Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 24. června 2022 23:11

711990 to původně platila EU, pak to zrušili, ale nakonec se na to našli peníze i ve státní kase. To je super!

Pinot Noir jako fuj, takhle to u nás vypadalo v zimě, i když to byly naštěstí jen prkotiny. Dokud dítě spí po obědě tak deset hodin týdně lze, víc už moc ne, pokud se člověk fakt nekousne (a to neuděláš, když jseš sama nemocná). Snad už se to u vás vylepší. 

Offline 711990
18320 příspěvků moje polička 25. června 2022 00:45

Evaeva vidis, to jsem netusila! Prijde mi to skvely, protoze to je presne ten druh podpory, co opravdu podpori navrat rodicu do prace. Nemuset platit celou vyplatu za skolku...ty 4k jsou za 5 dni v tydnu, za min dnu je to jeste nejaka srandovnejsi castka. 

Pinot Noir tyjo ty delas "jen" 15h tydne? Tak ted mam hruzu jeste vetsi, dvojnasobek nemuzu zvladnout

Offline letfenixa
10881 příspěvků moje polička 25. června 2022 01:16

711990 Sairon držím palce, nech to vyjde, ako vy chcete a potrebujete. Ja som mala od synovho narodenia, teda od jeho roka, presne taký úväzok, aký som chcela, do jeho 5 rokov. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 25. června 2022 02:06

Drzim vam palce! Ja som musela dat vypoved, lebo u nas je to bud 40 h alebo nic a este k tomu dochadzanie do ineho mesta. Ale vlastne nic lepsie nenajdem, tu skratene uvazky vobec neexistuju, to je uplne scifi

Offline Tabea
8124 příspěvků moje polička 25. června 2022 06:08

711990 to je super s tou školkou. To spaní jsem myslela tak, že v soukromý ho nebudou nutit ležet, když nebude sám po obědě chtít spát. To si to ale maluji na růžovo, co? Vy asi spaní/nespali vztahujete na to, kdy je třeba vyzvednout. Tzn. když nespí, je ve školce max do 12h. 
Nehazej flintu do žita, tady všichni, kromě MP Meri  mají děti permanentně nemocný. Bude tě potřeba, aby někdo držel průměr. My jsme taky nikdy nebyli tak nemocní, jak se tu hojně popisuje. Určitě tu ještě někdo je, jen se nehlásí, aby si je bacil nenašel. 

Offline Tabea
8124 příspěvků moje polička 25. června 2022 06:12

Zrovna předevčírem si kolega z Prahy pochvaloval, jak teď HR v ničem nevidí problém, co se týče zkrácených úvazků. Má jednu zamestnankyni, co hned brzo začala pracovat pár hodin týdne, postupně navyšovala, teď chce v roce dítěte začít s plným úvazkem. Ale řídí si to kompletně sama, nikdo ji do ničeho netlačí. Tak vám přeju, ať se tím v ČR/SR "nakazí" všechny firmy. 

Offline 711990
18320 příspěvků moje polička 25. června 2022 07:02

Tabea joo jasne, uz to chapu! Je to tak, navic v tyhle tride pro mrnata jich moc do odpoledne nezustava, tak snad to bude probihat hladce:) on by teda spat po obede porad potreboval, ale dost se tomu brani, tak treba ve skolce odpadne

Offline andulka01
12850 příspěvků moje polička 25. června 2022 07:05

Připravila jsem open-air akci pro 300 lidí. Teď to jedu postavit, vyfasovala jsem největší dodávku ve firmě (bojím se to řídit), kolega co mi měl pomoct je nemocnej, kvůli bouřce jsem spala tak max tři hodiny. A chčije a chčije... Půlka hostů kvůli pocasí nepřijede, zaplatíme catering co pak půjde do stoupy, akci vyhodnotíme jako neúspěšnou. Jsem strašně unavená.

Online stes
9260 příspěvků moje polička 25. června 2022 07:43

Tabea to bude jeste dlouho trvat, az na par firem jsme v tomhle na konci stredoveku. A jen diky covidu se to trochu v moznosti HO.

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 25. června 2022 08:11
Reakce na 711990:

Tabea pujde do soukromy a meli jsme stesti, ze skolny nakonec bude jen 4k misto 12k mesicne!!! Diky nejakymu grantu, kterej ma v podmince, ze nesmej chtit moc vysoky skolny:) plati to teda jen pro detskou skupinu, takze jen prvni rok, ale i tak usetrime fakt hodne. Spat tam muze i nemusi, ale teda kvuli praci se budem snazit aby spal, no...jediny co, tak je to dal od bydliste, ale zas pro me na pul cesty do officu, kam budu muset aspon 2x tydne. 

Sairon takze taky vlastne vubec...protoze kdyz mas 6h prac. dobu, bude se po tobe stejne chtit stejny mnozstvi prace, jen dostanes min penez

711990 s tím množstvím práce mas pravdu, měla jsem to tak v prvním těhotenství.  Jsem zkrátila úvazek na 6hod ,ale práce mi jaksi zůstalo stejně. Ale to.by mě teď v podstatě nevadilo, mám svou práci ráda a nedělá mi problém si k ní sednout večer místo seriálu, jen když tam nebudu muset moc chodit. Protoze čím min budu muset být v práci, tím víc toho udělám protože ušetřím čas za přesun do Brna

Pinot Noir to mě paradoxně trochu uklidňuje,  že je jedno, jaký úvazek si vezmu, protože pokud budou děcka stejně nemocný jak loni, tak si vyzvednu v říjnu kartičku a spis a uvidí mě tam znovutak v květnu

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 25. června 2022 08:16

711990 nase starsi prestala doma spavat po obede ve 2a 1/4, ale ve skolce spala temer kazdy den jeste dalsi rok. Asi jak se slo spat kolektivne, tak to brala  

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 25. června 2022 08:42

711990 jo, je to dobrá podpora. Já si včera spočítala, že za mladšího budu dávat 35kč za hodinu:) jenže to zařízení nemá parametry školky, vyzvedávání nejpozději ve 12:30, běží od půlky září do půlky června, drží úplně všechny prázdniny,...

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 25. června 2022 08:46

mnum to hrozně záleží na školce. Syn je zvyklý doma odpočívat ještě teď, v pěti, od tří neusne. Ale ve školce spát nechce, protože musí mít pyžamo, musí ležet dvě hodiny bez nějaké hračky, a když usne, tak se počůrá. Kdyby měl režim, jako měla ve školce malá ségra (v postýlce si poslechnout pohádku a pak si můžou potichu hrát u stolečku), byl by v pohodě Ale Tonda je malý, ten nejspíš usne a bude to v klidu.

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 25. června 2022 08:52

Evaeva tak to je spatny kdyz deti, i ty velke, nuti spat a nesmi mit jinou cinnost. Jsem myslela, ze se uz nedeje. U skolky kam ted chodi starsi, kdo chce, spi, ti ostatni (vetsina deti) se chovani ohleduplne a vetsinou so prohlizeji knizky. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 25. června 2022 08:57

mnum tady je to snad skoro všude, určitě v těch školkách, o kterých jsem uvažovala, které jsou jinak považovány za dobré Drží tady většinou třídy podle věku, spát nemusí až předškoláci. Ségra taky chodila tady na sídlišti (ale pro nás špatně dostupné), tam mají třídy už asi 25 let smíšené, takže logicky 3 leté děti většinou usnou, ty 6 nikdy, takže učitelky s tím umí pracovat. Přitom ze začátku jsem to spaní zkoušeli, syn byl nadšený, že jim pohádku chodí číst babičky (to mi přijde super, teď tam chodí taková tak 80 léta čupr babča),ale.pak.se.uplne.zasekl.

Offline SunEclipse
3486 příspěvků moje polička 25. června 2022 09:05

andulka01  někdy je prostě den (či víkend) blbec, je to jen dočasné, bude líp

Offline 711990
18320 příspěvků moje polička 25. června 2022 09:58

Evaeva jako to se mu fskt nedivim, chudackovi. S tim pocuravanim to musi bejt stresujici:( a jeste ze se nesmi ani hnout....

mnum taky doufam, ze ho to proste zmuze:) 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 25. června 2022 10:25

711990 jim to počůrávání vůbec nevadí, fakt měli pochopení. Ale jeho to stejně nějak stresovalo, takže začal chodit každé dvě minuty na záchod. Navíc je zvyklý sice chvílích nudy nahlas povídat sám se sebou, což zase ruší ostatní děti No od Vánoc tam nespal, uvidíme, jak to bude po prázdninách. Je fakt škoda, že si po pohádce nemůže jít prostě hrát, on si umí hrát potichu.

Offline letfenixa
10881 příspěvků moje polička 25. června 2022 10:29

Evaeva a syn potrebuje spať,  a v tej škôlke to nevie, je tam preňho hluk:(, že sa deti rozprávajú,  plus počas spánku nemohol ísť na záchod, tak to celý čas držal:(

Celé zle, už tam nechce ostavat poobede

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 25. června 2022 11:00

letfenixa můj spát nepotřebuje, ale odpočinek jo. Nevím, proč s tím je v těch školkách takový problém dát dětem podmínky, jaké potřebují