Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline barbucha blogger
35883 příspěvků moje polička 18. února 2017 09:55
Reakce na Zarinya:

Tak aspoň jeden den, jo. Ale neprošlo nic... navíc oni se do toho vrhaj hned, jakmile přijdou z práce. Takže všední den odpoledne, kdy by si člověk taky snad zasloužil trochu klidu, mě vítá líbezné trylkování vrtačky...

Co se nájemních/obecních bytů týče, tak to by se mi líbilo ve Švédsku: sice tam mají taky různá omezení (noční klid, takže i bez pračky apod.), ale žádný předpisování kdy mejt okna nebo malovat nehrozí - tam to všechno totiž chodí dělat správa domu 

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 18. února 2017 10:00
Reakce na barbucha:

jo,to bych se taky nezlobila kdyby mi nekdo dosel vymalovat a umyt okna.

Zakaz suseni pradla v byte mi uz fakt zavani omezovanim svobody.Jak sem psala my bydlime v dome Reka a nic tak stupidniho tu neni a i je tady klid.

Offline žluťásek
8863 příspěvků moje polička 18. února 2017 10:47
Reakce na barbucha:

No a kdy by sis tedy představovala, že si mají lidi tu skříň smontovat nebo přivrtat polici? Odpoledne ve všední den je blbě, rovněž celý víkend.

Mně se rozumný požadavek zdá třeba nedělat kravál po sedmé večer a před dejme tomu osmou ráno + celá neděle. Tohle kdyby dodržovali všichni, tak jsem spokojená.

Zvuk vrtačky je protivnej vždycky a bude mě otravovat, ať už je pondělí dopoledne nebo pátek večer.

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 18. února 2017 13:37
Reakce na barbucha:

Já bych se na balkon mohla pověsit i sama a nikdo by nehnul brvou   Ale takovej zákaz bych uvítala, protože prádlo na balkonech nesnáším - někdy to v zoufalství využiju v létě pro povlečení, je - na jižní straně - do půl hodiny suchý jak troud. 

Ale pohled na balkony, plný trenýrek a zapranejch ručníků, je děsnej... navíc v kombinaci s nejrůznějším harampádím, který jsou tam lidi zvyklý skladovat... nějakou regulaci by to chtělo, když už to ty lidi netrkne samo! Ale to nehrozí, museli by to všichni odhlasovat -  mně už neprošel ani návrh víkendovýho klidu, t.j. aspoň dva dny bez vrtání, mlácení a jinýho randálu (do čehož se všichni právě o víkendu radostně vrhaj, každej druhej je hotovej Ferda Mravenec).  Zlatý Německo a jeho pořádek! 

jako jo, je fakt, že púohled je to hezký, že se nikde neplácá prádlo :) Ale prakticky je to horší, já ráda suším prádlo venku a tady ho sice můžu dát ven, ale musím dávat bacha kdy vypustí ven děti, protože už mi tam jedno povlečení na bílých místech zapatlaly špinavýma ručičkama.....

Víkendový klid se zdá super, ale jsem fakt ráda, že tady celý víkend není, jen neděle a svátky a pak noční klid 22-6, seminoční klid 20-22 a 6-8 a polední 13-15 každý den.... Být zakázaná i celá sobota, tak snad nemáme kuchyň pověšenou doteď, vždycky to byl sprint s časem, abychom vše stihli navrtat, když manžel chodil z práce v šest...... takže někdy je to fakt vopruz.

Offline slniecko admin
19577 příspěvků moje polička 18. února 2017 13:49

Ono s tým zákazom sušenia v byte ma napadlo, činemá ten dom zvýšenú vlhkosť a tým pádom zvýšenú pravdepodobnosť tvorby plesní...no a pri sušení v byte sa tá vlhkosť pochopiteľne ešte zvyšuje.

Offline Sweet Potato
40405 příspěvků moje polička 18. února 2017 13:57
Reakce na slniecko:

Může být. V nově zaizolovaných domech jsou často velké problémy s vlhkostí, lidé neumí větrat, sušení prádla vlhkost strašně zvedá. Neumím si představit, že bych to u nás ale někomu mohla zakázat (a chodila kontrolovat?), můžu leda dát seznam doporučení, jak optimálně větrat a tak. Zakazovat sušení na balkóně mi přijde taky absurdní, pokud by se nejednalo já nevím, o Kinských palác třeba. Sousedi křížem přes zahradu (teda vlastně nesousedi) maj na balkóně stůl s hnusným vikslajvantovým ubrusem, a jána to musím koukat! Zakažte jim to někdo!

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 18. února 2017 14:34
Reakce na barbucha:

Tak aspoň jeden den, jo. Ale neprošlo nic... navíc oni se do toho vrhaj hned, jakmile přijdou z práce. Takže všední den odpoledne, kdy by si člověk taky snad zasloužil trochu klidu, mě vítá líbezné trylkování vrtačky...

Co se nájemních/obecních bytů týče, tak to by se mi líbilo ve Švédsku: sice tam mají taky různá omezení (noční klid, takže i bez pračky apod.), ale žádný předpisování kdy mejt okna nebo malovat nehrozí - tam to všechno totiž chodí dělat správa domu 

No vidiš a my tu ještě bydlíme v baráku, kde není zaplacena úklidová firma na úklid chodby, takže se střídáme nájemníci Jak mám teď tu zlomenou ruku tak čekám, kdy si na nás kdo bude stěžovat že neuklízíme.....Tohle je teda specifikum tohoto baráku, nevím, jestli tu historicky bydleli škrti co nechtěli platit za úklid.... jenže to byl jediný volný vhodný byt v naší lokalitě, takže úklid přežiju.... Zbylá pravidla jsou ve všech barácích stejné firmy...

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 18. února 2017 14:56

Holky já to prostě beru tak, že tady je to holt jinak... Prádlo doma sušíme, kontroly nechodí, to by nemohli dělat nic jiného  tady konkrétně u nás v Sasku je většina bytů na pronájem pod velkou společností, dle mého se prostě byty tolik neprivatizovaly jednotlivci ale jednou velkou skupinou (alespoň co sjem pochopila dle historie spoelčnosti), vlastní toho po celém městě fůru, asi největší pronajímací společnost v našem městě. Tak si asi ty pravidla můžou dovolit stejně jako to, že jsme měli fakt problém jako cizinci se vůbec dostat k tomu, aby nám nějaký byt ukázali (prvotní komunikace jen v nj, manžel si na to vzal i kolegu, teprve pak nás objednali na prohlídku a překvapivě ta samá makléřka umněla perfektně anglicky). Evidentně je o tyhle byty zájem, takže si můžou dovolit nastavovat pravidla dle svého. Jsme rádi, že bydlíme kde bydlíme, protože poměr cena/výkon je naprosto super (doufám, že zůstane i po vyúčtování energií) a je to klidná lokalita se spoustou zeleně.... To co sem píšu nejsou ani tak stížnosti jako spíše perličky, protože mi to po zkušenost z ČR přijde někdy až nepochopitelně absurdní Kor potom, co nový občanský zákoník práva pronajímatelů sesekal snad na minimum... A vzhledem k tomu, že potřebujeme v ČR pronajmout byt, tak bych asi byla radši moct si diktovat podmínky jak v De než trnout, zda si do bytu někdo bez mého vědomí vezme psa/kočku, jestlit am bude kouřit anebo to pronajme třetí osobě... Doufám, že se nám povede byt udat přes známé, protože z pronájmu úplným neznámým mám trochu obavu, kor když nebudeme v ČR....

Offline barbucha blogger
35883 příspěvků moje polička 18. února 2017 14:57
Reakce na žluťásek:

No a kdy by sis tedy představovala, že si mají lidi tu skříň smontovat nebo přivrtat polici? Odpoledne ve všední den je blbě, rovněž celý víkend.

Mně se rozumný požadavek zdá třeba nedělat kravál po sedmé večer a před dejme tomu osmou ráno + celá neděle. Tohle kdyby dodržovali všichni, tak jsem spokojená.

Zvuk vrtačky je protivnej vždycky a bude mě otravovat, ať už je pondělí dopoledne nebo pátek večer.

Ideálně by to měli dělat v době, kdy nejsem doma! Přece. 

Ale spokojila bych se i s tou nedělí aspoň... a v sobotu ne klid do pouhých osmi ráno, ale tak do deseti  Víkend je přece určenej na odpočinek, regeneraci - včetně nervů! 

Online wendulka admin
16658 příspěvků moje polička 18. února 2017 16:24
Reakce na barbucha:

"mně už neprošel ani návrh víkendovýho klidu, t.j. aspoň dva dny bez vrtání, mlácení a jinýho randálu (do čehož se všichni právě o víkendu radostně vrhaj, každej druhej je hotovej Ferda Mravenec). "

Nechci ti moc brát iluze, ale soudě podle toho, jak to chodí u nás, si nejsem moc jistá, zda by ti to k něčemu bylo, pokud by ti návrh býval prošel. My jsme si už před lety slavnostně odhlasovali úklid společných prostor, abychom na to nemuseli nikoho najímat, protože nikdo nechtěl mít kvůli tomu vyšší nájem a že to prý není pro nikoho problém obětovat tomu jednou za 3 měsíce 20 minut. Myslíš, že se tím někdo řídí? Uklízí tak polovina nájemníků a půlka z nich ty prostory neuklízí celý. Podle toho to taky vypadá, že jo.

Stejně tak bylo odhlasováno, že jakékoliv rozsáhlejší úpravy v bytě, spojené s hlukem, musí nájemník nahlásit někomu z představenstva družstva, aby to mohl vyvěsit dole v baráku a nájemníky na to připravit. To pro změnu nedodržuje kromě členů představenstva vůbec nikdo. Výsledkem tudíž je, že u nás vrtačky a kladiva netrylkují odpoledne, kdy by mi to ani nejmenším nevadilo, ale zásadně po ránu (všední dny, když má člověk dovolenou, o chudácích, co jsou po nočních nemluvě, víkend bez rozdílu), takže to máme místo budíku.

A když to vezmu kolem a kolem, tak díky jedné sousedce, o níž jsem se tu zmiňovala už před časem, že má potřebuje se při TOM projevovat přes dvě patra, u nás v podstatě ani nefunguje dodržování nočního klidu. A jakékoliv stěžování si na schůzích je ti tak akorát na dvě věci. Takže asi tak.

Offline barbucha blogger
35883 příspěvků moje polička 18. února 2017 16:36
Reakce na wendulka:

Jo, větší a déletrvající úpravy se u nás hlásí taky - zpravidla i s omluvou za způsobené nepohodlí. To beru. Ale jak je těch partají dost, tak se prostě každej den najde někdo, kdo si musí aspoň chvilku zavrtat...  A jak nevíš, jestli už skončil nebo si dává jen pauzičku na zálibný prohlížení díla, tak ta nejistota mě nejvíc ničí! 

Na druhou stranu, na koho si myslíš že jednou o vánocích přišli bušit? No na mě! Našel se prudina, kterej na mě syčel, jestli ty řízky musím klepat zrovna teď, když je on po noční! V poledne... To mě tak zaskočilo, že jsem nebyla mocna slova - což, jak jistě uznáš, je představa horší, než celá Lotova žena! 

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 18. února 2017 16:40
Reakce na barbucha:

tak to uz by chtelo RD na samote.

Offline viktorka_od splavu
49357 příspěvků moje polička 18. února 2017 19:17
Reakce na barbucha:

žes nebyla mocna slova? no tak to si fakt nedovedu představit:D

jsem se tu už jednou zmiňovala o sousedce, které vadilo když si dítko se kterým jsem byla na md hrálo s autíčkama, páč chtěla spát po obědě. byla těhotná - a že se jí samé taky narodí hlučnej tvoreček jí v tu chvíli vůbec nepřišlo na mysl. tupka no. jsem ji teda poslala někam no a nakonec jsem se strašně moc ráda odstěhovala.

Online jerry
11240 příspěvků moje polička 18. února 2017 19:38
Reakce na barbucha:

To měl ten prudící řízek ještě štěstí, že byly vánoce a žes byla emočně oslabená vánočním rozpoložením, jinak bys tou paličkou klepla mezi dveřmi i jeho.

Online wendulka admin
16658 příspěvků moje polička 18. února 2017 23:41
Reakce na barbucha:

U vás to fakt poctivě hlásí dopředu? Och, co já bych za to dala vědět předem, že bude vrtačková diskotéka.

"A jak nevíš, jestli už skončil nebo si dává jen pauzičku na zálibný prohlížení díla, tak ta nejistota mě nejvíc ničí! "

Ano, přesně to mě taky nejvíc deptá, ale jen když je to po ránu jako nečekaný předčasný budíček. To bych vždycky řvala vzteky.

"Na druhou stranu, na koho si myslíš že jednou o vánocích přišli bušit? No na mě! Našel se prudina, kterej na mě syčel, jestli ty řízky musím klepat zrovna teď, když je on po noční! V poledne... To mě tak zaskočilo, že jsem nebyla mocna slova - což, jak jistě uznáš, je představa horší, než celá Lotova žena! "

Haha, tak takové štěstí jsem ještě neměla.

Offline barbucha blogger
35883 příspěvků moje polička 18. února 2017 23:50

Tak tahle situace má tu výhodu, že nerudná těhotná sousedka bude brzy dostižena božími mlýny v podobě vlastního ječícího ňuňátka 

Offline barbucha blogger
35883 příspěvků moje polička 18. února 2017 23:58
Reakce na wendulka:

"Ano, přesně to mě taky nejvíc deptá, ale jen když je to po ránu jako nečekaný předčasný budíček. To bych vždycky řvala vzteky."

Proč jen po ránu? Se takhle někdy odpoledne úlevně svalím u televize... aby mi inspektor Barnaby sdělil, že vrah je nepochybně: VrrrrrrrrrrrrBzzzzzzzzzzUíííííííííííííííííí!

Online wendulka admin
16658 příspěvků moje polička 19. února 2017 00:40
Reakce na barbucha:

Já odpoledne televizi nestíhám ani o víkendu, natož v týdnu, proto mi to nevadí. Místo toho to ovšem mám ve zmodernizovaném pojetí pozdě večer, kdy ségra přesně v tomhle momentu pustí naplno vodu, která tu televizi dokonale přeřve, protože jde mýt nádobí. Uááá. Celej den je jako invalidní důchodce samozřejmě nesmírně časově vytížená vším možným, takže na to má čas pouze v tuto dobu.

Offline náťa66
2269 příspěvků moje polička 19. února 2017 09:52
Reakce na wendulka:

Tvoje ségra , jak už jsem několikrát říkala, je úžasná ( já vím, na dálku ), ale já si to vždy představím a musím se smát.

A u nás se vše taky hlásí, od toho je nástěnka, ne ?  navíc se může pracovat jen v denní všední hosinu, v sobotu dopoledne, v nedělí rozhodně ne ! Občas někdo něco přivvrtá, pravda, ale to jsou minutové záležitosti, koneckonců, rozbít se může cokoliv každému.

Nevím, jak vznikla diskuse o prádle, a prádlo na balkoně, myslím, visící na šňůrách opravdu nechápu, za a) je to hnusný, za b) výhled ven z okna přes prádlo musí být taky žůžo.

Dle mého to lze řešit sušáky, já mám dva  a zvenku nejsou vidět, protože jsou pod " výškou" vnějšího parapetu.

Ovšem většina sousedů má při pohledu na jejich lodžie vidět jen kusy sušících se hadrů, opravdu moc pěkné....

Offline Kokoska
34989 příspěvků moje polička 19. února 2017 14:06
Reakce na wendulka:

Když jsem ještě bydlela u rodičů, před Vánoci nás přišel asi 2x upozonrit starý pán z bytu pod námi, že ten hluk, který děláme, překračuje únosnou míru a jeho  žena z toho má migrénu. No, byli jsme hluční, právě jsme vyklepávali cukroví z formiček a dělali vosí hnízda. Ten švih formičkou o vál zřejmě projížděl milostpaní lebkou jak žhavý drát. Když pak zůstal pán sám, nastal klid, protože on byl hluchý jak poleno. Nebo možná tak miloval cukroví, které jsme mu vždycky dávali, že rád trpěl ty děsné rány.