Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Online Kokoska
34993 příspěvků moje polička 30. května 2022 11:59

MP Meri to je teda dost drsny. A zajimalo by me, jaky uvede duvody pro interrupci, kdyz je vsechno v poradku. A ktery gynekolog ji to podepise. 

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 30. května 2022 12:00

Vari To se nabízí samo, ale ne, nebylo to Brno. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. května 2022 12:06

Kokoska "nárok" na interupci máš bez důvodu, ne? Něco se teda platí. Ale taky mi to přijde drsný.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 30. května 2022 12:07

MP Meri O dvojčatech jsem neslyšela, ale že se „darovalo" dítě bezdětné příbuzné vím.

Offline DruI
5587 příspěvků moje polička 30. května 2022 12:11

MP Meri Tak já teda v případě, že to těhotenství není třeba úplně plánované, docela chápu, že ta vícečetnost nakloní váhy na stranu interupce. Ono i jedno dítě je záhul a holt někdo vyhodnotí, že by jich víc najednou prostě nezvládl.

Offline viktorka_od splavu
49357 příspěvků moje polička 30. května 2022 12:17
Online Kokoska
34993 příspěvků moje polička 30. května 2022 12:20

Evaeva Ani nevim, myslela jsem, ze nejake lejstro na to porad je. Ne ze by to nekdo musel schvalovat a rozhodovat jestli jo nebo ne, ale ze se nejak ta vule pisemne projevuje. 

Online Kokoska
34993 příspěvků moje polička 30. května 2022 12:21
Offline 711990
18320 příspěvků moje polička 30. května 2022 12:21

Kokoska na potrat do 12.tydne muzes z jakyhokoliv duvodu prece. Resp jen se to zaeviduje, ale zadnej duvod neuvadis.

Jinak delaj se i redukce, ze se veme jenom jeden plod, kdyz je to mozny, ale je to samozrejme riskantni. Holka, ke ktery jsem chodila na kosmetiku, cekala s rocnim odstupem od prvniho ditete druhy a byly to dvojcata. A i kdyz do toho nakonec sla se vsim vsudy, tak rikala ze prvni jeji reakci u doktorky bylo, ze chce jit na potrat.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 30. května 2022 12:23

DruI Já věřím tomu, že pro dost lidí můžou být potenciální dvojčata i finanční gamechanger ... prostě legální to je a důvod může mít každej (dikybohu) jakej chce. Ožehavý téma je to samozřejmě vždycky, já se to ani moc nesnažim pochopit, prostě respektuju, že se lidi rozhodující podle sebe.

Jen tady mi to zdůvodnění dvojčata pryč, čekám na jedno přišlo tak jako ... mimo, ale co už.

Online Kokoska
34993 příspěvků moje polička 30. května 2022 12:24

711990 hele, nastesti to nemam potrebu vedet, proste jsem myslela, ze k tomu potrebujes minimalne nejakou zadanku o zakrok od gynekologa, kdyz ani na blbej rtg s kolenem nemuzu nakracet jen tak z ulice.

Offline DruI
5587 příspěvků moje polička 30. května 2022 12:28

MP Meri No, ten tvůj příklad je opravdu, řekněme zvláštní, no. Já bych to takhle udělat nedokázala, ale holt lidé jsou různí. A jak píšeš, naštěstí se u nás každý může svobodně rozhodnout.

Offline Vari
2220 příspěvků moje polička 30. května 2022 12:32

MP Meri Je vic typu dvojcat, ten s jednou placentou a s jednim plodovym obalem je silene rizikovej a nekteri lekari v tomto pripade doporucuji interupci. Ja i pochopim, ze nekdo radsi zvoli interupci, ale nechapu, ze se jich vzda nebo ze si necha jen jedno, to uz nechapu vubec.

Offline 711990
18320 příspěvků moje polička 30. května 2022 12:42

Kokoska no jasny, fungovat by to melo tak, ze se vyplni nejakej papir a ten se uschova pro evidenci. A je fakt, ze u doktorky vzdycky v ceniku ctu, ze si uctje poplatek za vyplneni zadosti o umele ukonceni tehotenstvi, takze asi neco sepsat musi, ale doufam pevne, ze se nepta na duvod. 

Online Kokoska
34993 příspěvků moje polička 30. května 2022 13:47

711990 nojo, ja jsem ten prvni prispevek napsala dost blbe. 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 30. května 2022 14:03

Kokoska Taky si myslím. Kamarádka adoptovala roční dítě a ještě za rok nebyl od bio matky podepsaný papír, že se ho teda vzdává. Je to sice jiná situace, ale čekala bych taky písemný souhlas.

Offline Pavlena
6920 příspěvků moje polička 30. května 2022 14:09

Kan kamaradka v podobne situaci a myslim ten rok ma biomatka na rozmysleni se a muze chtit dite zpet. Byli rok snad jen pestouni. 

Online Kokoska
34993 příspěvků moje polička 30. května 2022 14:10

Kan myslela jsem, ze k trvale adopci se muzou davat jen deti, kde uz to od biologicke matky podepsane je? Aspon se rikalo, ze v detskych domovech jsou deti, ktere by rad nekdo adoptoval, ale nejde to, protoze bud o ne rodic aspon jednou za cas projevi zajem treba jen dopisem, nebo odmitne podepsat ten "vzdavaci" dokument.

Offline dzizisketa
8966 příspěvků moje polička 30. května 2022 14:12
Reakce na Kokoska:

Kan myslela jsem, ze k trvale adopci se muzou davat jen deti, kde uz to od biologicke matky podepsane je? Aspon se rikalo, ze v detskych domovech jsou deti, ktere by rad nekdo adoptoval, ale nejde to, protoze bud o ne rodic aspon jednou za cas projevi zajem treba jen dopisem, nebo odmitne podepsat ten "vzdavaci" dokument.

​Nebo jsou to děti hendikepované a romského původu. Ty zůstávají, i když jsou právně volné.

Offline DruI
5587 příspěvků moje polička 30. května 2022 14:16

Kokoska no ona je tam nějaká ta lhůta na rozmyšlenou a řekla bych že dost lidí jde do toho, že jsou nejdřív oficiálně jen pěstouni a adoptují až ve chvíli, kdy to jde. Kamarádi takhle adoptovali chlapečka snad po roce a půl co u nich byl.