Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Mulen
5032 příspěvků moje polička 09. ledna 2022 12:41

Přestalo mi chutnat kafe

Offline SunEclipse
3489 příspěvků moje polička 09. ledna 2022 12:48
Reakce na Evaeva:

V ložnici bych chladněji uvítala, ale to nejde, pokud má být jinde teplo.

​Proč to nejde? Mám v obýváku 22° a v ložnici 17°.  

Offline Mha
příspěvků moje polička 09. ledna 2022 13:34
Reakce na SunEclipse:

​Proč to nejde? Mám v obýváku 22° a v ložnici 17°.  

Mám v obýváku 21 a v ložnici 16° C.

Na chodbě asi 5 stupňů...

Online Evaeva
příspěvků moje polička 09. ledna 2022 14:04

SunEclipse no vzhledem k tomu, že v ložnici netopíme a máme tam tak o půl stupně míň než v sousedním obýváku tak protoV relativně malém bytě je holt všude skoro stejně, no

Online Evaeva
příspěvků moje polička 09. ledna 2022 14:04
Offline SunEclipse
3489 příspěvků moje polička 09. ledna 2022 14:05

Evaeva mám byt 42 m čtverečních...ledaže nemáte mezi ložnicí a obývákem dveře

Online Evaeva
příspěvků moje polička 09. ledna 2022 14:07

SunEclipse máme, ale pohybujeme se mezi těmi pokoji. Plus ložnicí vedou ty trubky od topení, které nevypneš. 

Offline Garfie
28580 příspěvků moje polička 09. ledna 2022 14:54

Já všechny ty argumenty okolo teploty uznávám, jen prostě my vnímáme, že mít teplo je normální, zatímco chladněji, třeba pod těch 22 je diskomfort. Když to srovnám s Japoncema, jim přijde normální mít doma chladněji, ač mají rádi teplo, ale mít doma teplo je (nad)komfort, prostě ne každý si to může dovolit. A ani mně nepřijde normální, že někdo třeba v zimě chodí doma v kraťasech a tričku s krátkým rukávem, dyť je zima, ne?  A ještě teda musím říct, že v Japonsku jsem za celou zimu neměla ani rýmu, tady mám furt něco..

Online Evaeva
příspěvků moje polička 09. ledna 2022 14:57

Garfie chodit doma v kraťasech v zimě my taky nepřijde normální, na tolik bysme to tu ani nevytopili.

Offline Maureen
příspěvků moje polička 09. ledna 2022 15:03

Mulen nechutná mi kafe,víno a maso...asi jsem přečipovaná

Offline Monulinecenka
409 příspěvků moje polička 09. ledna 2022 15:11

Evaeva Zrovna sedim v obyvaku v zateplenych leginach a mikine a pod dekou a vedle me sedici sambo ma triko s kratkym rukavem a kratasy. Kolik mame stupnu nevim, nemame teplomer, ale obema je nam fajn. 

Offline Vlm
897 příspěvků moje polička 09. ledna 2022 15:12

my máme doma tak 21-22 , chodím v letních šatech, naboso, někdy když sedím je mi chladno,tak přijde na řadu svetr případně ponožky, Manžel kraťasy a tričko, někdy ponožky, topení máme na minimum a kdyz se venku víc ochladí a teplota nám sleze na dvacet , manžel by hned přidával na topení.. Teď trochu otočil a začíná chápat že bude lepší se vic oblíkat.V práci mám jednu kolegyni a ta je zimomřivá tak že když na mě sáhne, jako když na mě sáhne smrt a to tam máme mezi 22-25,a to už padám vedrem

Online Evaeva
příspěvků moje polička 09. ledna 2022 15:22

Monulinecenka no dobře, muž si taky vezme na podzim dlouhé kalhoty až ve chvíli, kdy já mám už i teplé ponožkyJá jsem v pohybu relativně horkokrevná, ale jakmile se zastavím, je to blbé.

Offline Mulen
5032 příspěvků moje polička 09. ledna 2022 15:40

Evaeva Maureen doufám, že s covidem to odezni, chci se na nej zase tesit, rano i odpoledne :)

Maso mi naštěstí ještě chutna

Offline Jitka77
1941 příspěvků moje polička 09. ledna 2022 15:42

Monulinecenka Asi tak Zjistila jsem ovšem, že muž má sice hranici tepelného komfortu oproti mě posunutou, doma chodí celou zimu v tričku, zatímco já přidávám jednu vrstvu za druhou, venku bez bundy klidně i v listopadu, ale když vyhodnotí, že je chladno (většinou vlhké, lezavé počasí těsně nad nulou), snáší to mnohem hůř než já.

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 09. ledna 2022 17:39

Som si sprala oblubeny kasmirovy rolák na veľkosť xxxs

Offline Tabea
8141 příspěvků moje polička 09. ledna 2022 17:42

SunEclipse já bych chtěla v ložnici zimu. Ale musím mít otevřený dveře, abych v noci slyšela děti. Dcera se budí skoro každou noc, nepřijde, ale volá mě. Když nereaguju (manžel nechal před měsícem oboje dveře zavřený), tak se vyřve úplně do hysterie a nemůže pak usnout...

Offline Tabea
8141 příspěvků moje polička 09. ledna 2022 17:50

Stěžuju si, že letos vůbec nezvládám zimu. Tmu vydrzim, ale to chladno mě zabíjí. Takže mám v bytě objektivně přetopeno, ale stejně mám tlustý ponožky a svetr a když si lehnu na gauč, tak ještě deku. Navíc mi vloni začal venku umrzat jeden prst na ruce, i v perovych rukavicich. Dneska to za něj vzal prst na noze.
Jen v noci bych hicem vypustila duši. 

Offline Sweet Potato
40464 příspěvků moje polička 09. ledna 2022 18:05

Garfie Já se považuju za zmrzlíka, ale podle toho, co vídám leckde, máme studený odchov. Na spaní 16 stupňů a tlustá peřina je ideál. V obytné části 20-21 stačí, ale máme podlahové topení, to konfort výrazně zvyšuje. Často přojdu někam, kde je horko a dusno, a přitom mi táhne na nohy.

Asi by vás překvapilo, kolik je pořád bytů, kde choděj lidi v trenkách, radiátory na plné pecky a k tomu okno dokořán.

Offline Sweet Potato
40464 příspěvků moje polička 09. ledna 2022 18:06

Tabea A nepomohla by chůvička?