Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline letfenixa
10870 příspěvků moje polička 28. října 2022 11:58

Biely kvet ku nám do PB to máš moc ďaleko? Podľa mňa je tu toľko  kožných, že niekto by ťa vzal skôr. Otec chodí ku Mudr. Sevcikovej 

Offline Kokoska
34906 příspěvků moje polička 28. října 2022 12:35

letfenixa moje mama mela taky ke vsemu pripominky, hlavne teda k vychove mych deti. To mi kolikrat i volala, nejlepsi bylo "zakaz ty holce, aby s nim chodila!" Ted obcas pripominkuje pravnoucata, ale rika to mne, mladym by si to nedovolila. A kolem domacnosti uz je klid, sama uz nedela nic a tak vi, ze bud si to u ni udelam podle sebe nebo vubec. Segra se teda myslim necha v nekterych vecech dost manipulovat, na me natlak neplati, spis pak udelam opak.

Offline letfenixa
10870 příspěvků moje polička 28. října 2022 12:46

Kokoska no k výchove syna ma všetky výhrady sveta

Offline Biely kvet
4150 příspěvků moje polička 28. října 2022 12:48

letfenixa Počkám ako dopadne pondelňajší telefonát, ak by mi dali termín moc neskoro, skúsim zavolať do PB. ĎAKUJEM. 

Offline Řvousenka
1037 příspěvků moje polička 28. října 2022 13:09

Biely kvet Moje rada zní: nečtu si na internetech o nemocech, protože se vždy dozvím, co vědět nechci, čímž se zbytečně stresuji, což mi zhoršuje zdravotní problém, viz závěr druhého odstavce.

Offline Tak Betty
6134 příspěvků moje polička 28. října 2022 13:12

letfenixa ty jsi asi jedinacek ,ti to mají myslím horší ? A  taky ti hodně hledá syna, viď. To má pak pocit, že do všeho víc vidí a má právo radit.

Offline letfenixa
10870 příspěvků moje polička 28. října 2022 13:38

Tak Betty nie, mám brata. Mladšieho. A ten, na rozdiel odo mňa,  si od mala robil po svojom. Ja som bola vždy veľmi prisposobiva.  A áno, veľa sú so synom. 

Offline Biely kvet
4150 příspěvků moje polička 28. října 2022 13:48
Offline Karja
44670 příspěvků moje polička 28. října 2022 13:50

Sairon Jak na tom babička je? Snad už je to lepší. My si bereme kinedril na taková ta zvracení když se neudrží ani voda nebo léky, ale je to ozkoušeno jen na střevních chřipkach a vlastně mladých zdravých lidech. To mě jen tak napadlo, že jednou mě to taky zachránilo od dehydratace a kapacky. Ale je to samozřejmě nesrovnatelná situace. Ať je u vás líp. 

Offline viktorka_od splavu
49313 příspěvků moje polička 28. října 2022 17:52

nevěřila bych že to někdy řeknu ale s postupujícím věkem i moje maminka začíná být dost k nesnesení:-/ Nikdy to nedělala ale teď začala trousit takové ty jedovaté sliny... Nebo když nad tím tak přemýšlím tak to asi dělala i dřív ale trošku s lehkostí a vtipem. Teď už z toho cítím jenom zapšklost

Offline Pavlena
6918 příspěvků moje polička 28. října 2022 20:37

viktorka_od splavu jojo, mění se nám ti staroušci a bohužel občas ne k lepšímu... Z mojí mámy se stává typická "duchna", žádné zájmy, žádné kamarádky, žádné sociální kontakty, žádná náplň. Ale ona je s tím spokojená.. Naopak táta, který žil od mládí jako někdo o dekádu až dvě starší, tak ten se snaží držet krok s technologiemi a zajímá se o věci a vlastně není ani tak zapšklý, jako byl zamlada. Zvláštní..

Offline Vlm
897 příspěvků moje polička 28. října 2022 20:40

viktorka_od splavu naprosto rozumím,moje maminka úplně stejně, někdy je v pohodě, někoho jeho neco komentuje velmi pozitivně a druhý den obrat a jedovaté řeči, někdy sekne až to bolí.Kdovi jaké budeme jednou my

Offline viktorka_od splavu
49313 příspěvků moje polička 28. října 2022 21:18

Pavlena maminka právě pořád kamarádky a zájmy má ale tak nějak se to obrací k horšímu:-(

Vlm Máš pravdu je to takový návod ke smíření

Offline Isca
4891 příspěvků moje polička 28. října 2022 22:47

viktorka_od splavu Hele, já jak jsem se radovala, že máma na stáří změkla a byla taková smířlivější a chápavější, byť pořád dost sebestředná, tak jak jde zdravotní stav pomalu dole vodou, a bolesti jsou čím dál tím míň kontrolovatelné léky, tak je kolikrát taková krutě upřímná až lehce jedovatá, podle mě už je trochu nasraná na to, že čím dál tím míň věcí zvládne po vlastní ose, že se musí "prosit" (byť to pro ni uděláme bez řečí).

Offline Tak Betty
6134 příspěvků moje polička 28. října 2022 23:41

Děvčata  "Stáří neni pro sraby " řekla kdysi myslím  Bette Davis.

Offline marieu
5155 příspěvků moje polička 29. října 2022 09:38

viktorka_od splavu hmmm, můj otec je zapšklej, nesnášenlivej a nesnesitelnej nejmíň posledních 20let. Při tom spolu umíme vyjít velmi slušně (pravda, často jedním uchem tam a druhým ven, některé názory máme zásadně odlišné odjakživa), ale to jen, když se nevidíme pravidelně a často. Nejlíp s rodičema vycházím s dostatečným odstupem. Je mu čerstvě 70 a čekám velký špatný. 
Tak Betty dokonalý citát..

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 29. října 2022 10:28

marieu Zase můj taťka byl stejnej jak tvůj. Dokonce máme asi 6 let, kdy jsme spolu nemluvili vůbec. Před 70 byl na vážné operaci a od té doby se dost změnil. Jako je to pro mě dobrý a zase mám pocit, že to vůbec není on. Mamka asi celej život s ním, byla submusivní a to jí zatím i zůstalo, i idyž občas už taky něco řekne  Takže oni se teď dohadují jen mezi sebou.

Offline marieu
5155 příspěvků moje polička 29. října 2022 10:46

Renusatko u nás je to s věkem bohužel jen horší. Jediný, co se tedy výrazně zlepšilo, je jejich vztah k mým dětem. Jednak si je berou častěji a ochotněji a jsou na ně celkem hodný. Máma teda trpělivá nebyla nikdy (s vlastními dětmi jsem si teprve teď všimla, že vůbec není mateřský typ) a otec ke na ně někdy zbytečně ostrej, ale řekla bych, že jsou rádi, že nejsou v baráku sami se sebou, máma má otce plný zuby. Jedinej tvor, kterej zbožňuje všechny bez rozdílu stejně bezppdmínečně, je jejich pes. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. října 2022 11:17

marieu můj děda býval ve stáří hodně nerudný, ale poslední roky (je mu 80+) mám pocit, že je to mnohem lepší.

Offline Jos
příspěvků moje polička 29. října 2022 12:15

Moji rodice jsou jeste mladi, takovi je 67, tak to neni zadny vek. Tak tezko soudit, ale celkem vekem pookrali. Tata az moc, trochu se zblaznil (jak uz tu nekdo psal) do technologii. Takze nove auto na hybridni pohon, porad ho resi, lesti a opecovava. Do toho porad meni telefony, doma obri plazma...Do mobilu kouka snad dvacet hodin denne . Mama je spis usedla a ven ji vytahnu akorat ja, ale vztahy mame nejlepsi, co kdy byly. Jinak prarodice ve stari byli podobni jako mladsi, deda stale zlaty, u babicky ty spatne rysy jenom gradovaly. A doufam, ze s rodici to bude aspon podobne. Prarodice i muj pradeda byli uplne sobestacni skoro do 90. Pradeda teda uplne do smrti v 97, jeste si nasel domov duchodcu podle sveho vyberu (kdyz mu zemrela o mnoho mladsi pritelkyne). Chodil tam do tanecnich atd. To byl proste borec