andulka01 Presne. V popelnici mame hlavne pliny a obaly od masa pro psy
. Snazim se tridit, ale tech plastu! A priznavam, ze plasty davame i do kontejneru oznacenych jen PET. I kdyz by tam (asi mely byt ciste jen petky). Ale ty zrovna skoro vubec nemame, ale tech obalu od jogurtu aj. je tak strasne moc. Nebo je to jedno a plast jako plast?
Stěžovací vlákno
andulka01 Presne. V popelnici mame hlavne pliny a obaly od masa pro psy
. Snazim se tridit, ale tech plastu! A priznavam, ze plasty davame i do kontejneru oznacenych jen PET. I kdyz by tam (asi mely byt ciste jen petky). Ale ty zrovna skoro vubec nemame, ale tech obalu od jogurtu aj. je tak strasne moc. Nebo je to jedno a plast jako plast?
Karja Tetrapaky se muzou v nekterych obci davat do plastu. Zalezi na firme, ktera to svazi, zda to umi vytridit nebo ne. Zkus se zeptat na radnici.
Jos ty jogurtovy kelimky vymyvas? Mne prijde blby to doma mit zapatlany, nez se dokopu to vynest, ale nekde jsem cetla, ze by se to nemelo? Ale uz nevim, proc.
Kokoska vymývat nemusíš, vyplýtváš tím vodu. U nás jsou plasty teda suverénně nejobjemnější odpad, takže s nějakým stáním doma nemám problém. A to petky moc nekupujeme.
Kokoska Vymyvam ale nijak peclive. My mame k tomu hodne jogurtovych napoju a dalsich podobnych veci pro syna (nepije mleko). Tak se to nascita. Kdyz si jdu umyt ruce, tak to treba vezmu pri jednom.
Aspoň že na Slovensku už PET fľaše a plechovky zalohuju.
Kokoska Ne nemělo, ale nemusí úplně dočista dočista, stačí důkladně vyškrábat, nebo vytřít použitou papírovou utěrkou, třeba kelímky od jogurtu. Problém jsou obaly od něčeho vyslovené mastného, typicky oleje, ty vadí a vymýt by se měly. Naproti tomu lahve třeba od mýdla nebo od jaru s nepatrnými stopami původního obsahu nevadí.
Evaeva Ja treba nejvic vody vyplytvam, kdyz cekam nez potece tepla. Jinak tece opravdu ledova, to si ani nerozetres mydlo na ruce. to proplachnuti kelimku je jeste to nejmensi.
Lamicka Zkusím se spíš podívat u těch kontejnerů;-)
Evaeva no, zkusim to konzultovat s novou reprezentaci obce, až se seznámí s tím, co ze jim po těch volbách spadlo do klína ![]()
Jos jasně, chápu. U nás je to vymývání zbytečné.
viktorka_od splavu Úplně všechno? Nevytřídí se z toho ani PET? A i papír se pálí?
Isca já jsem zas někde četla, ze lahve od oleje ani vymyt nejdou a třídit by se neměly
no a myslím, ze v těch malých obcích jako je naše se nic nepali, všechno se skladkuje.
Isca já se obavám, ze plastovej odpad už dneska nikdo nechce, ale nijak hluboce se v tom neorientuju
Potrefenáhusa nechce a imho je mnohem lepsi to ekologicky spalit a energii vyuzit nez to nekde hrnout na hromadu, ty skladky mi prijdou priserny
Potrefenáhusa Jsem právě někde četla, že ty PET lahve jsou celkem využitelný, že se odpadový firmy právě brání zálohování petek, protože bez těch by plastový odpad ani nemělo smysl brát. Ale, jestli, jak to viktorka_od splavu psala, je u nás v oppidu pálíme, tak aspoň ňáká KWh snad z toho bude...
viktorka_od splavu My ji v koupelnach mame, ale stejne trva dobu nez zacne tect ta nastavena teplota. S tim asi nic nepomuze ne?
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.