continuity No držte se s manželem, držte se!
Stěžovací vlákno
Dovolím si odložit.
Máma se celý život léči/neléčí s hraniční poruchou osobnosti. Stále vyžaduje 150% pozornost ke své osobě a když ji nemá, tak je zle. Teď se ke všemu přidal Alzheimer . A je to náročné, moc náročné.
Pokouším se vyřídit různé sociální služby, zatím jsem se setkala jen se vstřícnými lidmi. Tak doufám, že všechno zvládnu bez zbláznění se
tlapkam moc. Myslím, že už je několik alzheimer center, kde se o lidi umí postarat, akorát to něco stojí a chce to mít štěstí s místem.
clothilde veľmi sucitim ![]()
continuity aj s vami ![]()
Antje z vlastní zkušenosti vím, že někdy není jiná cesta než aspoň zachránit sebe. Podporu můžeš poskytnout jen tomu, kdo o ní stojí. Něco podobného udělala mamka, taky jí to někteří vyčítali. Nakonec tím zachránila nejen sebe, ale i tátu a celou rodinu. Byl to těžký a odvážný krok, ale udělala dobře, že našla tu sílu!
Evaeva nevim o cem pises, me takove jednani nepripada jako zachrana, ale hystericke bezohledne vynucovani si pozornost.
Takova babicka to je tedy darek.
clothilde continuity Děvčata držte se, u našich doma to začíná být jakýsi turbulentní, máma o osminu fousu lepší a doma, otec si to střihl rychlou do špitálu, už je zase doma, objektivní fyzický problémy ne až tak zlý (saturace kyslíkem 100%) , ale psychika s prominutím v hajzlu (dusí se) (tak jak to bylo celej jeho život, jsem zlá, ale vypadá to jako další účelový složení), takže na otočku doma pro léky na bolest zubů a jedu bivakovat k našim.
Antje no tchýně c. fakt nepostupuje, jak by postupoval řekněme vyrovnaný člověk. Ale ty si psala, že se má o svého muže postarat, že od něj utíká v jeho nemoci. Podle mě nemusí, ale dělá to naprosto šíleným způsobem, to každopádně souhlasím s tebou.
clothilde continuity teda ženy, máte nehezky naloženo. Mně se takhle najednou sesypali oba rodiče. Bylo to strašný. Otec krom jineho nemohl skoro chodit, matka sušinka ho nemohla zvednout a v podstate se o nej nestarala, prestala varit, rozhodnuta, že chteji umrit, tedy hlavne ona..my vsichni v praci mimo jejich mesto, deti ve skole, takze po praci šup k nim s jidlem,ktery zustavalo netknuty, protoze ona nebyla schopna to ani ohřát...do toho peklo doma, protoze jsem se z vlastni vule rozvadela a zarizovala s novym partnerem bydleni. Ex byl nepricetny a ja se ho bala. Dnes zpetne nechapu, ze jsem to dala a nestala se alkoholikem nebo zavislakem na antidepresivech. Takže Vam drzim palce.
stes to je taky hrozny příběh. ![]()
Isca stes continuity clothilde Holky máte/měly jste naloženo, držte se všecky...
continuity no je to pryč...zemreli po dvou letech toho utrpeni, ktery si bohuzel trochu zavinili sami a nechteli proste zit jinak, nez byli zvykly, tj.aktivne. Blbe se to rika, píše, ale klasika...smrt pro ne i nas byla vysvobozenim....za par let totez s partnerovými rodici, ale ti byli tezce nemocni a zemreli vlastne v poklidu, jen par let bojovali, ale bojovali a bylo to tezky,smutny.
Nepřehlídla jsi náhodou, že continuity píše o neléčeném alkoholikovi? Její tchýni se vůbec nedivím, že chce pryč, jen to řeší dost svérázně. Spíš paní měla zdrhnout už dávno, jestli se pán nechce léčit.
dynda tak on byl dlouho kompenzovany, sice se občas napil, ale jinak fungoval bez větších problémů, staral se o barák, vše zařídil. tchýně alkohol omlouvá u každého, co ji znám - takže 15 let a myslím, že to chlastani považovala za normu odjakživa. Tento svung to nabralo až na jaře válkou, on byl vždy docela rusofil a toho si už omluvit nedokázal.
Někdy přemýšlím, co by bylo, kdyby měl méně toleratni partnerku, která by mu dala utrum tak před dvaceti lety. Protože on je jinak obdivuhodný člověk, velmi zručný a s docela pevnou vůli. S jednou totalkou kolene odjel do lázní, u druhé vyhlásil, že už ví, co a jak a rozcviči to sám. A jak řekl, tak udelal, aniž by žádal o jakoukoliv pomoc. Akorát jsme mu půjčili trekové hůlky.
dynda mas pravdu, to jsem prehlidla, ale zatezovat snachu takovym zpusobem mi prijde hrozne.
Lecit by se meli oba.
Antje on ji muž zakázal mi volat. Řeším jen to, co na mě přepadne od něj, protože to už nedáva, nestíha. Jsme tady čtyři dospělí v okruhu pěti kilometrů a ani to nemusi na ně dva stačit. Ještě včera volala sousedka, jestli víme, že tchýně hledá hotel. S přehledem zapojí půl vesnice. Homolkovi hadr. ![]()
Dobrá zpráva je, že jsem včera psala doporučení ty nájemníci, tak snad i v této bytové katastrofě něco rozumného sežene. Držte palce, to by se mi docela ulevilo.
continuity strasna osoba ta tvoje tchyne. Bezohledna, chudaci jste s takovou babou. Stejne si myslim , ze i kdyz bude mit tu garsonku, najde si jiny duvod proc obtezovat.Kolik je ji let?
continuity a další, kteří řeší zdravotní problémy ve svém okolí: držím Vám všem palce a přeju hodně sil
.
Řeším poslední týdny/měsíce podobné záležitosti, ale "neodložila jsem si to zde".
Není to tedy tak dramatické jako hospitalizace dotyčného, ale ono stačí, když člověk přestává zvládat běžné činnosti a není ochoten! si to přiznat, takže pomoc spíše blokuje. A nutit někomu pomoc je poměrně úmorné. Jak někomu vysvětlit, že některé věci (např. platby) už by měl přenechat někomu jinému, protože ... jak se vymoci "povolení", aby bylo možno se postarat o funkčnost běžných záležitostí, když je ot vždy provázeno rozčílením se, odmítáním a hádkou? Je to poměrně vysilující. Kdyby dotyční řekli jen, skvělé/o.k. a nechali člověku volné ruce, ušetřilo by to spoustu nervů a času. Tak, ve zkratce odloženo :-D.
Antje Ad poslední příspěvek,držím palce, velmi :-).
stesTo zní děsivě a myslím, že taková situace není ojedinělá a přiznám se, že mi to nahání strach. Představuji si, jak bych to zvládla?
Antje víš co, ja si myslím, že to už je spíš taky nějaká stařecká demence. Ona vždy byla trochu sebestředni, ale fajn i jako babička, měla s dětma hodně trpelivosti. Ale jak už ty kognitivní schopnosti nejsou, co bývaly, tak se to úplně odblokovalo.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články