continuity není, je to správně. ty máš odpovědnost za sebe a děti, za něj rozhodně ne
Stěžovací vlákno
continuity není to egoistické a s touhle větou mám celkem zkušenosti. Tvůj postup je správný, sebe, může a děti musíš chránit především!
Každý řekne, že bude léčit člověka, co o to stojí. Jenže, co když je odmítání léčby součást diagnózy?
marieu Děkuju za nápady, ale problém není v tom, že by byla máma ležák. Problém je v tom, že pokoj lidí s covidem nemá na interně u svaté Anny v Brně možnost používat sprchy. Takže osoba, s mírným prolapsem konečníku, která by se ráda po průjmové příhodě osprchovala, a byla by toho sama fyzicky schopná, to má zakázané. Furt se rozmýšlím, kam zítra zavolám a jak to budu řešit, jak píše viktorka_od splavu , furt mám obavy, že budou sestry protivný. Taky se s ní nemůžu pořádně domluvit, jaká je opravdu situace, protože mě k ní nepustí, a přes mobil už je ta komunikace trochu zkreslená.
Isca chápu, to je hrozně nepříjemný. S těma sprchama skoro neuvěřitelný ve 21. století po 2,5 letech s covidem... pídit se po možnosti jakkoliv lepší hygieny , jedině. Myslíš, že oplachy nad mísou by nestačily, jestli je maminka plně mobilní? Zeptala bych se na to. A zeptala bych se na možnost použití Proktis pěny a koipila bych tu. Nastříká se ze spreje a pak jen opláchne vodou- člověk se nemusí mechanicky umýt nebo otírat. Jen osušit po oplachu.
Isca a jakou tam má léčbu že by to doma nebylo možný?
viktorka_od splavu budu vypadat jak naivní mařenka, ale tohle jsem nikdy nezažila. Že daj na odděleniˇ sestry najevo někomu zvenku, že jde nevhod, něco požaduje nevhod atd blahosklonným tónem, nebo si nově příchozí musí dýl počkat, to asi ano. Na oddělení není snad jediná (anonymní) stížnost nebo ohlasů online, naopak míváme velké množství pochval, nebo díků, pravidelně je slýchám, když propouštím a týká se to ošetřovatelského personálu. U nás. Jsme soukromý zařízení, stížnosti se dost řeší.
marieu som psychologička a mám priezvisko - úplnou náhodou - rovnaké, ako jedna známejšia bratislavská psychiatrička. Strašne veľa sestier rozdiel medzi tými dvoma povolaniami nevidí (mimo pszchiatrického oddelenia pochopiteľne) a pokiaľ rozoznajú to priezvisko (to už začne tým, že ma oslovujú pani doktorka, nenechajú si to vyhovoriť a ja mám chuť utiecť a schovať sa do myšej diery
), tak si nevieš predstaviť ten obrovský rozdiel v prístupe a starostlivosti.
Takže máme doma už nacvičený postup, že ak je treba byť hospitalizovaný, a starostlivosť a/alebo informovanosť nefunguje (niekde funguje bez problémov, niekde nie), tak poprosíme nejakého lekára z rodiny, alebo kamarátov, aby zavolal na oddelenie a len sa opýtal na stav, nič iné. A v tom momente sa zvykne zobudiť ona "stavovská česť". Lebo pred iným lekárom nechcú vyzerať ako lajdáci.
Mama ked lezala v nemocnici a este sme nevedeli ze je to posledné stadium rakoviny pankreasu, tak tiez bol problém so starostlivosťou sestier. Teda jednej sestry. Uplne to postačí. Mama sa mi postazovala ohladom hygieny a zároveň so slzami prosila, nech prebova to neriešim s personalom. Takže som dvakrat denne chodila pomoct jej s umytim a to ešte ked mala dotyčná sluzbu tak mala poznámky. Ale akonahle bol poblíž lekar, tak hned bola ochotna. No veľmi náročné to bolo pre všetkých. Lekári boli super.
marieu taky bych mohla prispet, interna v HavlBrode je povestna. Segra nasla tatu na posteli mokryho, jak se chtel napit a nezvladl to, mel polity povleceni i sebe. Sla za sestrama a pry byly dost neprijemne. Ono stacilo dat mu do lahvicky s vodou brcko, vsechno tam mel od nas, jen kdyz jednu dopil, dostal normalne caj do sklenicky a on diky nehybne pulce obliceje uz dlouho, jeste ani doma, nezvladal se bez brcka napit. Na chire i pak na LDN byly sestry mile a staraly se, ale ta interna je vyhlasena. Jako chapu, ze nekontrolujou pacienty co minutu, ale aspon po slusnem upozorneni se nemusi chovat jako ze je nekdo zbytecne obtezuje.
slniecko jj, muzu potvrdit, co pises. Dcera je doktorka a hned je to jiny pristup. V podani informaci i v peci.
marieu bud v klidu, ty to ani nikdy nezazijes
Ono stačí když má člověk titul. Toto je jediný důvod proč mám v občance Ing. Hrozně mě to štve. Ale to je hned paní inženýrko sem a paní inženýrko tam. A taky se prostě člověk musí výrazně přičinit. Maminka v létě měla zdravotní problémy , dostala transfuzi a hned ten den ji vyexpedovali ven. Takže poté co ji jeji praktik poslal po týdnu znovu do nemocnice a kdy opět nehodlali dělat žádné vyšetření, následovalo pár "asertivnich" telefonátu a šup hned vyšetření a operace. Nádor tlusteho střeva, naštěstí hned v počátku takže bez dalšího. Já říkám pořád že nemáme špatné zdravotnictví ale bohužel je nutné projevit i nějakou aktivitu od rodiny. A to už úplně dobré není.
U nás myslím problém s personálem není, nikdo si zatím nestěžoval, holky jsou milý a ochotný všude... ale vedle v Motole už bych pár lemplů našla. Tam a do podobnejch zařízení to chce pak často volat(navštěvovat) a dotazovat se na dotyčnýho, a fakt nejlépe když je člověk taky z oboru. Já nejsem zdravotník, natož doktor, a tak jsem tam volávala z pevný linky v práci a ještě se jakože náhodou představila i jménem zařízení (tak, jak se obvykle představuju při služebním hovoru, já podvodnice!)
No prostě když to jinak nejde...
My ako rodina máme viac zlých ako dobrých skúsenosti z hospitalizácii. Sama mám z minulého roka, keď mi operovali dutiny. Po tom, ako ma prebrali z narkozy, som bola úplne slabá a nemožná a keď som zakaslala, tak som sa pomocila. Keď najbližšie vošla sestra, tak som jej to povedala. Jej odpoveď bola, že keď budem vládať vstať, tak sa mám ísť prezliecť do suchého. Takže po cca 2 hodinách som sa prezliekla a potom som ležala na posteli vyhybajuc sa tej mokrej časti.
Isca a jakou tam má léčbu že by to doma nebylo možný?
Byla ve stavu, kdy kvůli zavodnění a výživě nutně potřebovala kapačky, přes kapačky šly taky antibiotika kvůli zánětu střev. Ťuk ťuk, vypadá, že se to zlepšilo, a zítra ji snad pustí s perorálníma antibiotikama. Držte nám prosím všichni palce, ať to klapne a není hůř. A děkuju všem, co jsem nezmínila, za podporu a rady, ještě je budu do budoucna potřebovat.
Isca moc drzim palce. jinak tchyni kdysi chodila domu davat infuze sestra, ale neco to stalo.. jen, ze to neni nemozny
Isca mamince moc drzim palce a Tobe taky
Isca Držím palce vám oběma.
continuity To je teda hrozná situace, drž se.
Sweet Potato do toho dnes volala muži tchýně, že už to nevydrží, takže má okamžite vyklidit garsonku ( bydlí tam prakticky za náklady samoživitelka s dvěma dětma). A jestli jsou ty děti jeho, že se o ně tak stará.
Babička, co by se rozdala... To nemohu říct. ![]()
Asi už taky trochu demence, vždy byla dost sebestředni, ale toto už je fakt hodně.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.