. Jako nápad to špatný není, akorát ty nemocné děti vyžadující maminku, to bych jim neudělala.
Stěžovací vlákno
Že já jsem sem lezla. ![]()
Hezké historky, brr. Takhle velkého slepýše jsem viděla naposled před 50 lety. Máme jen taková hubená nedochůdčata, nosí to domů kočky (haha, slepýš nese kočku
), jakož i ještěrky a občas ptáčka
.
Dělala jsem mu samotest doma a nemá to tam..
Nechala bych mu za 2,3 dny udelat normalni PCR, i kdyz uz mu bude lip. Ja taky doma nic a pak jsem sla na PCR jen tak pro sichr, ze jsem jela k mame, a byl tam!
Před měsícem jsem byla za svou šéfkou probrat můj návrat do práce, domluvily jsme se na 2 variantách úvazku, které jsou nás obě schůdné. Tak jsem dnes zjistila že jednu náš nejvyšší zamítnul rovnou, tu druhou si už měsíc rozmýší, jestli ji povolí ![]()
Ať se jdou bodnout, fakt. Hlavně že v rámci novoroční řeči měl spoustu keců o tom, jak musí být nás úřad víc flexibilní, aby mu kvalitní lidé neodcházeli do soukromého sektoru. ![]()
Sairon Tak možná půjdeš taky co?:;-)
tv ty antigeny zopakuj. Okolo je spousta s kaslem, horeckami a bolesti v krku a je to skoro vzdy covid.
Ted nejnoveji asi muz
Karja no možná spíš zůstanu doma klasický do těch 3 let a nechám na nich ať si rozmyslí, jestli je pro ně lepší mít to moje místo obsazene na půl a nebo ho mít prázdné. ![]()
Candance kruci, to mě mrzí! Zopakuju.
Sairon
pred 14 dny jsem domlouvala navrat(po 3 letech teda) a prosila jsem o polovicni uvazek, max treba 4 dny v tydnu po 6h. Takze odpovedi mi bylo, ze MUZU pracovat 4 dny v tydnu po 8h a jeden den volno
nakonec to jeste personalni ukecala a je z toho 5 dni v tydnu po 6h, ale i tak sem z toho na nervy a mam fskt strach.
711990 a budeš mít nějaký ho? Já myslím, že to zvládneš, je to takový klasický zkrácený úvazek, ale bylo by fajn, kdyby byl Tonda ve školce ochotný spát
Ale sambo je vlastně doma (vím, že pracuje
), tak to určitě dáte relativně v pohodě
711990 Tohle nechapu, ze je takovy problem zkracena pracovni doba, kdyz to provoz umoznuje. Je jasne, ze ve spitale to uplne nejde, ale zas ja si tam muzu jinak jak do holubniku. Chodim tyden v mesici a casem pridam asi nejake dny nebo si necham volno pondelky/cokoli. Vlastne jsem nastoupila, odpracovala cely tyden a v patek mi volala personalni, jestli jako nechci aspon podepsat nejakou smlouvu ![]()
Jos haha to je dobry:D ale presne, nechapu o co jim jde....
Evaeva no prave, nevim jestli tam bude spat a jak to vubec bude. Hlavne bude porad nemocnej a to bych mnohem radsi odpacovala co nejmin, kdyz ho budu mit nemocnyho doma....sambo to taky nedokaze na 100% pokrejt. A HO je dobry, ale jak presvedcim dite aby neprudilo a nechalo me pracovat?![]()
711990 a půjde teda do tý státní školky? Takže spát musí? Určitě to zvládne dobře. Teď se tím nestresuj, nakonec to bude stejně úplně jinak. Jako všechno, co si člověk s dětma naplánuje. ![]()
roky se mluví o částečných úvazcích pro matky, Ale pro zaměstnavatele to většinou není jednoduché.ja nějak po mateřské práci najít nemohla, vůbec mi nešlo o zkrácený úvazek, a nakonec jsem měla víc štěstí než rozumu a zaměstnali mě na čtyři hodiny, protože jsme si padli do oka.po čtyřech měsících se zajistilo, že jsem ve firmě platná a nabídli mi víc hodin, az jsme se dopracovali k plnému úvazkudcera byla dost často nemocná a ani s tím problém nebyl.takhle nějak by ro mělo být
711990 to je hrozný, u nás jsou celkem vstřícní co se týká nějakých úprav,ale třeba ve smyslu 3 dny v práci, 2 dny HO, nebo 6-7hodin denně atd. Ale pro mě je to všechno hrozně moc. Krtecek má teprve 2 roky a já se vracím jen,aby mi doma nehrabalo, tak ho nechci dávat do školky na víc jak 3 dny v týdnu. Tak jsem si myslela na poloviční úvazek a vzhledem k tomu, že jsou u nás dlouhodobě neobsazena nějaká místa, tak jsem si naivně myslela že budou rádi že se vůbec chci vrátit dřív než po 3 letech.
711990 no těžko, uděláš to nejnutnější a zbytek večer nebo když bude zdravý. Švagrová nedávno začala pracovat na plný úvazek s tím, že synovec ve školce zásadně nespí. Ale jsou oba dva na ho a celkem se zdá, že to docela rozumně zvládají. Samozřejmě záleží i na tom, jak velký podíl tvojí práce jsou nějaké schůzky s lidmi, ty na večer těžko odsuneš. Ale rozumím ti, to zas jo
já si určitě ještě ten rok počkám, i když oni by o můj návrat asi stáli.
Sairon já tohle vůbec nechápu. Máma třeba až po několika letech zjistila, že mají v práci klouzavou pracovní dobu
jejich šéf tomu moc nefandí, nakonec si domluvila, že může chodit o půl! hodiny dřív do práce a pak domů. Že by část práce udělala doma nebo v jeden den byla déle, to jde fakt jen výjimečně. Podotýkám, že s nikým mimo kolegů nepřijde do styku a v , kanceláři je jich asi 5.
Tabea pujde do soukromy a meli jsme stesti, ze skolny nakonec bude jen 4k misto 12k mesicne!!! Diky nejakymu grantu, kterej ma v podmince, ze nesmej chtit moc vysoky skolny:) plati to teda jen pro detskou skupinu, takze jen prvni rok, ale i tak usetrime fakt hodne. Spat tam muze i nemusi, ale teda kvuli praci se budem snazit aby spal, no...jediny co, tak je to dal od bydliste, ale zas pro me na pul cesty do officu, kam budu muset aspon 2x tydne.
Sairon takze taky vlastne vubec...protoze kdyz mas 6h prac. dobu, bude se po tobe stejne chtit stejny mnozstvi prace, jen dostanes min penez![]()
711990 Sairon uf, držím palce, ať jsou děti co nejméně nemocné a zvládnete to. U nás je to naprostá tragédie, už několik měsíců je u nás doma vždycky aspoň jeden člověk nemocný, velmi často já, děti se v nemocích střídají, překrývají, občas se povedlo, že jsme byli na ležení v duchnách zralí všichni čtyři. Pracuju jen 15 hodin týdně a i s tím je občas problém. Doufám, že šéf je takový formát, za jakého ho považuju, a bude mít se mnou i nadále trpělivost.
A pracovat doma za přítomnosti pětiletého a tříletého je ... no ... vidina Kolářové z Obecné školy se nade mnou pořád vznáší.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.