Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Vari
2220 příspěvků moje polička 27. zaří 2022 07:20

berush Ty jo, ja prodelala lehkej covid na prelomu cervence a srpna a taky mam pocit, ze hur vidim. Mozna si skocim na ocni, jen teda nevim, jestli mi tam pomuzou :-(.

Online continuity
43128 příspěvků moje polička 27. zaří 2022 08:10

Naše popelnice jsou nejblíž k autobusové zastávce a u pošty. Vedlejší vchod si svoje zamknul, takže nám nezbylo nic jiného, pokud nechceme platit za odpad za půlku sídliště. 

Výsledkem je, že pokaždé, když jdeme s odpadky jsou vedle popelnic tak 3-4 pytle cizího odpadu, které tam samozřejmě uklidime, aby nebyl všude bordel.

Zatím je to 14 dní, myslíte, že se to ještě lidi naučí?

Offline andulka01
12842 příspěvků moje polička 27. zaří 2022 08:18

continuity ano, naučí se, že tam beztrestně mrsknou svůj odpad a nějaká dobrá duše (čti blbec) to po nich dycky uklidí.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 27. zaří 2022 08:20

Marielle dekuju je to parada,obvzlast kdyz uz od noci prsi.:-)

Garfie take dekuji.Tuk tuk je mi uz liip akorat ba to valeni.:-)

berush to je na pytel

Taky jsem ted ten prispevek tukala jakou dobu....po ranu

Doufam,ze nebudu muset obmenovat bryle.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 27. zaří 2022 08:49

berush Tak to tě lituji, sice tu před nedávnem nějaká paní chytrá psala, že to po covidu být nemůže, že to je z čumění do mobilu, ale já si myslím svoje.

Offline viktorka_od splavu
49352 příspěvků moje polička 27. zaří 2022 08:51

Kan no ja to pricitam stari ale covid jsem parkrat mela, tak to muzu svest na nej

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 27. zaří 2022 08:52

viktorka_od splavu Stáří? V nejlepších letech!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. zaří 2022 09:06

andulka01 když to neuklidíš, může ti přijít účet od popelářů za mimořádný úklid. Asi to úplně nemá řešení. U nás se zamčení taky chystá, my teda na žádné trase nejsme, docela mi to vadí, sníží to můj komfort. 

Offline Kokoska
34951 příspěvků moje polička 27. zaří 2022 09:07

Dceru po covidu oci primo bolely, ne ze jen hur videla. Ale spravilo se to, nastesti. Ja mam teda od jara taky pocit, ze vidim cim dal hur, furt lestim brejle  (nekdy to dost pomuze ), ale u me to fakt bude to stari, novy bryle jsem mela asi pred peti lety.

Offline Dadoo
11688 příspěvků moje polička 27. zaří 2022 09:22

A mé dceři se po Covidu zrak zlepšil asi o půl dioptrie. 

Měla pocit, že po něm hůř vidí a na kontrole ji změřili pravý opak.

Online continuity
43128 příspěvků moje polička 27. zaří 2022 09:23

Evaeva ještě platit navíc?

Já s tím nemám co udělat, ty stojánky jsou veřejně přístupné, zamknout nejdou, ani se to nesmí. Já vůbec placeni za odpad po vchodech nepobiram. Na těch sídlištích paušál na hlavu, popelnic, kolik je potřeba a je to. 

Offline rasaNori
8841 příspěvků moje polička 27. zaří 2022 09:36

continuity my máme na tříděný odpad tady ve vedlejší ulici, ale já kolikrát naložím do kufru plasty, papír  a sklinky a když jedu ze skolky, tak to vyhodim jinde než bydlíme, protoze se dá zastavit přímo u popelnic. Podotýkám, že v Ostravě se plati 470 na hlavu a je jedno, jestli vyhazujes odpadky u sebe nebo ve vedlejší městské části. Proste paušál. Ale párkrát už tam na mě pokrikovala zenska, ať si to laskavě vyhazuju ve svém bydlišti. Tak jsem to právě zkoumala na OZO, a fakt je to jedno

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. zaří 2022 10:07

rasaNori za tříděný se neplatí

continuity ano, za mimořádný úklid. Za tři pytlíky to asi nebude, ale když tam bude pravidelně víc bordelu... Mě to taky vadí, pak nemůžu ani vyhodit slupku od banánu, když je všechno zamknuté. Ale má to podporovat třídění, u nás jim právě přijde, že už těch popelnic máme moc a pořád to nestačí, přitom máme i na bio.

Offline 711990
18318 příspěvků moje polička 27. zaří 2022 10:52

rasaNori vetsinou tridenej je jedno, to plati obec(?), ale beznej odpad(cerny popelnice) se platej jinak, vetsinou.

Offline Karja
44702 příspěvků moje polička 27. zaří 2022 11:32

rasaNori Jj, ale možná ji to vadí, protože pak má ve svým obvodu plno? My totiž takhle přeplněno ty dny před výjezdem máme, myslím, že by mě štvalo kdyby tam třeba lidi ze sousední vesnice když jedou pro děti do školky svůj odpad házeli. 

continuity Já nevím, jak se to na sídlišti plati a celkove ty sídlištní problémy jsou dost specifické. Ale popelnic kolik je třeba, to má vždycky odvrácenou stranh pak lidi vůbec netříděj. Já to vidím u sebe když jsme měli jednu popelnici, tak jsem třídila všechno do posledního papírku jsem to rozebrala, slepicim dala i poslední nudli, protože jsme se prostě jen tak tak vešli s tím odpadem. Pak přibyly druhé pliny, zaplatili jsme si druhou popelnici a už tam mrskame, co se tam vejde. Ale tohle asi na sídlišti řešení nemá. 

Online continuity
43128 příspěvků moje polička 27. zaří 2022 11:50

Karja jenže u nás na sídlišti je popelnic dost. Resp. vždy, i těsně před svozem najdeš nějakou, do které se odpad ještě v pohodě vejde. Problém je, že zrovna na tom našem stojisku bych se jich uživilo i 2x tolik a stačilo by je přesunout z jiných mist. Jenže v tom případě bychom je platili my.

Tahle to vlastně funguje s tridenymi, ty jsou všechny neustále narvané, hlavně zas ty naše samozřejmě, ale to není problém popijit k dalším atam už většinou místo vždy je. My máme teda i podezření,že tam dávají svůj odpad i blízký podnikatele, kteří jsou ale v jiném režimu placení. 

My máme dvě popelnice na cca sto bytu, to je jak u vás pro celou ulici. To je nejmenší jednotka, kterou lze rozpocitat. Takže tam už o nějaké osobní odpovědnosti nemůže být řeč ani teď. Ale vzhledem k tomu, že plasty a kovy jsou plné pořád, tak si myslím, že s tím tříděním to není tak zoufale. 

Offline Potrefenáhusa
38858 příspěvků moje polička 27. zaří 2022 11:51

Karja jo, u nás odvazej odpad jednou za 14 dni  taky tridime do mrtě, abysme se vešli

Offline rasaNori
8841 příspěvků moje polička 27. zaří 2022 12:38

Karja jenže tohle je v rámci jednoho města, tudíž jedné platby. 

Občané Ostravy mohou pro vyhazování tříděného odpadu využívat kontejnery rozmístěné kdekoli na území města a označené samolepkou s nápisem "obecní systém". (Kontejnery tedy NEJSOU určeny jen pro domácnosti v nejbližším okolí!)

Offline Karja
44702 příspěvků moje polička 27. zaří 2022 12:44

rasaNori Nemyslím platbu, ale že pak jdeš a kurva se ti to do toho tvýho kontejnerů nevejde prostě:-D O fyzické místo mi jde:-D. To mě kolikrát vytočí, když tam dorazím s taškama a tam narvano. Tak jestli neslo paní o tohle,to by potom byl stejný případ jako continutity popelnice. 

Offline rasaNori
8841 příspěvků moje polička 27. zaří 2022 12:45

Karja ha tak to potom jo:)