Potrefenáhusa No, s plinama to moc nejde co?:-D. My jsme pak v zimě když přibude i popel mívali vedle pytel s těma plinama a to jsme si řekli, že se nám na to už popeláři taky můžou vykaslat, tak jsem si koupili druhou, ono to u nás není nijak zavratne drahé...a už moc netridin.
Stěžovací vlákno
Když zaměstnanec firmy poskytující účetní SW natáhne betaverzi a spokojen ukončí toho dne práci, netuše, že poslední zoufalci, kteří přišli do kanclu až večer, aby nechrchlali na kolegy (čti Isca) se ještě večer v tento poslední den pro podání kontrolního hlášení pokoušejí večer vykopnout ze systému podkladový xml soubor, a modul padá..a a padá..a padá...
No naštěstí jsem to namlátila z papírového podkladu, naštěstí jen asi 50 řádků o čtyřech sloupcích, a IT se via mého šéfa dnes omluvil, když se probíral těmi chybovými hlášeními s mým jménem![]()
Potrefenáhusa Třídíme taky do mrtě, máme v blízkosti všechny potřebné popelnice (i plech a nápojové kartony), olej vozí přítel do popelnici u práce. Ve dvou lidech a dvou kočkách máme maximálně jeden koš týdně, z čehož mám fakt radost. Z čeho radost nemám, je ten objem plastovýho odpadu (a taky lahví od vína, no
)
andulka01 Jestli se chceš cítit ekologičtěji, přinejmenším bych zmenšila poměr plastovýho odpadu (co nejsou PETky) ve prospěch lahví od vína, tam je ta využitelnost myslím dost dobrá..![]()
Karja Potrefenáhusa u nás vyvážejí popelnici taky jednou za dva týdny, dítě na plínách máme a v pohodě nám to stačí. ![]()
Karja já teda třídím do posledního papírku i tady na sídlišti, třídíme i na chalupě, kde musíme mít zaplaceno 12 svozů ročně, což ani nevyužijeme.
Tady na sídlišti je těch kontejnerů hodně, takže když rasaNori z vedlejší ulice vysype odpad u nás, stačí popojít 50 m vedle. Předpokládám, že tak to bude i v Ostravě
Pinot Noir my máme takovou tu starou malou plechovou popelnici, ta plastová je docela velká
tím tříděním (a vlastním kompostem) toho odpadu ubyde opravdu výrazně
Potrefenáhusa jo, u nás se třídí vše, kov i tetrapaky přímo v ulici, kompost i biopopelnici máme. Až nebudou plenky, stačila by nám poloviční nádoba.
Pinot NoirNo my jsme ještě s babičkou a dědou a máme tu plechovou popelnici. A velký problém je ta zima, toho popelu je hrozně moc.
Evaeva No jako já taky třídim, ale už ty věci jakoby nerozděluju tak poctivě, zbytky jídla, nějaké slupky z vaření třeba taky vyhodím už do koše, než aby mi tady překáželo tři dny pro slepice, to s tou jednou popelnici neextistovalo:-D
Karja popel sypu na kompost:)
rasaNori No tak to by nebyl kompost, ale hora popela;-) Nebo bychom museli mít tu horu kompostu.-D
Isca no ten poměr je celkem dobrej, naopak, možná je načase snížit oby tyhle odpady ![]()
Karja popel je dobrej do kompostu, když na něj zaprší, moc z něj podle mě nezbyde. Aspoň část bych určitě sypala tam.
Pinot Noir
to mě fakt překvapuje tahle debata, my si musíme koupit určitý počet vývozu popelnice za rok na hlavu a jak jsme teď 4, SPOUSTA nám jich zbude nevyuzitych, fakt nevím, co do te popelnice dávat, nenaplnim ji ani za mesic. Vytřídí se: sklo, kov, plast, papír, tetrapak, elektro a baterie, máme kompost, oblečení, látky apod. do červených kontejneru, olej, a co pak zbude? Sem tam plinka, nějaké uspinene obaly, co se nedají už třídit, vysypu tam obsah vysavace, a nejvíc asi takové ty smesne kelímky, ve kterých si na cestách muž kupuje kafe.
Edit: a popel taky dávám na kompost
Pinot Noir Jasně, my tam občas něco vysypeme, něco na vjezd do garaze, chodník, ale pořád toho zbude poměrně dost. Ale už to tady čtu, tetrapaky netřídíme třeba, to nemáme v obci, plechovky taky ne, to je u nás pořád plný, ono se to nezdá ale tím se to nastřádá. a taky tím, kolik toho člověk vyhodí doma, kolik v práci a tak...
Nám vozí popelice taky 1x za 14 dní a vlezeme se v pohodě. Horší je to s tříděným, ten vyváží taky 1x za 14dní a ty popelnice jsou vždy během 4 dnů plné. Takže věčně doma zakopávám o rozpytlovaný tříděný odpad a číhám na popeláře, abych to tam mohla hned vyhodit a a pak to zase 2 týdny doma postupně sbírat a skladovat
. V okolních obcích mají u barevných popelnic vyvěšené cedule o tom, že když tam vyhazuje odpad někdo, kdo nemá v obci trvalé bydliště, tak se dopouští přestupku (už nevím kterého)
Karja ty tetrapaky byste tam ale mít měli, to podle mě spadá do těch povinných věcí stejně jako plechovky a bio. Na chalupě toho popelu tolik nemáme, v zimě jsme tam málo, takže ten jde taky do kompostu. Vytřídíme skoro všechno, akorát na ty zbytky jídla nám chybí slepice.
Malenge máte počet na hlavu, jo? My to jako lufťáci máme na popisné číslo, ale myslela jsem, že to tak mají všichni, akorát obyvatelé mají víc povinných svozů.
Evaeva máme teď nový dementní systém (pro nás je to totiž spousta "vyhozených" peněz a jsme vlastně biti za to, ze důsledně třídíme), kdy bud mas permanentku na vývoz jednou tydne či jednou za 14 dni. To mají ti, co mají plne popelnice neseslapanych pet láhvi a krabic od bot
mám přehled, z lesa chodí prasata a popelnici často převrati. Druhá varianta je, ze si koupíš povinny počet vývozu, bohuzel už na hlavu, asi 8 tuším. Tj. pro nás 32 za rok, přičemž tu popelnici nenaplnime ani za mesic. Dřív to byl počet na popelnici, ani ne poloviční. I tak jsem přebytečné lístky dávala kamarádkám. Letos si s nimi budu asi tapetovat ![]()
Malenge to je blbý systém. Třeba vás bude takových víc a zase to změní. Ono té obci je asi celkem jedno, jestli se to vytřídí nebo ne, za tříděný obec taky platí.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.