Přestalo mi chutnat kafe![]()
Stěžovací vlákno
V ložnici bych chladněji uvítala, ale to nejde, pokud má být jinde teplo.
Proč to nejde? Mám v obýváku 22° a v ložnici 17°. ![]()
SunEclipse no vzhledem k tomu, že v ložnici netopíme a máme tam tak o půl stupně míň než v sousedním obýváku tak proto
V relativně malém bytě je holt všude skoro stejně, no
Evaeva mám byt 42 m čtverečních...ledaže nemáte mezi ložnicí a obývákem dveře ![]()
SunEclipse máme, ale pohybujeme se mezi těmi pokoji. Plus ložnicí vedou ty trubky od topení, které nevypneš.
Já všechny ty argumenty okolo teploty uznávám, jen prostě my vnímáme, že mít teplo je normální, zatímco chladněji, třeba pod těch 22 je diskomfort. Když to srovnám s Japoncema, jim přijde normální mít doma chladněji, ač mají rádi teplo, ale mít doma teplo je (nad)komfort, prostě ne každý si to může dovolit. A ani mně nepřijde normální, že někdo třeba v zimě chodí doma v kraťasech a tričku s krátkým rukávem, dyť je zima, ne?
A ještě teda musím říct, že v Japonsku jsem za celou zimu neměla ani rýmu, tady mám furt něco..
Garfie chodit doma v kraťasech v zimě my taky nepřijde normální, na tolik bysme to tu ani nevytopili.
Mulen
nechutná mi kafe,víno a maso...asi jsem přečipovaná![]()
Evaeva Zrovna sedim v obyvaku v zateplenych leginach a mikine a pod dekou a vedle me sedici sambo ma triko s kratkym rukavem a kratasy.
Kolik mame stupnu nevim, nemame teplomer, ale obema je nam fajn.
my máme doma tak 21-22 , chodím v letních šatech, naboso, někdy když sedím je mi chladno,tak přijde na řadu svetr případně ponožky, Manžel kraťasy a tričko, někdy ponožky, topení máme na minimum a kdyz se venku víc ochladí a teplota nám sleze na dvacet , manžel by hned přidával na topení.. Teď trochu otočil a začíná chápat že bude lepší se vic oblíkat.V práci mám jednu kolegyni a ta je zimomřivá tak že když na mě sáhne, jako když na mě sáhne smrt a to tam máme mezi 22-25,a to už padám vedrem![]()
Monulinecenka no dobře, muž si taky vezme na podzim dlouhé kalhoty až ve chvíli, kdy já mám už i teplé ponožky
Já jsem v pohybu relativně horkokrevná, ale jakmile se zastavím, je to blbé.
Monulinecenka Asi tak
Zjistila jsem ovšem, že muž má sice hranici tepelného komfortu oproti mě posunutou, doma chodí celou zimu v tričku, zatímco já přidávám jednu vrstvu za druhou, venku bez bundy klidně i v listopadu, ale když vyhodnotí, že je chladno (většinou vlhké, lezavé počasí těsně nad nulou), snáší to mnohem hůř než já.
Som si sprala oblubeny kasmirovy rolák na veľkosť xxxs ![]()
SunEclipse já bych chtěla v ložnici zimu. Ale musím mít otevřený dveře, abych v noci slyšela děti. Dcera se budí skoro každou noc, nepřijde, ale volá mě. Když nereaguju (manžel nechal před měsícem oboje dveře zavřený), tak se vyřve úplně do hysterie a nemůže pak usnout... ![]()
Stěžuju si, že letos vůbec nezvládám zimu. Tmu vydrzim, ale to chladno mě zabíjí. Takže mám v bytě objektivně přetopeno, ale stejně mám tlustý ponožky a svetr a když si lehnu na gauč, tak ještě deku. Navíc mi vloni začal venku umrzat jeden prst na ruce, i v perovych rukavicich. Dneska to za něj vzal prst na noze. ![]()
Jen v noci bych hicem vypustila duši.
Garfie Já se považuju za zmrzlíka, ale podle toho, co vídám leckde, máme studený odchov. Na spaní 16 stupňů a tlustá peřina je ideál. V obytné části 20-21 stačí, ale máme podlahové topení, to konfort výrazně zvyšuje. Často přojdu někam, kde je horko a dusno, a přitom mi táhne na nohy.
Asi by vás překvapilo, kolik je pořád bytů, kde choděj lidi v trenkách, radiátory na plné pecky a k tomu okno dokořán. ![]()
Tabea A nepomohla by chůvička?
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.