Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. července 2022 23:04

Myrtila to bylo někdy na začátku jara. Já už si to právě taky moc nepamatuju.

Offline 711990
18319 příspěvků moje polička 19. července 2022 00:09

Myrtila jo, to mi neni jasny vubec, proc nejsou testy aspon 1x za mesic zadarmo. A doktori se tvarej, ze ty zadanky platej ze svyho

Offline Pinot Noir
29890 příspěvků moje polička 19. července 2022 00:25

711990 jsem přesvědčená, že jsme měli v červnu taky covid, celá rodina, bohužel jsme to taky předali dál, můj táta se z toho nějak nemůže dostat. Hrozně mě to mrzí. Ale antigenní testy taky negativní. Ale myslím, že to byl covid. 

Offline 711990
18319 příspěvků moje polička 19. července 2022 06:27

Pinot Noir :( to me mrzi, to je fakt naprd

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 19. července 2022 07:41

My jsme meli covid nedavno. Prvni natestoval muz. On mel i teplotu a tak. Pak druha dcera. Bezpriznakova. Ja mela bolesti celeho cloveka a rymu tyden pred nim a nic jsem nenatestovala. Kdyz jsem si udelala test po manzelovych priznacich, mela jsem neznatelnou carku. Dalsi dny nic. Druha dcera nic. Oba pozitivni opakovane natestovavali 5 dni. 

A to bych přísahala, ze deti mely covid pred mesicem, protoze mely brutalni kasel a jeden den teplotu. Ten kasel trval skoro mesic.

Offline stes
9260 příspěvků moje polička 19. července 2022 08:17

711990 asi tak...vy  chcete zadanku na teeesta opravdu, myslite ze je to nutny?.....zazito osobne

Offline Kokoska
34969 příspěvků moje polička 19. července 2022 09:44

stes toť, aby se lidi testovali a cisla byla dvojnasobna nez jsou. Na to, jak malo testu se dela, mi tech dnesnich skoro 4000 prijde dost. Ovsem vypada to, ze podle oficialniho nazoru covid prestal existovat.

Offline Tabea
8116 příspěvků moje polička 19. července 2022 09:44

Myrtila Paul Ehrlich Institut (PEI) v DE vydal hodnocení všech antigen testů a jejich účinnosti při testování omicronu. Ale hledala jsem to tak před 2 měsíci, nevím, jestli proběhla nějaká další aktualizace. Jestli chceš, zkusím to vyhledat. 

Offline stes
9260 příspěvků moje polička 19. července 2022 10:10

Kokoska no, asi tak

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 19. července 2022 10:20
Reakce na Myrtila:

711990 Jeste me napadlo, jaka je ted vlastne citlivost antigenu, kdyz uz mame kdo vi kolikatou variantu covidu. Na co presne byly ty puvodni testy kalibrovane? Ale to uz fakt teoretizuju. PCR by to kazdopadne mela ukazat. 

​Já měla v říjnu 3 antigeny negativní a covid jsem měla. Teď mi nebylo dobře v sobotu a v neděli už jsem měla pozitivní antigen, což mě dost překvapilo. 

Ginevra To mě mrzí. Tak ať jsi brzy fit. Já mám vlastně od dneška teprve izolaci a přitom už mi není vůbec nic. Problémy jsem měla jen v sobotu, to mě bolely klouby, strašná únava a dokonce telotu jsem po spoustě let měla. Včera už jsem šla na test pěšky, abych nikoho nepotkala. Auto nemám, do MHD jsem lézt nechtěla a čekat do večera na manžela taky ne, aby se to neprotahovalo. 

Offline Černá kočka
1773 příspěvků moje polička 19. července 2022 12:22
Reakce na 711990:

Myrtila jo, to mi neni jasny vubec, proc nejsou testy aspon 1x za mesic zadarmo. A doktori se tvarej, ze ty zadanky platej ze svyho

​Stejna zkusenost,navic u starsiho rizikoveho pacienta kde je vcasna diagnostika dulezita, strasne.

Offline Aranel
6612 příspěvků moje polička 19. července 2022 12:46

Kokoska No tak jistě, neříkal to Stalin? Zmizí člověk - zmizí problém. Analogicky netestuje se - nejsou pozitivní případy!

Ginevra 2x denně 4 kapsle!!! Mě by zajímalo, jestli opravdu nejde všechny léky udělat tak, aby se bral jeden ráno, nebo večer, nebo jeden 2x denně. Například můj děda měl jedny prášky na srdce, ty byly ve tvaru srdíčka, hezký, ale měl brát 1/3!!! Nevím, kdo si troufne na takovou geometrickou konstrukci a jak by to pak uváděl do praxe tváří v tvář pidiprášku.

Offline Vosina
příspěvků moje polička 19. července 2022 12:52

Po nedávné zkušenosti zastávám názor, že vytestovat teď covid je sázka do loterie, i když ho člověk klidně má. Diagnózu jsem dostala na základě příznaků, včetně prý teď ne úplně obvyklé kompletní ztráty čichu a ztráty 80% chuti. PCR test byl negativní, ale šla jsem na něj až pátý den, protože do té doby všechny domácí antigeny vyšly negativně, sestra u obvoďačky se po telefonu tvářila, že tím pádem přece pohoda, i když kašlu jak tuberák a brouka do hlavy mi nasadila až ta ztráta čichu, která přišla čtvrtý den večer. Na PCR mě poslal dovolenkový zástup obvoďačky potom, co si ověřil, že je mi fakt blbě a že jejich antigen byl (zase) negativní. Izolaci jsem dostala důrazně doporučenou, protože nebyl pozitivní test. Dodrželi jsme kolektivně, páč stejně jsme ten sajrajt doma postupně chytili všichni.

Candance Mě se přes známé dostalo varování od jejich obvodní, že covid se teď prý rád vrací, pokud si člověk nedá pozor na rekonvalescenci (známí vědí, že jsem hyperaktivní...) EDIT2: Nemyslím to samozřejmě nijak špatně nebo káravě. Prostě někdo může mít smůlu, že ho něco znovu oslabí moc brzy a ten sajrajt znovu vyleze, nebo se prosadí jeho kolega. (Dnes mi to vyjadřování opravdu nejde )

Offline Myrtila
5338 příspěvků moje polička 19. července 2022 12:53

Tabea Dekuju, zkusim to podle toho popisu dohledat. Fakt by me to zajimalo, premysleli jsme nas tim uz v tom lednu, to jsme meli omicron a antigeny nam vychazely tak ruzne. 

Offline Sweet Potato
40396 příspěvků moje polička 19. července 2022 13:06
Reakce na Jitka77:

Gatita No počkej, přece by ses za takových okolností nezbavovala dobrovolně srsti...

Offline letfenixa
10880 příspěvků moje polička 19. července 2022 17:05

Renusatko docitavam,  dúfam,  že otcovi už začnú podávať adekvátnu liečbu

Offline letfenixa
10880 příspěvků moje polička 19. července 2022 17:06

Teraz v nemocnici bolo bábätko s covidom. 

Offline viktorka_od splavu
49356 příspěvků moje polička 19. července 2022 17:49

mno tak dite je covid pozitivni. na Nimesilu pro bolest v zadech+hlava, nachlazeni kasel ci podobny vubec nema, jen ten nalez v moci

Online barbucha blogger
35874 příspěvků moje polička 19. července 2022 17:59

Snacha má zrovna chudák covídka moc pěknýho... já sice někdy na jaře měla negativní výsledek, ale moc tomu nevěřim anžto (kromě naprostý týden trvající mrtvolnosti) jsem částečně přišla o chuť i čich, naštěstí se to vrátilo rychle... akorát dostat se do cajku fyzicky mi trvalo až prakticky doteď.

Tak jsem se dneska nechala nabrat na protilátky a uvidim. Jestli jich bude dost tak pohoda, jestli ne tak mažu na čtvrtou dávku. Jdete do toho případně taky, nebo na to už kašlete?

Offline continuity
43134 příspěvků moje polička 19. července 2022 18:29

Tady jsme řešily ten plyn?

Myslím, že to není zamčené, kdyby bylo,dejte vědět.

https://zahranicni.hn.cz/c1-67094660-setrit-pred-zimou-brusel-navrhne-povinne-snizeni-odberu-plynu-pro-vsechny-zeme-eu