"mně už neprošel ani návrh víkendovýho klidu, t.j. aspoň dva dny bez vrtání, mlácení a jinýho randálu (do čehož se všichni právě o víkendu radostně vrhaj, každej druhej je hotovej Ferda Mravenec).
"
Nechci ti moc brát iluze, ale soudě podle toho, jak to chodí u nás, si nejsem moc jistá, zda by ti to k něčemu bylo, pokud by ti návrh býval prošel. My jsme si už před lety slavnostně odhlasovali úklid společných prostor, abychom na to nemuseli nikoho najímat, protože nikdo nechtěl mít kvůli tomu vyšší nájem a že to prý není pro nikoho problém obětovat tomu jednou za 3 měsíce 20 minut. Myslíš, že se tím někdo řídí? Uklízí tak polovina nájemníků a půlka z nich ty prostory neuklízí celý. Podle toho to taky vypadá, že jo.
Stejně tak bylo odhlasováno, že jakékoliv rozsáhlejší úpravy v bytě, spojené s hlukem, musí nájemník nahlásit někomu z představenstva družstva, aby to mohl vyvěsit dole v baráku a nájemníky na to připravit. To pro změnu nedodržuje kromě členů představenstva vůbec nikdo. Výsledkem tudíž je, že u nás vrtačky a kladiva netrylkují odpoledne, kdy by mi to ani nejmenším nevadilo, ale zásadně po ránu (všední dny, když má člověk dovolenou, o chudácích, co jsou po nočních nemluvě, víkend bez rozdílu), takže to máme místo budíku
.
A když to vezmu kolem a kolem, tak díky jedné sousedce, o níž jsem se tu zmiňovala už před časem, že má potřebuje se při TOM projevovat přes dvě patra, u nás v podstatě ani nefunguje dodržování nočního klidu
. A jakékoliv stěžování si na schůzích je ti tak akorát na dvě věci. Takže asi tak.