Emi Já jsem pro, aby se za pohlaví nedávaly žádný body nikomu, což je zároveň pro mě osobně i "naplnění" myšlenky feminismu.
![]()
Emi Já jsem pro, aby se za pohlaví nedávaly žádný body nikomu, což je zároveň pro mě osobně i "naplnění" myšlenky feminismu.
![]()
všichni !!! kolegové dostali (bez ohledu na pozici, odpracované roky) odměny v průměru o desítky procent vyšší než ženy. Došlo k veřejné diskuzi, kterou tehdejší šéfová uzavřela slovy, že my ženy si musíme uvědomit, že naši mužští kolegové jsou živitelé rodin, a proto jim vyšší plat náleží.
To je něco strašnýho!!!
Nedávno jsem koukala na film Vyrobeno v Dagenhamu, (celkem zábavnej i poučnej, doporučuju) kde řešili - spíš řešily - tu platovou rovnost... ovšem to se psal rok 1966 ![]()
barbucha Takže je na kandidátce zvýhodňuješ na základě pohlaví? Aha. Tak to jde prostě mimo můj světonázor.
Přijde mi to na stejným levelu, jako to nedávný obcházení covidovejch pravidel tady, co se fanouškům očkování zrovna nehodily do krámu ... samozřejmě s dobrým úmyslem, z těch "správných" duvodu a pro blaho společnosti. Mrk mrk.
barbucha i já, kroužkovala jsem jen ženy i jsem volila podle toho, kde jsou ženy které bych chtěla podpořit. Protože to že k lidem s různou výchozí pozicí budem přistupovat stejně podle mě neznamená rovnost. A taky protože jsou pro mě teď aktuální témata, která budou prosazovat spíše ženy.
A já se s diskriminací ve statní správě setkala. Když jsem k nám nastupovala, vedly to tam převážně starý brécy, které se obklopovaly mladými muži a ani se netajily tím že kriterium pro povýšení bylo právě toto. Postupně to ale tito mladí a pohlední muži převzali, a jako důkaz vděčnosti tyto starší dámy vyházeli a na jejich místa dosadili mladé ženy.![]()
Nestydím se přiznat, že zvýhodňuju. A to, ó hrůzo, v každejch volbách ![]()
Ale je to z důvodů, který jsem uvedla. Prostě z přesvědčení. Zjevně máme každá jinej světonázor, a je snad na tom něco špatnýho?
Protože to že k lidem s různou výchozí pozicí budem přistupovat stejně podle mě neznamená rovnost.
To je presne.
barbucha Neni, ja to jen konstatovala, což předpokládám taky můžu.
Jennyfor Emi mno, ani v IT to není spravedlivý. Ale přesně, jak píšete, člověk to zjistí buď náhodou nebo při povýšení. Minimálně vím ve dvou posledních zaměstnáních, že jsem měla méně než někteří chlapi, protože ti se pochlubili. Taky jsem jednou zažila velký šok pro povyšování, jeden z mých kolegů měl 2x takový plat než já. Při tom povýšení, jsem se dostala papírově lehce nad něj. A měla jsem podřízeného s platem takovým, ze mi ho ani neřekli ( asi abych nezáviděla).
V jiné práci se mě při odchodu tak 3xzcela vážně zeptali, jestli nepomůže, když mi přidají. Takže asi jsem tam taky byla pod cenou. ![]()
Sairon tak já to u sebe chápu tak, že bych jako stará čarodejnice už možná dávno letěla, kdybych ovšem nedělala práci, kterou nikdo dělat nechce a mě to naopak baví. Něco jako hovnocucař
v IT.
Kdybych dělala něco, kde je vzhled a mládí výhodou, tak bych asi měla zkušenosti jiné, to beru.
barbucha Já to viděla už v minulosti, fakt dobrý, jak páprdové ve Fordu ten chlup nepustí a nepustí. Přitom ten starej Ford byl takovej prozaměstnaneckej, třeba ta jeho myšlenka: Jeden spokojený zaměstnanec udělá víc práce, jak tři nespokojení zaměstnanci. No a kámošil s Adolfem, no.
Protože to že k lidem s různou výchozí pozicí budem přistupovat stejně podle mě neznamená rovnost.
S tím bych taky souhlasila. Ale já za tím vidím spíš to, že dám všem stejnou šanci a že se někomu, kdo třeba pečuje o dítě, nabídne flexibilní uvazek, HO apod., že se neslyšícímu uzpůsobí forma porad a vozíčkáři lokalizace kanclu. Ne že se někomu přičtou apriori dopředu body za to, že je žena/muž/ZTP/Rom/whatever.
MP Meri No a pak tu máme ještě rodinné příslušníky ve firmě, že. Všude kde jsem byla, docela časté.
Ono to nezastoupení žen (minimálně) v mocenských a rozhodovacích pozicích má i celospolečenské důsledky. Prostě representation matters.
MP Meri barbucha Byla to šéfka bestie, syndrom včelí královny jak vyšitý. Ještě přidám jeden z jejích památných výroků : "K mužům prostě přistupuji jinak; uvědomte si, že i doma se syny a manžely musíte jednat jinak než s dcerami." OK, jak to měla doma zařízeno, byla její věc, ale zdůvodňovat tím, že kolegyni seřvala za maličkost na první dobrou, kdežto chlapa shovívavě upozornila na "jistou nesrovnalost", mi připadalo mírně řečeno nepatřičné.
continuity Není no, zrovna nedávno jsem to probírala s kamarádkou z oboru, taky IT odvětví, dělali ona a její kolega na stejným projektu, stejně dlouho, žádný rozdíly ve výkonnosti a kvalitě, ale povýšení a víc peněz nabídli kolegovi, protože "chlapovi musí přidat, jinak jim uteče". A to je zrovna jinak firma, která mi vždycky přišla v oblasti nějaké rovnosti a diverzity na pracovišti dost napřed a osvícená, takže mě to fakt hodně šokovalo. Takovej pocit zmaru trochu, jakože když už i firma xy, tak jak to asi vypadá jinde...
Stejně tak mě loni v létě namíchl výzkum Online People (výcuc v článku na Seznamu), vidět ty rozdíly ve mzdách takhle pěkně vedle sebe v gráfku je trochu děsivý, a mám takový neblahý tušení, že kdybych se poptala kolegů z týmu, kolik berou, tak mě možná trefí šlak. No, trochu se to už nasčítalo, tak jsem si teďka na novej rok řekla o povýšení a držím si pěsti. :)
Pidepisuji všemi deseti.
MP Meri rozumím jak to myslíš a v záasadě souhlasím, ale myslím že toto lze aplikovat v případě, kdy máš před sebou soubor uchazečů se stejným pořadím. Pak nemá smysl vybrat jednoho jen proto že je žena. Vyberu toho nejlepšího a pak mu upravím podmínky. V případě voleb už ale pracuješ s tím, že mají to pořadí různé a ženy prostě na volitelných místech bývají málo. Takže pokud neuděláš nic, tj. nezvýhodníš cíleně tu ženu, tak už je uplně jedno co bys jí byla ochotná nabídnout, protože na to nedošáhne-
Jinak k těm ženám v politice, jak vnímáte to,co provedly Richterová a Pekarova-Adamova?
Za mě docela medvědí služba a to jsem jim fakt fandila.
continuity mě tím strašně zklamaly.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.