Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. května 2022 14:19

711990 žádost ti asi napsat musí a nepřijde mi ani špatně, aby se na důvod zeptal. Ale tím by to mělo hasnout, no.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 30. května 2022 14:22

Děti jsou buďto právně volné, nebo (zatím) nevolné.

Rodiče jdou buďto do adopce (právně volného dítěte), nebo do pěstounství (a následně do adopce). Adoptovat lze jen právně volné dítě.

dzizisketa Ano. A moje nová poloromská sestra je úplně boží  Jak kdyby u nás byla odvzdycky. Totálně ji žerem všichni

Offline Vari
2220 příspěvků moje polička 30. května 2022 14:29

MP Meri A sestricku adoptovali nebo ji maji v pestounsky peci?

Ja byla jeden cas v kontaktu s docasnou pestounkou, co si brala nedonoseny deti fetacek a teda respekt, to je naprosto silenej masakr, tahle forma nahradni rodinne pece by se mela maximalne podporovat, ja tyhle lidi povazuju za andely.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. května 2022 14:36

Vari ty ženy, které se dočasně starají o malá miminka, mají můj neskonalý obdiv. Musí to být neskutečně náročné, je to důležitá práce

Offline Vari
2220 příspěvků moje polička 30. května 2022 14:40

Evaeva Navic tahle si nebrala zadna bezproblemova detatka, ale nedonosence s ruznymi syndromy, abstinencnimi priznaky, trpici nespavosti, musi s nimi poctive rehabilitovat. Obdivuju ji i jejiho manzela. Psala mi, ze si vzdycky da mezi detma tak dva tejdny pauzu, aby se vyspala a jede si pro dalsi miminko. Nedovedu si predstavit, ze by tyhle deti byly v kojenaku, tam se jim ty sestricky takhle venovat proste nemuzou.

Online Kokoska
34993 příspěvků moje polička 30. května 2022 14:52

Vari a do kdy ty deti u sebe ma? 

Online Potrefenáhusa
38877 příspěvků moje polička 30. května 2022 14:54

MP Meri ta adopce i právně volného ditete ale taky myslím není okamžitě hned? Ze je tam nějaká mezifaze? 

Offline Vari
2220 příspěvků moje polička 30. května 2022 14:56

Kokoska Kdyz jsem si s ni psala, tak doma mela osmimesicni slecnu, ktere uz kraj hledal nahradni rodinu a tu si brala rovnou z porodnice. 

Online Kokoska
34993 příspěvků moje polička 30. května 2022 14:59

Vari takze nez se pro ne najde nova rodina? To musi byt dost tezky, kdyz to miminko vypipla a po takove dobe odevzda. Ale klobouk dolu.

Offline Vari
2220 příspěvků moje polička 30. května 2022 15:03

Kokoska Ted koukam, ze ta prechodna pestounska pece je max. na rok, pak se to dite vraci do puvodni rodiny nebo se resi nejaka jina nahradni rodinna pece.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. května 2022 15:04

Kokoska ti přechodní pěstouni by ho měli mít než se najde rodina. Taky mi to přijde hodně těžké. Ale to předávání mám pocit by v ideálním případě mělo probíhat postupně, taky to dítě dostane svoje věci, na které je zvyklé, nová rodina bude znát jeho režim,... Ale vůbec si to nedovedu představit, to označení anděl dost sedí.

Offline Vari
2220 příspěvků moje polička 30. května 2022 15:14

Potrefenáhusa Neni, ony jsou v obcanskym zakoniku dany ruzne lhuty, ktere zkratit nejde. I kdyz vsechno klapne jak ma, tak se dite adoptuje cca v roce. Ale v peci svych budoucich adoptivnich rodicu muze bejt klidne uz porodnice, znam pripad, kdy maminka byla s detatkem uz v porodnici, jen je to proste riskantni, biomatka muze dat souhlas s osvojenim nejdriv za sest tejdnu po porodu.

Online Kokoska
34993 příspěvků moje polička 30. května 2022 15:14

Vari Evaeva je to teda uctyhodne, je fajn, ze jsou takovi lide.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 30. května 2022 15:15
Reakce na Vari:

MP Meri A sestricku adoptovali nebo ji maji v pestounsky peci?

Ja byla jeden cas v kontaktu s docasnou pestounkou, co si brala nedonoseny deti fetacek a teda respekt, to je naprosto silenej masakr, tahle forma nahradni rodinne pece by se mela maximalne podporovat, ja tyhle lidi povazuju za andely.

​Adopce, právně volná byla v te době už dva roky, ale nikdo ji nechtěl (Skrz poloromský původ, jinak je bez hendikepu. Paradoxně má mimochodem pleť světlejší, než můj táta v létě)

Pribuznou, co děla pěstounku, mám take, v Anglii teda. To se myslím dá zvládnout jen s tím, ze k tomu pristupujes sice s láskou, ale opravdu jako k povolání. Ona je původně učitelka MŠ, pak začala dělat toto.

Offline Vari
2220 příspěvků moje polička 30. května 2022 15:16

Kokoska Mne prijde hezky, ze si pestouni berou i dvojcatka, ze ti sourozenci nejsou nejsou oddeleni a jsou spolu.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 30. května 2022 15:17
Reakce na Potrefenáhusa:

MP Meri ta adopce i právně volného ditete ale taky myslím není okamžitě hned? Ze je tam nějaká mezifaze? 

​U toho právně volného dítěte je to celkem rychle, žádná vysloveně mezifáze tam není, jen musí proběhnout soud o svěření do péče. Ale pokud je vše v pořádku (právně volné dítě + všechny posudky), je to spis formalita.

Offline Vari
2220 příspěvků moje polička 30. května 2022 15:18

MP Meri A to byla celou dobu v kojenaku nebo v detskym domove? 

Online Kokoska
34993 příspěvků moje polička 30. května 2022 15:19

Vari no to teda!

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 30. května 2022 15:22

Vari V kojeňáku.

Offline Vari
2220 příspěvků moje polička 30. května 2022 15:24

MP Meri Chudak mala. :-( Pritom na dite se ceka dlouho, jen holt vetsina chce dite vetsinovyho etnika do jednoho roku veku. :-(