Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Zuzuli
3680 příspěvků moje polička 07. března 2023 08:24

711990 nekdy v dobe, kdy zakladala tenhle profil, jsem mela doma usoplene dite s teplotou a volala jsem doktorce, co s tim. Do telefonu mi doktorka nadiktovala fenistil na opuchle sliznice, pamycon do nosu... No tak jsem se zasmala a nic z toho nekoupila. U Lenky se mi libi, jak vsechno zdrojuje, drzi se EBM a ne zvykove mediciny a vyvraci zazite myty jako treba "zadni ryma".

Ale grafiku ma teda strasnou

Online continuity
42350 příspěvků moje polička 07. března 2023 08:42

Len tak ja mám v lekarničceba alergie něco jiného, ale dlouho jsem vozila kortikoidy (dokud mi neprošly). U tehle nárazových věci mi to nevadí, protože je to první pomoc jednou do roka. 

Offline moora
8663 příspěvků moje polička 07. března 2023 08:56

Zuzuli proc je zadni ryma mytus? Ja to zazila letos poprvy, bylo teda dost protivny.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 07. března 2023 08:59

moora já jsem to taky úplně nepochopila ani z toho postu. Ona tam psala, myslím, že to způsobují stejné viry, takže se to léčí stejně. To mi bylo jasné, ale ten diskomfort je jiný než u klasické rýmy.

Offline Zuzuli
3680 příspěvků moje polička 07. března 2023 09:06

moora mozna spis nez mytus spatne oznaceni. Neni ryma vepredu a ryma vzadu, ale jsou to opuchle sliznice 

Offline moora
8663 příspěvků moje polička 07. března 2023 09:36

Zuzuli aha, ja myslela, ze pojmem zadni ryma se oznacuje situace, kdy hleny misto nosem tecou do krku.

Offline Kokoska
34405 příspěvků moje polička 07. března 2023 09:49

Pavlena asi zalezi na ryme, pri uzivani mucosolvanu na kasel jsem rymu zkrotila az atb kapkama.

Offline Karja
44234 příspěvků moje polička 07. března 2023 09:50

Ja teda ten fenistil párkrát dávala. Ono když dítě několik hodin kašle a kašle a kašle a konce to nemá, nespí, tak je podle mého žádoucí to utlumit, protože nevyspale dítě se asi jentak neuzdraví. Jako ono asi záleží, kdo jak na to trpí, a je prostě noční kašel a noční kašel. Já ty noční kašle měla až teď po dětech dvakrát a jako to je absolutně zoufalý, takže objevení těch nočních prispavačů pro mě byl neskutečnej benefit. Chápu osvětu, to je hrozně důležitý, třeba aby se to nedavalo těm malejm miminkům a zbytečně při běžném nachlazení, třeba jak to popisuje Zuzuli, ale na nějaké plošné opovrhování těmito preparaty to po svých zkušenostech nevidím. 

Offline Pinot Noir
29641 příspěvků moje polička 07. března 2023 09:51
Reakce na moora:

Zuzuli aha, ja myslela, ze pojmem zadni ryma se oznacuje situace, kdy hleny misto nosem tecou do krku.

​Taková je u mě každá rýma. 

Offline Karja
44234 příspěvků moje polička 07. března 2023 09:53

Len Jo, já ten fenistil na alergie taky mám, velkamala občas mívá nějaké reakce jednou za půl roku těžko rict z čeho a na to mi to přijde vhodné.

Offline 711990
18294 příspěvků moje polička 07. března 2023 10:12

Karja hele a kdyby ti misto toho fenistilu/protazinu nekdo rekl, at das diteti prasky na spani, st se vyspi a nekasle, dala bys je? Je to totiz stejnej ucinek, proto se ty leky davaj. Ted to myslim jako opravdovou otazku.

Online continuity
42350 příspěvků moje polička 07. března 2023 10:46

Karja jenže ten fenistil je antihistaminikum první generace, mezitím máme čtvrtou. Jsou fakt lepší léky a to mluvím o těch volně prodejných. Já tam vidím tu výhodu, že je to v kapkách, takže se to dobře dávkuje dětem, ale Xyzal je taky sirup a taky dostupný pro děti od dvou let věku. Poraď se na ty alergologii nebo kam to chodíte. 

Offline notna
9270 příspěvků moje polička 07. března 2023 11:01

Zuzuli moora Pinot Noir Pojem zadní rýma znám taky jako označení, kdy rýma teče do krku a ne nosem. Na to trpěla hodně neteř, z nosu nic, ale párkrát za noc to pěkně vyzvracela.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 07. března 2023 11:24

Karja ono záleží, jaký kašel tlumíš, ten produktivní kašel by se moc tlumit neměl no. Tebe budí spíš ten suchý, ne? Taky už jsem klukům dávala aeirus při kašli na radu doktorky, ale úplně ideální to asi není.

Offline viktorka_od splavu
49114 příspěvků moje polička 07. března 2023 11:31

711990 tak detska nevlastniho syna mu davala bezne kodein, od skolkovyho veku. vzdycky vybral cely platicko. kdybych mu to sebrala, tak by me maminka prerazila:-)) fenistil mi proti tomu prijde uplny nic, u nas teda na nikoho ta antihistaminika nepusobi tlumive

Offline 711990
18294 příspěvků moje polička 07. března 2023 11:36

viktorka_od splavu ups:D u tech antihistaminik je to jen ten fenistil a prothazin, dokonce ten prothazin se prej pouziva u deti jako premedikace k uklidneni, to by nam asi mohly rict lokalni anesteziolozky:) 

Offline viktorka_od splavu
49114 příspěvků moje polička 07. března 2023 11:38

711990 jo, prothazin znam jako oblbovak ne antihistaminikum. fenistil nedela nic

Offline moora
8663 příspěvků moje polička 07. března 2023 11:43
Reakce na Pinot Noir:

​Taková je u mě každá rýma. 

​to te lituju. Ja to mela ted prvne v zivote a myslela jsem, ze vyskocim z kuze

Online Evaeva
příspěvků moje polička 07. března 2023 11:44

viktorka_od splavu jojo, ségra mívala fenistil na ekzém, taky jí to neuspávalo. Ale otázka je, jak to funguje, když už spíš, jestli ten spánek není tvrdší.

Online continuity
42350 příspěvků moje polička 07. března 2023 11:45

viktorka_od splavu asi jak komu. v letáku je to uvedeno jako velmi častý účinek. Podobně dithiaden - to je taky antihistaminikum a ono se to kolikrát dává na uklidnění. 

Jinak si myslím,že mezi kodeinem a fenistilem je ještě dost možnosti, jak ten kašel trochu tlumit. Ne všechno funguje na všechny, musí se to zkusit. Hlavně ten dráždivý kašel u běžné virózy netrvá déle než 2-3 dny. neříkám, že se musí trpět zbytečně, ale není to zas konec světa.