Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 26. června 2022 10:37

Evaeva nojo, jsou dva typy dětí, moje dcera je ten druhý

Tím snadnějším umístěním jsem myslela to, že se v osmi letech doufám lépe vyrovná s neznámým  prostředím (= nebude ležet na zemi a řvát nechceš nechceš). Naše školka naštěstí jede nonstop, takže to teď a vlastně ani příští rok nemusím řešit. Uf.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. června 2022 10:42

Mohučanka chápu! On by taky jen tak někam nešel, ale sem chodí od roku cvičit a od dvou do miniškolky, takže to prostředí zná. Letos jde i s dětmi od švagrové, tak žádný problém neočekávám. Naše školka je zrovna letos taky jedna z těch dvou, co 14 dní v létě běží, ale když to nepotřebuju, tak ho tam hlásit nechci. Ale znamená to, že až to potřebovat budu, nejspíš poběží jiná

Offline brrr
12342 příspěvků moje polička 26. června 2022 10:48

Catherinne dzizisketa Pinot Noir stes Dík za tipy, zkusím nejdřív zabrousit do pánských oddělení. Ten Cityzrn vypadá dobře, ale na to, že v tom triku budu tahat hlínu, případně bahno nebo jiná pekla, je drahý.

Offline brrr
12342 příspěvků moje polička 26. června 2022 10:52

JankaM Tábor, jezdí už od první třídy na 14 dní, příměsťák, prarodiče. My rodiče máme dovolenou každý týden jen s dětma a týden dohromady. Ale kluci jsou už větší a už jsou radši bez dozoru. Stačí jen nakrmit, takže babička zvládá i čtyři děti.

Offline Černá kočka
1773 příspěvků moje polička 26. června 2022 10:59

brrr Hodně dlouhé měl v nabídce GAP.

Offline Emi
1116 příspěvků moje polička 26. června 2022 10:59

brrr Levnější normálně dlouhá trička mám z Reserved, Deathlonu a Tchiba, kupuju dámská a v Tchibo i dětská. 

Offline Potrefenáhusa
38872 příspěvků moje polička 26. června 2022 11:03

brrr pansky z ms strašně zere do dylky susicka, bratranec je zatvrzele nosi na doma a já se musím vzdycky smat, jak mu to konci v půlce břicha 

Offline Garfie
28568 příspěvků moje polička 26. června 2022 11:04

brrr Kupuj si pánská nejmenší, ale je to pruda!! :-/

JankaM Já tě tak moc lituju. :-( To jsou takové otravné a zbytečné věci, viď? :-( 

Moje sestřenice se třemi dětmi neměla přes léto ani školku, brali si s mužel dovolenou na střídačku, takže jako rodina se vůbec nepotkali. 

Offline brrr
12342 příspěvků moje polička 26. června 2022 11:54

Emi Z Reserved nějáká mám a právě jsou krátká. Mi dost z délky trika teda padne na prsa.

Potrefenáhusa MS mám stejně z ruky a myslím, že seženu levnější.

Garfie Zkusím ta pánská, ale já chtěla i trochu výstřih Třeba mi půjdou ty pánská trika s vystřihem do V, která na chlapech nesnáším.

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 26. června 2022 11:56

Gatita ta , co jsem vybrala pro krtečka, to má stejně. Dětská skupina oficiálně funguje od rána do 13hod a odpoledne je tzv. Dětský klubík,  za který si doplacis navíc.

A tady je tak mizerný výběr dětských skupin, že snesitelne dostupné jsou pro me dvě,  z toho ta druhá neumožňuje žádný adaptační proces, ale rovnou tam to škvrně musím strčit samotné, bez nějakého zvykani si. Takže jsem musela přistoupit tady na tu vyčuranost.  Ale nejsem tam ani.moc nadšená z těch tet, tak dost přemýšlím jestli mi to za to stojí. 

Kora tak zvládnout lze hodně věcí.  Kdybych nacpala obě děti do školky a jeslí od 7 od rána a vyzvedavala je v 5, tak taky zvládnu celý úvazek. Ale doba už je naštěstí jinde, a když nemusím,tak pro ně nechci režim,  že budou doma jen na spaní. 

Offline Bledule
4711 příspěvků moje polička 26. června 2022 12:21

brrr Zkoušela jsi KIK? Já odtamtud nějaká levná dámská trika mám a nejsou až tak krátké. I když nevím, jetli tam neplatí přímá úměra, čím širší, tím delší, a já kupuju velké velikosti, neboť jsem tlustá. Jinak pánská trika to jistí. 

Offline Kora
příspěvků moje polička 26. června 2022 14:07

Sairon nechápu poznámku, že doba je jinde. Na tom, že plný úvazek mít musíš,  protože to jinak finančně nedáš,  doba nic nemění.

Offline Kora
příspěvků moje polička 26. června 2022 14:14

Potrefenáhusa možná,  ale ona taky chodila do práce,  často jsem viděla, jak je z toho unavená a nejradši by to nedělala,  takže jsem se snažila ji využívat co nejmíň.  

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. června 2022 14:31

Kora když musíš, tak musíš. A ani tolik neřešíš, že třeba ráno děti brečí, protože odpověď na otázku jestli ti to za to stojí je jasná. Ale když člověk nemusí, tak zvažuje různé možnosti, benefity jednotlivých variant,... V tomhle je doba pořád stejná, akorát těch možností pro nejmenší děti je víc.

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 26. června 2022 15:10

Kora

Podle mě je doba jinde v tom, že dřív se prostě dítě dalo v urcitem veku do jeslí/školky a matka mazala do prace na celý úvazek a nikoho ani nenapadlo, že by to mohlo být jinak. Dnes aspoň v teoretické rovině je těch možností zkrácených a jiných flexibilních uvazku větší. I různých forem péče o dítě. 

Pokud je to nutnost finanční, tak to je něco jiného, proto jsem tam psala "když nemusím " což si myslím že  je případ zdejšího uživatelek, co ty zkrácené úvazky řeší. Že máme ten luxus v tom,  že si můžeme dovolit trávit víc času s dítětem za cenu nižšího výdělku.

Já třeba muže mám, ale prakticky s ním nemůžu co se týká rozvozu do školek počítat,  protože jezdí do prace 70km na opačnou stranu než máme školky a já práci. Jako jo, mohl by si zkrátit úvazek on, aby se na tom.rozvozu více podílel, ale aktuálně je pro nás ekonomicky výhodnější,  když si ho u zaměstnavatele vyjednám já. 

Offline Kammila
771 příspěvků moje polička 26. června 2022 15:20

Sairon zdejší příspěvky mají shodný podtext v tom, že zaměstnavatelům se do zkrácených úvazků moc nechce a zdejším diskutujícím se zase moc nechce na plný úvazek. Ovšem možnost výběru je (doufám) na obou stranách. Zaměstnavatel tedy dá přednost raději žádné zaměstnankyni než té na zkrácený úvazek nebo té na plný a za tuto volbu je v mnohých zdejších příspěvcích kritizován. Doba je ale jinde pro obě strany, že. 

Offline Potrefenáhusa
38872 příspěvků moje polička 26. června 2022 15:33

Kammila zaměstnavatelům se do zkracenych uvazku nechce, zároveň je skoro nemožný umístit tříletý dite do státní školky a kolik stojí soukromý se tu na posledních stránkách píše...je to past proste :-( 

Offline Hanka H
2914 příspěvků moje polička 26. června 2022 15:40

Kammila Problematické u zkrácených úvazků často bývá adekvátně upravit náplň práce. Tj. že jestliže je dotyčná zaměstnána např. na 6 hodin 4 dny v týdnu, neznamená to, že sebou pořádně hodí, práci zvládne rychleji, bude vděčná, že půjde dřív z roboty, ale obdrží nižší mzdu.

Offline Karja
44723 příspěvků moje polička 26. června 2022 15:45
Reakce na Kora:

Když to tady tak čtu, měla jsem plný úvazek se třemi dětmi a bez chlapa.  Nebyla to úplně sranda, ale šlo to zvládnout. Hodně mi pomáhala máma. 

Zpětně si stěžuju

​Tak ono řada zdejších diskutujících to asi za 15 let shrne taky přesně takhle. ,,Nebyla to sranda, ale dalo se to zvládnout,, . Taky nezapomeň, že máš ty děti daleko od sebe, ti větší pak asi byli samostatní, mohli být při nemoci sami doma atak. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. června 2022 15:55

Potrefenáhusa já si neumím představit, že mám dítě ve školce, plný úvazek a jsem na vyzvedávání sama. To by dítě ve školce trávilo třeba devět a půl hodiny denně. Samozřejmě by to šlo, kdybych neměla na výběr, ale jsem ráda, že mám. U nás tříleté dítě umístit do státní školky není problém.