace, ktera nabizi veskerou peci doma, ovsem to by bylo na par navstev pres den. I tak by to byla pomoc. No uvidime.

Online Kokoska
34802 příspěvků moje polička 24. srpna 2021 09:54

rasaNori babicka to aspon vidi realne. Moje mama videla pres vikend to peklo, nicmene umisteni taty kdekoli jinde odmita.

Offline Dadoo
11643 příspěvků moje polička 24. srpna 2021 10:17

Kokoska to je zoufalá situace. jakkoli chápu jejich urputnou snahu udržet si, co to půjde, ten "normální" život, tak mne už přijde, že to už moc nejde.

A kdyby se stalo cokoli s tebou a stačí třeba jen zvrknuty kotník, je průser. 

Vím, že to zní hrozně, asi je to hrozně, ale já bych byla nejspíš radikalnejsi.

Protoze ty vidíš tu budoucnost rozhodně racionálněji, než oni. A stejně bych pritlacila i na sestru. Pokud je v tom odmítání bude podporovat.

No.. Nezavidím ti to.

Offline rozarka
4204 příspěvků moje polička 24. srpna 2021 10:29

Kokoska To je past, dělat se toho moc nedá. V zájmu sebezáchovy by razantnější nátlak k přesunu rodičů (před tímhle) řešení bylo. Ale jen možná.  To taky záleží na vzdálenosti od ostatních sourozenců, nebo jiných možných pomocníků.  Někdy je to signál pro ostatní -já se postarám, mám to blíž-. A to, z vlastní zkušenosti,taky není úplně to pravé.

Nakonec nezbývá, než co nejvíc dohlédnout na personal nemocnice, aby o tatínka bylo adekvátně postaráno. Držím palce, to taky není záviděníhodná role.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 24. srpna 2021 10:53

KokoskaNezávidím ti v jaké jsi situaci. Lidi v pozdním věku už si spoustu věcí úplně nepřipouští a neuvědomují. Neumí správně vyhodnotit, že přes víkend sice viděla to peklo, ale když tam nebudeš ty nebo sestra, tak to bude její peklo. Zároveň si uvědomují, tu konečnost a mají zato, že když se nic nezmění (stěhování nebo nemocnice), tak se nic zásadního ještě neděje. Taky je tady pořád ten slib v dobrém i ve zlém a chtějí být splolu nejlépe až do konce. 

Zrovna minulý týden mi jedna paní vykládala, jak hrozný život už kolik roků má. Od 70 se starala denně o svoji maminku a tchýni. Maminka se dožila 97, tchýně 103. Každá chtěla bydlet ve svém a ona jezdila za každou do jiného města a jinde bydlela. Myslím loni obě zemřeli a peklo pokračuje. Manžel vyžaduje, aby se byt po tchýni neprodal a udržoval tak, jak je. Včetně květin, které tam neustále jezdí zalévat. Do toho se mezitím zhoršil ten manžel, kterého opečovává, nezvládá to a on v žádném případě nechce do nemocnice. Když už ho tam odvezli, tak podepsal reverz. A jelikož to má pořád před očima, jak to vypadalo, tak už ví, že to teď nezvládne. Přitom manžela by dali dokupy, není mu nic vážného, jenže on o tom nechce ani slyšet a nechce to řešit.