letolet Přesně, já jako řidič i cyklista to nechápu... navíc v Brně jsou tyto cyklopruhy opačně nejen v jednosměrkách, ale ještě podél šikmo zaparkovaných aut, takže auto vycouvává z místa, hlídá si stranu kam couvá a z druhého boku se na něj vyřítí cyklista.
Stěžovací vlákno
dupali presne
dupali popisuješ přesně dnešní ráno na Jaselske, sikma stání z obou stran, navíc zde pribrzduji auta, co vyklapi děcka do školy a cyklisti zrovna z obou směrů. Kolikrát už jsem si říkala, že tudy jedu naposled..
Ellen Uf uf. Ale bacha, ještě se můžeš složit, i psychicky, jak ti doběhne to leknutí. Opatruj se.
letolet přesně tuto ulici jsem myslela ![]()
Děkuju! To proběhlo asi ještě včera, pozdě večer - třásla jsem se jako ratlík. Spravily to rychlý cukry. ![]()
Ellen ridic toho auta si na tebe nevzal kontakt ?
Vzdyt kdybys s tim sla na vic dni do nemocnice , nedopadlo by to pro nej moc dobre .
To , ze resis sama zniceny kabat , mi prijde jako scifi.
Opravdu by mě zajímalo vysvětlení projektanta, proč to nešlo jinudy.
Vzal si kontakt, sám od sebe, a já mám kontakt na něj. Je to původem buď Rus nebo Ukrajinec, nerozšifrovala jsem to. V tu chvíli jsem to prostě chtěla mít co nejrychleji za sebou. Plánuji mu poslat účet za tu opravu, na ostatní kašlu, kus cesty k domu jsem došla normálně po svých. Pokud by ta oprava nebyla moc drahá, tak to možná nechám plavat úplně. Já vím, v Americe bych vysoudila miliony
(ale teda neměla jsem pocit, ze by je měl).
Ellen to jde z pojistky, ale hlavne at jsi v poradku.
jak se to stalo ?
Na přechodu pro chodce, klidná ulice, z jedné strany domy, z druhé park. Vyjel z boční ulice vedoucí podél toho parku, já o něm věděla, stál tam. Jenže pak se rozjel... prý mě neviděl. Já bych mu to i věřila, padla děsná tma a lilo. Neujel a chtěl mě odvézt do nemocnice. Ale vstala jsem a chodila. A nikam nechtěla.
Pro představu, co se taky může stát...
Jako fakt u mě stál anděl strážný.
Cítím se víceméně v pořádku, jen jsem trochu pomlácená a odřená.
Ellen Hlavne ze se nestalo nic horsiho. At je brzo lepe!
Jitka77
Děkuju! To proběhlo asi ještě včera, pozdě večer - třásla jsem se jako ratlík. Spravily to rychlý cukry.
Víš co, to třesení je dobře, to je přirozená reakce organismu, kterou z těla odchází šok. Pochval tělo, jak to krásně zvládlo ![]()
Ja si trochu fnuknu. Bydlime v najmu, byt se nasel pres zname (patri manzelovi kolegyne meho taty), ale najem platime rekla bych komercni, rozhodne odpovidajici stavu bytu, kde je vse original z roku 1969,kdy byl byt postaven. Aspon sporak jsme po dohadech koupili novy a ten stary, podle technika i nebezpecny, nechali odvezt. Nas pan domaci tim pronajmem silene trpi, nejradeji by si z bytu udelal mauzoleum, na nic se nesmi sahnout, vsechno musi zustat v puvodnim stavu, ale zaroven ty penize z pronajmu potrebuje na placeni pecovatelskeho domu pro svou matku, co tady bydlela. Ani jsme se sem nutne stehovat nepotrebovali, bydleli jsme v peknem zrekonstruovanem, byt malem, byte nedaleko, takze jeho prvni nabidky typu tricet tisic mesicne a necha tam vsechen nabytek, koberce a zavesy jsme odmitali. Nakonec podlehl natlaku sve prakticke zeny a nejak jsme se dohodli (pro ni jsme byli skvela zaminka, aby ten byt konecne vyklidil... Teda nastehoval vsechno z bytu do garaze a sklepa) My se tedy odtud pri trose stesti za rok odstehujem do vlastniho a lokalita to celkem vyvazuje, takze zaujimame celkem zenovy postoj, ze byt neni nas, nikdy nebude, tak ho neresime.
Ovsem o vikendu zacala byt v byte citit spalenina, v nedeli vecer neco zacalo vyhazovat hlavni jistic a od te doby nefungoval jeden okruh zasuvek. Elektrointalace z toho roku 1969, pojistky taky z toho roku, bezne neni mozne pustit v byte najednou treba pracku a rychlovarnou konvici, to zdejsi elektro nedava. Vcera tu byl elektrikar, vinik se nasel v digestori. Tez model '69. Uplne vyhorela, coz vysvetlovalo ten smrad. Krabicka byla seskvarena, ja byla akorat rada, ze jsme nevyhoreli uplne. Elektrikar to opravil, digestor sundal, ja se ji chystala odvezt do odpadniho dvora. Co jineho s nefunkcni padesat let starou digestori, ze. Ale po chvili vola pan domaci, ze mluvil s elektrikarem, ten mu vsechno rekl. Ale at v zadnem pripade tu digestor nevyhazuju, ze on ji proste prijede vratit zpet na zed. Nevadi, ze nefunguje, bez ni ta kuchyn neni hezka. Coz teda byl argument, ktery me v tu chvili fakt rozesmal. A dneska vola zase, aby se ujistil, ze jsme vubec nic nevyhodili, ani sroubky. Kdyz jsem rekla, ze srouby vyhodil sam elektrikar a kos je uz davno vyneseny a fakt je nepujdu lovit do popelnice mezi pleny, myslim, ze se o nej pokousel infarkt. Pak jen prohlasil, ze elektrikar je vul, ale ze plati, ze ji prijede primontovat zpet. ![]()
No asi bych rekla, ze tohle je jeden z duvodu, proc cesi si radeji berou hypoteky, nez bydli v najmu u nekoho ![]()

Zuzuli Jezis! Mate svatozar! Doufam, ze to za rok klapne a odstehuje te se. Muj tata je taky "sberatel", ale aspon ma ty stare veci nekde v garazi, na chate nebo na pude (o podvozku z dvojplosniku po pradedovi uz jsem tu psala). A breci ze ty kramy nikdo nechce
. A ta kuchyn je neco podobneho jako maji tchan s tchyni. Ale upgradovali proti vasemu domacimu. Kdyz se na statku rozbil sporak, zaradovala jsem se, ze klidne my poridime neco lepsiho. No a oni vytahli ze sklepa krabici s uplne stejnou, rok vyroby tak 1985. Dokonce i koupelnove obkladacky maji v zaloze, jen ruzove (modra nebyla). To same prehistoricka pracka, taky dvakrat ![]()
Jos vubec bych se nedivila, kdyby ve sklepe ty nahradni obkladacky byly taky
my se odtud meli stehovat uz letos, ale bohuzel nam do toho ta moje rakovina hodila vidle a hypoteka se tak odlozila, takze doufame v pristi rok.
My, kdyz jsme do toho bytu prisli poprve, tak to bylo jako vstoupit do kulis k Vypravej, nebo podobnemu poradu. Tam se cas zastavil v osmdesatych letech a nic novejsiho tam snad nebylo. Coz mi navadi, kdyz doma nekdo ma, ale kdyz tam mam platit nemaly najem, uplne to neocenim
ttreba skrin v predsini polepenou samolepici tapetou v dekoru dreva, ktera je misty osahana tak, ze uz tam je jen bily podklad, dekor je pryc. Ale nesmi se na ni sahat, protoze pan domaci ji tam osobne lepil s otcem.
Zuzuli to je uchylny teda
711990 ja jsem zvykla na to, ze byt je zakonzervovany a nic se na nem nesmi menit. Jak jsem psala, neni nas a nikdy nebude, je to na prechodnou dobu, tak to neresime. Ale trvat na tom, ze se musi na zed vratit nefunkcni digestor, kvuli ktere jsme malem vyhoreli a ktera uz nikdy fungovat nebude, je pro me uplne novy level ![]()
Zuzuli no sbohem. Ta elektřina v hliníku je mazec, alespoň bych pozvala elektrikáře, ať vám podotahuje zásuvky a vypínače.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.