Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline continuity
43172 příspěvků moje polička 25. ledna 2022 21:55

Emi nevím kam v tom IT směrujes, jen že Czechitas má spoustu kurzu zaměřených na programování a vývoj a v tvém věku od toho utíkají i staří harcovníci, protože je to dost otrocina. 

Nevim jaké je tvé původní zaměření, ale myslím si, že na rozhraní IT a čehokoliv je analýza byznys požadavků pro ty vývojáře. To by mi dávalo smysl, potřebuje to zkušeného znalce procesu schopného komunikovat s byznysem a přepsat to do IT požadavků. Vyžaduje to ale analytika, co má k tomu trochu předpoklady. Naučit se to lze, ale je to pak takové ulepene, nebo jak to nazvat. 

Lze ještě začít u testování, ale z cílem se někam posunout. Rozhodně bych do toho nešla s cílemlem tam zustat. 

Pokud umíš dobře matiku a štatistiku, dá se uvažovat o datové analýze, opět z pohledu tvého primárního business zaměření. 

Prostě v tom IT musíš prodat to, co už teď umíš a to není IT, ale ten byznys pohled, který těm klukům s technickou školou často chybí. 

Offline 711990
18320 příspěvků moje polička 25. ledna 2022 21:57

continuity to co popisujes, by stoprocentne Emi delat mohla, ale jako juniora ji na HR zamitnou, protoze na to vetsina korporatu nabira lidi tak do 30, po skole a s nulovejma zkusenostma:( a je hodne tezky presvedcit manazery o tom, ze starsi clovek nez je cerstvy absolvent, by jim dodal i mnohem lepsi diverzitu do tymu a treba taky uplne jiny pohled na vec. 

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 25. ledna 2022 22:42
Reakce na Lilly_Ku:

​Medvedi sluzba pro zeny to neni, at uz "provedly" cokoliv. 

Podle tveho pristupu se ty zeny, co neco dokazaly, se musi extra snazit, aby to tem ostatnim nedejboze nepokazily.

Napsala bys nekdy o chlapovi, ze to pokazil ostatnim muzum? Pokud ne, neznamena to, ze mas na zeny vyssi naroky? Zeny jsou uz tak znevyhodnene a timhle pristupem to maji jeste tezsi.

Tenhle fenomen byl teda popsanej i u migrantu, takze se to netyka jenom zen, ale je to obecnejsi jev.

​naprosto souhlasím, a nejen s tímto citovaným příspěvkem...

Offline continuity
43172 příspěvků moje polička 26. ledna 2022 09:15

Tak jsem se právě pohádala se správkyni daně. 10 let dělali domicily na registračních na počkání, teď si to vyminily, že to budou dělat správci a teď mi baba vynadala, co tam chci, ať si to dám na podatelňu, ona má na to 30 dní ( loni jsem to udělala, 2x to pošta ztratila, neměla jsem daně v pořádku ještě v září ). Hlavně, že to dělám deset let a vždy to šlo na počkání. 

Přitom to lejstro potřebuji jen kvůli tomu, aby mi vystavili Slováci jinej papír, bez kterého to český finančák neumí uzavřít.

Naštěstí paní z registraci byla hodná, že mi to teda vystaví ona.  

Offline barbucha blogger
35890 příspěvků moje polička 26. ledna 2022 09:23
Reakce na continuity:

Jinak k těm ženám v politice, jak vnímáte to,co provedly Richterová a Pekarova-Adamova?

Za mě docela medvědí služba a to jsem jim fakt fandila. 

​No a komu proved medvědí službu Farský?!

(ne že by mi tetiny zle nehnuly žlučí a ihned jsem je zkritizovala všude, kam jsem jen dosáhla, ale  pohlaví jsem teda do souvislosti nedávala)

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 26. ledna 2022 09:24

continuity Víš čeho se bojí zlatá rybka nejvíc? Že ji chytí český úředník a nebo hluchoněmý. S oběma je totiž strašná domluva.

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 26. ledna 2022 09:28

Kan

Zadali jsme pudni fond o vyneti casti pozemku, z louky by byl stavebni. Udelali jsme si zpravu, co chtel pozemkac, ten rekl ok, nase vyjadreni spolecne s vasi zprávou poslete do Javornika. No a borec nam oznamil, ze to takhle nejde, ze mu mame dodat prvne stavebni projekt se vsim vsudy a na zaklade toho on nam povoli vyjmuti. Na nase namitky, ze projekt nemame, neb na miste se bude stavet kdo vi co nejdriv za 5 let, byl hluchy. Krasa. 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 26. ledna 2022 09:58

rasaNori No já chtěla zaplatit hrobové místo, které je na moji mamku a taky to nejde, prý hotově pouze ten, na koho je to napsané. Maj svoje postupy a důvody tohoto rozhodnutí tají.

Offline Aranel
6621 příspěvků moje polička 26. ledna 2022 10:05

Kan U toho hrobového místa to je teda extra pikantní

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 26. ledna 2022 10:08

Kan promin ale

Offline Emi
1116 příspěvků moje polička 26. ledna 2022 10:54

continuity Vyhodnotila jsem to stejně, asi bych nejspíš mohla dělat analýzu business požadavků nebo datovou analýzu, s obojím už mám i nějaké zkušenosti. Mé hlavní zaměření je účetnictví, znalosti z něj jsem využívala i při práci v risku nebo auditu. Pracovala jsem na spoustě projektů, některé jsem sama řídila. Testování dělat nechci, ale zajímá mě, příležitostně chci jít na nějaké školení. 

Na zcela juniorní pozici se hlásit nechci, stejně jako 711990 bych to považovala za ztrátu času, stejně mě na ni nikdo kvůli mému věku nepřijme. 

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 26. ledna 2022 11:08

Lilly_Ku

Mě ještě hodně vytáčí mansplaining. V práci se s tím setkávám. Dělám v IT, v týmu jsem jediná žena. Jednáme se zákazníkem, přednesu nějaký nápad (fakt nekuňkám), žádná reakce, to stejné řekne za půl hodiny kolega a všeobecné nadšení, plácání po zádech, jak to krásně vymyslel.
A taky se mi stává, že jsem naopak jako žena vnímána "pozitivně", ale z důvodu sexismu. Takže takové to pomrkávání, těšíme se na spolupráci s vámi (+ významné pohledy, náznaky, div ne slintání).
Neskutečně mě s.re a unavuje, že se musím snažit daleko víc jak kolegové, abych si získala důvěru zákazníků.

Offline Garfie
28576 příspěvků moje polička 26. ledna 2022 11:28

nonemy To co popisuješ, je teda pěkné peklo!!

A jinak jsem ráda, že tě vidím, představ si, že jsem si na tebe zrovna dnes ráno bezdůvodně vzpomněla. Napadlo mě, že už jsem tě tady dlouho nezahlédla. :-) 

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 26. ledna 2022 11:35

Garfie Nestíhám dočítat, většinou dočtu jedno vlákno a na to, co bych chtěla, nebo mohla reagovat, už nemá smysl, protože jste dál :) Makám jak šroubek, abych si zasloužila tu důvěru zákazníků (no abych nepřeháněla, dnes jsem v pracovní době upekla jablečný koláč :D a večer to zase budu dohánět :) ) Ale na únorový sraz se moc těším, tak budu doufat, že klapne a Tebe bych tam samozřejmě moc ráda viděla! A doufám, že tam holkám budu moct popřát ke všem těm radostným událostem, protože to jsem tady taky nestihla a radši už nechala osobně :)

Offline Garfie
28576 příspěvků moje polička 26. ledna 2022 11:41

nonemy Já s tím únorem moc nepočítám, ale pochopitelně je šance, že budu únorem tak znechucená (což obvykle bývám), že to pojmu jako nějaké povyražení v šedi únorových dnů!

Offline Bledule
4711 příspěvků moje polička 26. ledna 2022 11:48

Kan Děkuji. Připomněla jsi mi, že mám volat na úřad, abych zaplatila hrob na další tři roky.

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 26. ledna 2022 11:57

nonemy

To jsme se asi nepochopily. Ani s lilly.

Me to tez stve. To, ze zena musi casto udelat vic, je v soucasne dobe fakt. Udela vic  a casto se to neprojevi. Proto podle me je velka skoda, ze to vzdaly. Mozna mohly pomoci tem dalsim zenam stejne schopnym jako muzi.

Ja jsem ale stejne nastvana na Farskeho. Kvuli zmenam, co mely prijit a od nej neprijdou.

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 26. ledna 2022 12:00

Garfie jak to vypada s odjezdem?

Online Janulik03
20294 příspěvků moje polička 26. ledna 2022 12:02

K sexizmu, jeden z vela dovodov pre o skoncit bolo aj toto. Nastupujuci chlap po mne ktoreho som zaucila, dostal o 50%!!! vacsi plat ako som mala dovtedy, prezradila mi to kamaratka uctovnicka. No tak mbe uz to bolo jedno, chlap odisiel tesne po prvom ostrom audite ktory bol evidentne nad jeho schopnosti a viem ze doteraz sa nikde neuchytil. Keby toho xovtedy nebolo na mna tak vela, keby som nemusela bojovat s vedenim o kazky krok, keby keby keby, nebolo by to malo na mna taky zly dopad . A taky jeden z prikladov. Automotiv je hodne muzske prostredie co sa tyka techniky takze pri jednom jednani s managerom buduceho zakaznika ma na jednanie privuezol sofer. Uz uvitanie bolo take ze  uvital sofera miesto mna, nepredpokladal ze by na jednanie prisla baba a ked tk zistil bol velmi velmi neprijemny az arogantny. No musela som sa hodne premahat. Ja viem ze to nemusi byt pravidlom, ale skonahle sa musem riesit technicky problem, vacsinou som tam bola jedina zena a niekedy to teda budilo v muzoch tendenciu nebrat moje reci vazne .Samozrejme

nie vzdy, ale castejsie ako kde sa nerobil rozdiel. 

Offline Garfie
28576 příspěvků moje polička 26. ledna 2022 12:13

Candance  Pořád stejně. Mimochodem, letenku jsem měla na zítřek. Oficiálně a 100% je uzavřeno do konce února. Teď sice nějaká japonská asociace průmyslu nebo někdo takový, napsala vládě otevřený dopis, ve kterém požaduje uvolnění hranic pro zahraniční pracovníky, ale obecně Japoncům je to dost ukradené, takže těžko říct, jak se k tomu vláda postaví. Současný premiér je prý dost populista. 

Firma momentálně zkouší zformulovat novou žádost tak, že je muž "školitel", protože profesorská víz se přidělují, ale sami říkali, že je ministerstvo zřejmě odbyde tím, že firemní školitel může školit online. 

Jo a krátkodobá víza pro příbuzné Japonců už se přidělují.