Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Aranel
6600 příspěvků moje polička 04. listopadu 2022 10:09

Renusatko Jo, taky jsem si říkala, "domů si ho nevezme", vždyť on tam taky bydlí = má tam trvalé bydliště... to jsou takové výkřiky do tmy trochu.

No, držím všem palce clothilde continuity Isca ... A co maminka Catherinne ?

Offline Janulik03
20243 příspěvků moje polička 04. listopadu 2022 10:14

clothilde uuf o o alzheimer je náročný aj sam o sebe ale v tejto kombinaciiro je estey horšie. Držím palce nech sa ti podariy vybaviť vsetko rychlo.

Offline Janulik03
20243 příspěvků moje polička 04. listopadu 2022 10:18

continuitymate teda naložené dosť. Ja aj chapem jeho ženu ze nechce s ním zdieľať domácnosť a vobec si neviem predstaviť ked sa bude musieť vratity z nemocnice, ako to vyriešiť. Mozno bude súhlasiť s nejakou liečbou a mozno nie. Drzim vam palce vsetkymt vratane svokra, aby sa situacia nejako dotiahla k akej takej spokojnosti. To ze ho neprijme domov je ťažko realizovateľné, a aj tak by niekam ísť musel. 

Offline continuity
43049 příspěvků moje polička 04. listopadu 2022 10:20

Aranel no on fakt nemá kde jinde nějak rychle bydlet. Ledaže bychom přestěhovali do te garzónky jeho a někdo tam bude běhat ohřívat jidlo. Jednak u nás fakt není místo. druhak, nemuzeme tady být pořád a ochotná jsem přistoupit na lecos, ale nechat nezletilé děti samy doma s dekompenzovanym alkolikem opravdu ne. 

Offline Aranel
6600 příspěvků moje polička 04. listopadu 2022 10:26

continuity Jo jo, já to plus mínus chápu. Reagovala jsem na ty silácké výkřiky (ostatně i to "jsou to snad tvoje děti?"... jako oni nájemníci mají u nás taky určitou právní ochranu, tvůj muž snad ani nemůže tu ženskou s dětma jen tak během odpoledne vyšoupnout na ulici).

držím palce.

Offline continuity
43049 příspěvků moje polička 04. listopadu 2022 10:26

Janulik03 blbý je, že i kdyby souhlasil s odvykackou, tak ho nikam nevezmou. To už jsme zjišťovali na jaře. Ty psychiatrie jsou úplně přecpané a nad 70 let vůbec není šance nikoho umistnit, je mu 82.

Vzhledem k tomu, že po týdenním detoxu dokazal abstinovat tři měsíce a to ho tchýně vláčila po hospodach a sama doma měla alkohol, nevidím to úplně beznadějné. Ale ani ten detox doma nezvládne, tehdy mu dávali týden nějaké léky 

Další problém jsou k tomu ty deprese. Alkohol je určitě nezlepšil, ale zhoršila to na začátku válka a teď překonaný COVID. Ato tchýně pro něj chtěla codein .

No uvidíme, doma zatím není, ale muž se tam ráno nedovolal. Od rána jsem v práci dost marná. 

Offline continuity
43049 příspěvků moje polička 04. listopadu 2022 10:28

Aranel to já si myslím, že ona taky neni i psychicky úplně v pořádku. Ale chodí ke psychiatricce a tím si myslí, že je to vyřešeno. 

Offline Janulik03
20243 příspěvků moje polička 04. listopadu 2022 10:31

continuity ach jo, kiežby som ti vedela viac pomôcť. Škoda tých plnych ústavov, je fakt ze ich tu je žalostne málo vzhľadom na počet závislých.

Offline dupali
471 příspěvků moje polička 04. listopadu 2022 10:35

continuity Musím ti napsat moji nedávnou zkušenost s vlastním tátou-alkoholikem věk 60+, bydlí sám v 1+1, už na začátku roku měl jednu epizodu, kdy volal, že asi něco špatného snědl, zvrací a nemůže chodit. Dojela jsem tam a našla ho dehydratovaného v neskutečném bordelu. Odvezla ho sanitka na internu, kde jsem jim při příjmu rovnou řekla, že nevím zda je jeho stav způsobený pitím nebo mu je něco jiného. Dostal kapačku a musela jsem jej v noci odvézt zase domů... Chvíli byl klid až do začátku prázdnin, kdy jsem jej náhodně kontrolovala a zjistila, že doma spadl a nemůže chodit. Takže opět sanitka, hospitalizace, naštípnutá kost v kyčli.... CCa týden si jej tam nechali a my řešili, kam dál.... Naštěstí byl táta v tuto chvíli "osvícen", sám vyhodnotil situaci, že to sám doma nedá a souhlasil s přesunem do pečovatelského domu, kde byla moje babička. Zařízení je soukromé, není levné, ale jsou tam neskutečně úžasní a souhlasili s cca 3 měsíčním pobytem. Tam jej dali tak do kupy - rehabilitace, cvičení, pravidelná strava, abstinence, medikace, že je teď z něj úplně nový člověk a já se jen modlím, aby to vydrželo. Takže pokud jsou nějaké úspory, tak lze i místo LDN zkusit nějaké takové zařízení.... Protože odvykací kůra na psychiatrii byla neprůchodná, s tím nesouhlasil.

Online viktorka_od splavu
49312 příspěvků moje polička 04. listopadu 2022 10:37
Offline barbucha blogger
35819 příspěvků moje polička 04. listopadu 2022 10:49

continuity 

To je teda děs. Ale myslím, že pokud oba bydlej v baráku a se zahradou, že tam nejsou tak stísněný prostory, aby museli celej den trávit v jedný místnosti společně, pokud sami nechtěj/nesnesou se? To přece není důvod k vystěhování chudáka samoživitelky. Manželovi to dilema teda nezávidim...

dupali 

Doufám, že ty úspory měl otec - pokud odmítl odvykačku na psychiatrii, snad to nechtěl platit po vás!

Offline dupali
471 příspěvků moje polička 04. listopadu 2022 10:53

barbucha naštěstí měl, my bychom na ten měsíční poplatek neměli. Pokud je dospělí svéprávný, tak jej prostě na tu odvykačku nedonutíš pokud sám nesouhlasí, šílená bezmoc....

Offline Catherinne
10840 příspěvků moje polička 04. listopadu 2022 10:56

Aranel děkuju za optání. 

Zítra pojedeme na otočku na Moravu, jsem moc zvědavá jaká bude.

Od včerejška je přeložená na jiném oddělení, tam bude týden a včera mi volala sociální pracovnice a chtěla vědět, do které následné péče bychom chtěli maminku přeložit. Ta je přímo v tom jejich městě, což by bylo fajn, ale byla jsem z toho v totálním stresu, jestli to není LDN. To by asi strašně zamávalo s její psychikou. Tak jestli jsem to vytelefonovala správně, tak ne, je to jiná budova. 

A odpoledne jsem pak mluvila s lékařem, jestli tam jako musí, ta obecně ne, ale záleží, v jakém bude stavu a kdo by se o ní staral. 

Já tam na cca týden pojedu, ale aby to pak zvládal ten její muž. Bude to rozhodování, protože pak už je složité se tam dostat. Prostě až ji uvidím a taky rady lékaře a tak. 

Oni taky možná posuzují na začátku podle ročníku narození, ale ona zvládla všechno, domácnost, psa, procházky, schůze v tělovýchově, jezdila za námi do Prahy,  ovládala počítač, dělala různé podklady na ty schůze...Prostě čupr ženská! Snad to tak zůstane.

A kdyby tam šla, tak na týden až tři. Taky jak skoro dva týdny jen ležela, tak že ji musí rozchodit a tak.  A taky je asi otázka, jak moc se jí točí ta hlava.

Offline barbucha blogger
35819 příspěvků moje polička 04. listopadu 2022 10:56

dupali 

No je potíž, že někteří senioři jsou zarytější a sobečtější než malý děti... doufám že sama se tomu vyhnu, samozřejmě

Offline continuity
43049 příspěvků moje polička 04. listopadu 2022 11:00

dupali díky , já bych tento konec taky ráda viděla a podle mě není úplně nerealisticky, ale to by musela jít do sebe i tchýně. 

Offline Aranel
6600 příspěvků moje polička 04. listopadu 2022 11:11

Catherinne jako jestli je takhle motivovaná ( = bude i doma ochotná cvičit, chodit...), třeba by to šlo, s nějakou terénní soc. péčí a tak...

Offline continuity
43049 příspěvků moje polička 04. listopadu 2022 11:13

Catherinne držím palce. Minimálně bych se snažila, aby maminku v té nemocnici rozhýbali. Ta následná péče, by měla být spíš taková rehabilitace. 

Offline continuity
43049 příspěvků moje polička 04. listopadu 2022 11:20

Janulik03 díky, já si myslím, že si ten rozsah katastrofy úplne neuvedomujem. Naviac mám tie antidepresíva, tie asi odvádzajú svoju prácu dobre. okrem toho, že ma neboli hlava, je toto celkom výhodný vedľajší efekt, že ešte stále sa na to viem pozrieť dosť racionálne. 

Offline 4n4
250 příspěvků moje polička 04. listopadu 2022 11:25

Catherine Nevím, jakou má LDN ve vašem městě pověst, ale tady u nás se to v posledních letech hodně změnilo (k lepšímu :-). A samozřejmě komunikace s maminkou, že se jedná o rehabilitaci a domů půjde, jakmile to bude možné. 

Offline letolet
746 příspěvků moje polička 04. listopadu 2022 11:28

Catherinne jen špitnu, že ldn v Kopr. jsem loni jen jako návštěvník zažila, a to prostředí je ubijejici. Nemluvím vůbec o personálu, ten bez výhrad. Pokud to jen jde, tak ale domácí péče zajištěná přes ně byla fajn. Přeji, ať to dobře dopadne.