Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Jos
příspěvků moje polička 25. ledna 2022 15:49

continuity . Taky me namichly. 

Offline Bowle
606 příspěvků moje polička 25. ledna 2022 16:03

continuity co provedly? 

Offline Kokoska
35000 příspěvků moje polička 25. ledna 2022 16:08

Kdyz teda ta rovnost, proc kazdy rok vyplnuju statistiku, kde u kazde kolonky tykajici se poctu zamestnancu (celkem, dle veku, vzdelani, cinnosti) je "z toho zeny". Nemelo by to byt jedno?

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 25. ledna 2022 17:03

continuity zklamaly me hrozne moc. Presne ta medvedi sluzba pro zeny.

Stejne souhlasim i s nejakym predchozim postem. Podrizeny te zeny, ktera odesla na MD beze slova (ne, nema se omlouvat, jsme lidi ale aspon vysvetleni, jakesi predani a pod cekam), tuto zkusenost nese dal. A proste je to dalsi bod proti zene.

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 25. ledna 2022 17:04

Kokoska nemelo, protoze statistika, sleduje fsecko :) zbytek do celkovyho poctu jsou muzi. Ale klidne by tam mohlo byt "z toho muzi", to jo

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 25. ledna 2022 17:04

MP Meri v nekterych pripadech  to muze byt rozdilnym prichodem. V mem pripade prisli oba najednou.

Offline Lilly_Ku
4547 příspěvků moje polička 25. ledna 2022 17:07

moora zrovna to "z toho zeny" je dobry priklad toho, ze bezpriznakovy je muz :)

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 25. ledna 2022 17:10

Lilly_Ku ale vzdyt to pisu, ze to mohlo bejt z toho muzi (a nebo obecne xy muzu, xy zen). Ja ale reagovala na to, proc vubec vykazovat pohlavi zamestnancu

Offline notna
9459 příspěvků moje polička 25. ledna 2022 17:14

Kokoska Pro ne/zaměstnanost se dělají statistiky pro muže i pro ženy. Mě to tam nijak neudivuje. Zase kdyby tam bylo z toho muži, tak to někdo bude brát, že se z toho muži vyvyšují. Občas mě překvapí, co všechno může vadit. Nemyslím, že by to vadilo konkretně tobě. Já bych v tom vůbec nic neviděla. Mám i v odtaznících počet lidí a pak z toho do 18 let. Taky mi to nepřijde nijak divný, že se z té skupiny vyčlěnují nezletilí a zbytek jsou zletilí.

Offline Lilly_Ku
4547 příspěvků moje polička 25. ledna 2022 17:15
Reakce na moora:

Lilly_Ku ale vzdyt to pisu, ze to mohlo bejt z toho muzi (a nebo obecne xy muzu, xy zen). Ja ale reagovala na to, proc vubec vykazovat pohlavi zamestnancu

​Ja te neopravovala :) ano, mohlo by byt, ale typicky neni.

Online Garfie
28576 příspěvků moje polička 25. ledna 2022 17:17

continuity Absolutní souhlas, taky mě namíchly. Myslím, že už jsme to tu i probíraly? 

Offline Lilly_Ku
4547 příspěvků moje polička 25. ledna 2022 17:22
Reakce na Candance:

continuity zklamaly me hrozne moc. Presne ta medvedi sluzba pro zeny.

Stejne souhlasim i s nejakym predchozim postem. Podrizeny te zeny, ktera odesla na MD beze slova (ne, nema se omlouvat, jsme lidi ale aspon vysvetleni, jakesi predani a pod cekam), tuto zkusenost nese dal. A proste je to dalsi bod proti zene.

​Medvedi sluzba pro zeny to neni, at uz "provedly" cokoliv. 

Podle tveho pristupu se ty zeny, co neco dokazaly, se musi extra snazit, aby to tem ostatnim nedejboze nepokazily.

Napsala bys nekdy o chlapovi, ze to pokazil ostatnim muzum? Pokud ne, neznamena to, ze mas na zeny vyssi naroky? Zeny jsou uz tak znevyhodnene a timhle pristupem to maji jeste tezsi.

Tenhle fenomen byl teda popsanej i u migrantu, takze se to netyka jenom zen, ale je to obecnejsi jev.

Offline Lamicka
14199 příspěvků moje polička 25. ledna 2022 17:26

continuity myslim, ze na to narok mely, i tak jsou na vysokych pozicich, muzou plno veci ovlivnit a myslim, ze neni spatne otevrene rict, jsem i zena, matka, potrebuju vic casu na rodinu (Richterova), ale hrozne tim nabily zbrane kritikum (zvlast po kampani Zakrouzkuj zenu, ktera byla prilis gresivni a plno lidi akorat nastvala).

Offline Lav
383 příspěvků moje polička 25. ledna 2022 17:27

Hele a nebude třeba tohle duvod u Pekarove Adamove?  Vracíme se tím (nejspíš) teda zase na začátek diskuze. A možná právě součástí té rovnoprávnosti je i to přiznat si, že ty životní okolnosti úplně stejné pro obě pohlaví nebudou a naučit se s tím pracovat. 

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 25. ledna 2022 17:29

Lilly_Ku chtely prosadit zeny v politice, kasaly se a pak se vymluvi. 

O muzi bych to nenapsala, protoze tech tam je. Ale ony mely byt ty zeny, co budou videt.  A vzdaly to presne z duvodu, kvuli kterym pak zeny nikde nejsou. Zeny proste nemaji stejnou pozici a kazda takovato akce tomu nepomuze.

Kolik lidi nechce volit zeny, kolik jich ted volilo a kolik si priste rekne, ze zeny uz krouzkovat nebudou? Ja jsem krouzkovala a priznam, ze jsem se snazila uprednostnit zenu,pokud byla stejne/podobne odbornosti jako muz.Udelam to pri pristich volbach zas, ale nekdo uz ne.

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 25. ledna 2022 17:33

Lav ona to myslim i priznala, v tom pripade se ale nemela byt akce Zakrouzkuj zenu. 

Offline baltik
4989 příspěvků moje polička 25. ledna 2022 17:35

Emi celkem me desis vzhledem k blizici se 50. Cetla jsem o tom, ze je problem najit po tomto veku praci, ale nejak nejsem schopna pochopit proc, kdyz lidi proste chybi a soucasni mladi maji mnohem vyssi naroky na pracovni podminky a work-life balance. (Omlouvam se za zevseobecnovani). 

Jinak jestli jsi na pomezi IT, podivej se k czechitas, maji tam kursy, ktere by ti pomohli se tam posunout a nadnarodni IT firmy maji pak casto nastavene zvyhodnovani zen, protoze musi do roku xy mit nastaveny podil zen ve firme 

Offline continuity
43172 příspěvků moje polička 25. ledna 2022 17:36

Lamicka nárok na to měly, resp. samozřejmě neexistuje způsob jak je k tomu prinutit. Za mě ale platí to stejné jako u Farského. Měly to říct předem. 

Lilly_Ku v tomhle konkrétním případě by úplně stačilo, kdyby se snažily alespoň tak, jak průměrný chlap. po volebním vítězství stran, za které kandidovaly jako jasné monimantky na ministerstva, řekly, že to nedají vzhledem k rodině a bylo. 

Takže na sociálních věcech místo Richterově sedí Jurečka. Už tohle je strašné. 

Offline Lilly_Ku
4547 příspěvků moje polička 25. ledna 2022 17:40

Candance ja tady fakt nekdy nechapu, treba v tomhle pripade.

Takze na zeny ve verejnych pozicich klades jeste vyssi naroky nez na muze. Kde je teda pak ta rovnopravnost v pristupu?

Jako asi nemusim chapat vsechno, no.

Offline Lilly_Ku
4547 příspěvků moje polička 25. ledna 2022 17:41

continuity myslis kdyby se snazily aspon jako farsky? ;)