To kroužkování při volbách někoho, protože je žena, mě zaujalo. Teď mi vrtá hlavou. Kdyby muž řekl, že kroužkoval kandidáta, protože je to muž, nepřišlo by vám to šovinistické? Mně jo. Asi bych si o dotyčném nemyslela nic pěkného.
Stěžovací vlákno
Lilly_Ku jako o Farském si taky myslím svoje. Rozhodně ne to, že se chová jako průměrný politik.
continuity jo, ale z toho co pises usuzuju, ze si o nem myslis svoje jako o jedinci, ne jako o zastupci vsech chlapu.
Lilly_Ku chtely prosadit zeny v politice, kasaly se a pak se vymluvi.
O muzi bych to nenapsala, protoze tech tam je. Ale ony mely byt ty zeny, co budou videt. A vzdaly to presne z duvodu, kvuli kterym pak zeny nikde nejsou. Zeny proste nemaji stejnou pozici a kazda takovato akce tomu nepomuze.
Kolik lidi nechce volit zeny, kolik jich ted volilo a kolik si priste rekne, ze zeny uz krouzkovat nebudou? Ja jsem krouzkovala a priznam, ze jsem se snazila uprednostnit zenu,pokud byla stejne/podobne odbornosti jako muz.Udelam to pri pristich volbach zas, ale nekdo uz ne.
Nekroužkovala jsem ženy. Couvnutí Pekarové a Richterové mě naštvalo, ale vůbec jsem to nedávala do souvislosti s tím, že by to mohlo uškodit všeobecně ženám. jen si o těchto dvou kontrétních myslím, že vzhledem k tomu, jak dlouho se pohybují v politice, jim muselo být jasné, co to obnáší a věděly, že ministerské posty dělat nebudou. A to mi přijde jako podraz na voliče.
Asi na ne mam vyssi naroky. Ale ja je mam i na sebe proto, ze jako zena chci neco dokazat.
Pokud kandiduju (a ja je chapala, ze kandiduji jako budouci ministerky), inciativa Zakrouzkuj zenu a pak to vzdam ..
Proste zeny to maji horsi a pokud se chteji prosadit, tak musi zabrat vic. Muzeme o tom polemizovat, ale vetsinou to tak je. Ony dve nahraly tem chlapakum.
Ja napr.nedavno odmitla povyseni, kvuli rodine ale nikdy jsem nevystupovala, ze ano ano a pak vlastne ne.A jasne ze bych chtela.
Ja se hlavne neumim poradne vyjadrit. Dalsi to pak napisou v jedne vete.
Lilly_Ku Z této diskuze plyne, že JÁ to zobecňují na všechny ženy? No tak už nič asi. Asi se fakt neumím vyjádřit.
continuity ano, tvym vyjadrenim, ze takove zeny to kazi icostatnim, ta cela diskuze zacala. Ale uz se trochu tocime v kruhu, takze za sebe koncim
Candance takze protoze ty to mas tezsi, tak to musi mit tezsi i ostatni zeny?
Me nastvala jmenovite Pekarova, protoze jsem ji krouzkovala jako "tvar" strany, se kterou se programove nejvic shodnu a roky ji volim. Mam pocit, ze me jako volicku kapanek napalila a myslela bych si to i o muzi. Vubec to nevztahuju na zenskou otazku a je mi vlastne jedno, jake mela duvody. Mela byt transparentni rovnou. Tecka.
Lilly_Ku ne, nemusi to mit tezsi. Timto bych to skoncila.
já jsem teda ženy kroužkovala, normálně zaškrtávám celou kandidátku, jak je, ale když byly ty koalice. A kandidáty jsem neznala, pro zahraničí vylosováno Ustí, udán věk a zaměstnání, tak fajn, ale to mi s rozhodováním nepomáhá. Zakroužkovat ženy mi letos přišlo dobré a asi budu opakovat, i kdybych příště měla vybranou jednu stranu, pokud kandidát(k)y nebudu znát.
U Richterové mi přišlo, že by vzhledem k výsledkům Pirátů jako ministryně neprošla. U Pekarové jsem byla zklamaná. Myslím, že je dobře, že sněmovnu vede žena, ale to mohla být i nějaká jiná. Zatímco na ministryni jich moc jiných nemáme.
Když už tady byla zmínka o tom, že by to chtělo konečně ženu - prezidentku, tak kdyby se hypoteticky dostala do finále Bobošíková a třeba Michal Horáček nebo Petr Pavel, měla by být v duchu této debaty podpořena? Vzdělaná je, schopná ( všeho) taky a žena to prokazatelně je.
Řvousenka To jsem se úplně otřásla.
Ale myslím, že se vede debata v duchu "jsou dva se stejnou kvalifikací"-koho vyberu?
Řvousenka to je už jak ty etické otázky, jestli přehodit výhybku u vlaku, když pak vlak zajede stařenku místo školky na vycházce. ![]()
Řvousenka jsi mě předběhla, Bobošíkovou jsem chtěla taky vytáhnout, jen jsem ještě neměla čas to nějak zformulovat ![]()
Lilly_Ku dekuju moc, ze diskutujes, protoze pises presne to co bych psala ja![]()
To kroužkování při volbách někoho, protože je žena, mě zaujalo. Teď mi vrtá hlavou. Kdyby muž řekl, že kroužkoval kandidáta, protože je to muž, nepřišlo by vám to šovinistické? Mně jo. Asi bych si o dotyčném nemyslela nic pěkného.
![]()
baltik Děkuju, Czechitas znám, v posledních letech jsem u nich byla na několika kurzech. Hodně na sobě pracuju, spoustu věcí jsem si sama ve volném čase nastudovala do hloubky a mám za sebou i viditelné výsledky, jenže to pořád nestačí. A byla jsem i na tom pracovním veletrhu od Czechitas, odborníky jsem tam zaujala, jejich HR pak ne.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.